To Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει το 2024 για να μας προσφέρει ακόμα μια χρονιά έναν γευστικό και μουσικό παράδεισο. Από Πέμπτη έως Κυριακή και για 4 υπέροχες μέρες, 30 Μαΐου – 2 Ιουνίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ - TIF Helexpo μετατρέπεται σε μια τεράστια, γευστική, υπαίθρια αγορά με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο.

 

Η SoulFood Thessaloniki έχει φροντίσει προς τέρψη του κοινού να υπάρχουν περισσότερα από 25 Street Food booths και γωνιές με εντυπωσιακά Food Trucks, συνοδευόμενα από 2 φαντασμαγορικά Music Stages και 5 rest areas. Σπάνιες συνταγές, επίσημες πρώτες εμφανίσεις αλλά και κλασικές αγαπημένες streetfoodιές, θα γεμίσουν με αρώματα όλη την πόλη στη μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου στην Ελλάδα.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Στην 7η, ακόμα πιο εξελιγμένη, εκδοχή της η μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής της Θεσσαλονίκης, πλήρως ανανεωμένη, μετατρέπεται φέτος σε ένα εντυπωσιακό και σύγχρονο πάρκο γεύσεων γεμάτο φαγητό, events και μουσική, προσφέροντας μια τελείως διαφορετική εμπειρία σε όλους τους foodies της χώρας και του εξωτερικού! Θα βιώσουμε όπως κάθε χρόνο τον χορό, το τραγούδι, τη μουσική, τα όργανα, το γλέντι και το φαγοπότι.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Απελευθερώστε τους γευστικούς σας κάλυκες κι ετοιμαστείτε για μια υπέροχη βόλτα στα σοκάκια αυτού του γευστικού πανηγυριού. Θα σας παρασύρει στις μεθυστικές του γεύσεις που θα συναντήσετε ή μπορεί και να σας συναντήσουν. Με πάνω από 30 συμμετοχές φαγητού από πολλές και διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο είναι πολλά αυτά που πρέπει ν’ ανακαλύψετε.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Φέτος το Festival θα φιλοξενήσει την απόλυτη τάση του street food με grilled sandwiches, όπως τα συναντά κανείς στη Νέα Υόρκη, αλλά και με παραλλαγές βασισμένες σε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις! Θα βρείτε, όπως κάθε χρόνο, λαχταριστά burgers από τα κορυφαία spots της πόλης καθώς κι αυθεντικές γεύσεις από Ασία με noodles, tikka masala και sushi που παντοτε ενθουσιάζουν. Θα μεταφερθείτε νοερά στο Μεξικό για tacos, burritos, quesadillas και μοναδικές εμπνεύσεις. Θα υπάρχουν όμως και κλασσικές απολαύσεις για τον ουρανίσκο όπως Ναπολιτάνικη πίτσα και διάφορες μορφές και συνταγές ζυμαρικών. Επίσης, θα εντυπωσιάσουν παραδοσιακές συνταγές του Πόντου, ιδιαίτερης τεχνικής καπνιστά κρέατα καθώς κι εκλεκτές κοπές κρεάτων, χορτοφαγικές επιλογές με εναλλακτικές επιλογές γύρου, αλλά και falafels που θα ζήλευαν και στην Αραβία. Δε θα λείψουν και τα Fish ΄n’ Chips είτε όπως τα τρώνε στη Μ. Βρετανία είτε όπως μάθαμε από μικροί Μπακαλιάρο σκορδαλιά. Κάπου εκεί θα συναντήσετε σίγουρα και τις ακαταμάχητες για όλους τηγανιτές πατάτες. Τέλος, για τους λάτρεις των γλυκών θα υπάρχουν λαχταριστά παγωτά, υπέροχοι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μυστικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά, γλυκά φερμένα από τη χώρα των Βάσκων, γνήσια churros, αυθεντικές ιταλικές συνταγές όπως «σπιτικό Τιραμισού» με τον τρόπο που το φτιάχνουν κάνουν οι γιαγιάδες στο Τρεβίζο (περιοχή προέλευσης) και φυσικά πολλές ακόμα επιλογές από όλο τον κόσμο.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Την απόλαυση των υπέροχων αυτών γεύσεων θα ολοκληρώνει και φέτος ένα πλήρες μουσικό πρόγραμμα με δύο 2 music stages γεμάτο σπουδαία ονόματα. Το stage των Live εμφανίσεων ξεκινά εντυπωσιακά την Πέμπτη 30/5 με τους Pan Pan και Years Of Youth, που μέσω synthesizers, drum machines και vocoders θα μας χαρίσουν ένα χορευτικό ταξίδι προς το διάστημα. Την μέρα θα έχουν ανοίξει οι Turboflow 3000 με τη 90’s UK Rave αισθητική τους, τα punk feelings τους και τα έντονα rap breaks και reggae. Την επόμενη 31 Μαΐου τη μέρα ανοίγουν οι Γιαγκίνηδες Live Band, ένα ρεμπέτικο - λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα που έχει αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» και αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα. Τη βραδιά κλείνουν Τα Μωρά στη Φωτιά ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ, μια μπάντα θρύλος της χώρας, με το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ. Το Σάββατο 1/6 θα απολαύσουμε πρώτα τους Κουπές που συνδυάζουν σύγχρονα ακούσματα με παραδοσιακές πινελιές και πειραματισμούς και τους ανεπανάληπτους Χατζηφραγκέτα ένα, «ας πούμε», avant-garde freestyle/ Rock μουσικό δίδυμο που εδώ και πολλά χρόνια ξεσηκώνει το ελληνικό κοινό. Τέλος, στις 2/6 το πρόγραμμα κλείνουν οι ενθουσιώδεις Polkar προσφέροντας απλόχερα ελεύθερη βαλκανική indie πανηγυρτζίδικη pop με ελληνικές ρίζες και οι Marys Flower Superhead με τον εντυπωσιακό disco-post punk ήχο τους γεμάτο από synths και samples.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Στο δεύτερο Stage το Thessaloniki Street Food Festival 2024 στήνει μια γιορτή Μουσικής με ήχους και ακούσματα Ηλεκτρονικά, House, Disco αλλά και Hip Hop. Για ένα τετραήμερο ένας μουσικός πλέον θεσμός επιστρέφει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εμφανιστούν σπουδαίοι dj’s όπως AmazeMe & IF/AN Την Πέμπτη 30 Μαΐου, Phat, Father Herbie Records και Miles OD την Παρασκευή 31 Μαΐου,  Kiki Botonaki, Maria S, Anna Tyler, Stefy, Soulfood DJ’s το Σάββατο 1 Ιουνίου και τέλος Emanuel Kane, Local Suicide, Phon την Κυριακή 2 Ιουνίου.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Tο φεστιβάλ θα λειτουργεί Πέμπτη και Παρασκευή από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 12 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακο από τις  12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Η SoulFood Thessaloniki θα συνεχίσει φυσικά και την οικολογική της δράση #Celebrate Awereness στα 2 Festival της επιδιώκοντας να ενημερώσει το κοινό και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ενεργειακό της αποτύπωμα. Στόχος η συνέχιση της διαδικασίας ανακύκλωσης των πλαστικών ποτηριών που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια των φεστιβάλ και η μεταποίηση των πλαστικών απορριμμάτων που δημιουργούν.  Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ακριβείς δράσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του Thessaloniki Street Food Festival.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Σταυροδρόμι γεύσεων, τεχνών και εμπορίου η Θεσσαλονίκη αποτελεί την ιδανική πόλη για τη διοργάνωση ενός street food festival. Η ιστορία της ελκύει και προκαλεί τις αισθήσεις. Μια πόλη κοσμοπολίτικη, που τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας, την οποία έχει διατηρήσει αναλλοίωτη στις “γεύσεις” της και τα “αρώματα” της μέχρι και σήμερα! Εξάλλου είναι βαθιά ριζωμένη στη κουλτούρα της πόλης και των κατοίκων της η διάθεση για ανακάλυψη γεύσεων κι απολαύσεων.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Food & Music Lovers Paradise

 

Αφήστε τις αισθήσεις σας ελεύθερες και μην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε αυτήν τη μοναδική κι ακαταμάχητη εμπειρία που χωρίς αμφιβολία προσθέτει εδώ και 6 χρόνια έντονη πνοή στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης, αυτή τη γιορτή γεύσεων και πολιτισμού που θα βιώσουν ακόμα μια χρονιά οι χιλιάδες επισκέπτες του.

 

Hyperlinks:

Official Url: www.thessalonikistreetfoodfestival.com

Official Facebook Page: https://www.facebook.com/SoulfoodThessaloniki/

Official Instagram Page: https://www.instagram.com/soulfoodthessaloniki/

Official Facebook Event: https://www.facebook.com/events/714769067287729

ΠροπώλησηΔιάθεση  Εισιτηρίων:

E -Tickets: Αποκλειστικά από το Viva.gr στο παρακάτω Link:

https://www.more.com/happenings/festival/thessaloniki-street-food-festival-2024/

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 5€

Thessaloniki Street Food Festival 2024 – Info

Πού: ΔΕΘ - TIF Helexpo

Πότε: 30 Μαΐου – 2 Ιουνίου

Πόσο: 5€ | Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 14 ετών

Διοργάνωση: SoulFood Thessaloniki

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2311 | 243505

E - mail: [email protected]

Ώρες λειτουργίας: 17:00 – 00:00  | Πέμπτη & Παρασκευή - 12:00 – 00:00  | Σάββατο  & Κυριακή

Οδηγός Διασκέδαση