Βιβλίο Γουσταύος Κλάους: Το γοητευτικό στόρι του ανθρώπου που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη Το βιβλίο «Γκούτλαντ» του Νίκου Μπακουνάκη είναι μια θαυμάσια μυθιστορηματική αφήγηση της ιστορίας του Βαυαρού εμπόρου που δημιούργησε την Οινοποιία Αχαΐα. M. HULOT M. HULOT 21.4.2024
Γεύση Μαλβαζίας οίνος: Το κρασί που ενέπνευσε τον Σαίξπηρ και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι Η ιστορία και ο μύθος του θρυλικού γλυκού, αρωματικού κρασιού της Μονεμβασιάς που αγάπησαν διάσημοι συγγραφείς και καλλιτέχνες. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γεύση Τα κρασιά των διακοπών Μια λίστα με προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσετε τις μέρες και τις νύχτες των διακοπών. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
21.4.2024 Βιβλίο Γουσταύος Κλάους: Το γοητευτικό στόρι του ανθρώπου που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη M. Hulot 21.4.2024 Το βιβλίο «Γκούτλαντ» του Νίκου Μπακουνάκη είναι μια θαυμάσια μυθιστορηματική αφήγηση της ιστορίας του Βαυαρού εμπόρου που δημιούργησε την Οινοποιία Αχαΐα. M. HULOT
20.11.2023 Γεύση Μαλβαζίας οίνος: Το κρασί που ενέπνευσε τον Σαίξπηρ και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι Γιάννης Πανταζόπουλος 20.11.2023 Η ιστορία και ο μύθος του θρυλικού γλυκού, αρωματικού κρασιού της Μονεμβασιάς που αγάπησαν διάσημοι συγγραφείς και καλλιτέχνες. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
30.7.2023 Γεύση Τα κρασιά των διακοπών Δημήτρης Κούμανης 30.7.2023 Μια λίστα με προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσετε τις μέρες και τις νύχτες των διακοπών. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
24.7.2023 Γεύση Πίνοντας ασύρτικα από αμπελώνες εκτός Σαντορίνης Ζωή Παρασίδη 24.7.2023 Υπάρχουν πλέον κι άλλες περιοχές της Ελλάδας που μπορούν να περηφανεύονται για το ασύρτικό τους, με κάποιες από αυτές να μας δίνουν και φοβερά value for money κρασιά. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10.7.2023 Τα Φυσικά Κρασιά Alice Feiring: «Όσοι υποστηρίζουν ότι κανένα κρασί δεν είναι απολύτως φυσικό είναι εσκεμμένα αδαείς» Ζωή Παρασίδη 10.7.2023 Η grande dame του φυσικού κρασιού μας μίλησε για τα κρασιά που αγαπά και αυτήν τη στιγμή αποτελούν αναδυόμενη τάση στην Αθήνα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
30.6.2023 Γεύση Οινογνωσία στα μοναδικά κτήματα της Κεφαλονιάς Δημήτρης Κούμανης 30.6.2023 Ξεφεύγοντας από το στενό πλαίσιο του κρασιού, η Κεφαλονιά είναι τόπος μαγικός, που σταδιακά ξεδιπλώνει τις κρυμμένες ομορφιές του. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
21.6.2023 Γεύση Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο Ζωή Παρασίδη 21.6.2023 Στο Ρουφ θα μάθουμε επιτέλους τι πάει να πει apericena. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20.6.2023 Γεύση «Malvasia Festival Monemvasia»: Ένα μυθικό κρασί επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο του Κορίνα Φαρμακόρη 20.6.2023 Κανένα άλλο κρασί δεν απόχτησε τόση φήμη κατά τον Μεσαίωνα αλλά και την Αναγέννηση όπως το ελληνικό Μονεμβασία-Malvasia, που κυριάρχησε στις ξένες αγορές της Ανατολής και της Δύσης για πέντε ολόκληρους αιώνες. ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
8.6.2023 Γεύση Έξι κρασιά για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι Δημήτρης Κούμανης 8.6.2023 Η πιο ξένοιαστη εποχή του χρόνου είναι εδώ και την υποδεχόμαστε με οινικές προτάσεις που αξίζουν την προσοχή μας. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
16.2.2023 Γεύση Αφρώδης ρετσίνα: Μια ασυνήθιστη πρόταση για τα τραπέζια των ημερών TwoMinutes Angie 16.2.2023 Στο Κτήμα Νικολού στο Κορωπί η αφρώδης ρετσίνα είναι το #1 κρασί στις εξαγωγές τους. TWOMINUTES ANGIE
11.2.2023 Paisley Tara Kennett «Ο καλός σομελιέ οφείλει να τους κάνει όλους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι» Ζωή Παρασίδη 11.2.2023 Η general manager του Pharaoh εξηγεί γιατί η φιλοξενία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καριέρα και όχι ως κάτι ευκαιριακό. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
8.2.2023 Γεύση Έξι ελληνικά ερυθρά κρασιά για τον φετινό χειμώνα Δημήτρης Κούμανης 8.2.2023 Προτάσεις από διαφορετικά οινοπέδια της χώρας ιδανικές για την εποχή. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
20.10.2022 Γεύση Μια γιορτή αφιερωμένη στα φυσικά κρασιά έρχεται στη Θεσσαλονίκη Ζωή Παρασίδη 20.10.2022 Μία ημέρα, 30 οινοποιεία από όλη την επικράτεια, 80 κρασιά: Η έκθεση «Φυσικά Fysika» έρχεται τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη και την άνοιξη στην Αθήνα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
15.9.2022 Γεύση Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι απαντούν Δημήτρης Κούμανης 15.9.2022 Ζητήσαμε τις εκτιμήσεις αμπελουργών, οινολόγων και οινοποιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα κρασιά που θα πιούμε από την εσοδεία του 2022, σύμφωνα με τους καλλιεργητικούς παράγοντες και τα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
18.5.2022 Γεύση Οινοτουρισμός στη γη του Ερμή και του Πανός Δημήτρης Κούμανης 18.5.2022 Η εκδήλωση «Ανοικτές Πόρτες» αφορά οινικές περιηγήσεις και δοκιμές στα περισσότερα οινοποιεία της χώρας το διήμερο 28 και 29 Μαΐου. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
9.3.2022 Γεύση Γιατί δεν έγινε ποτέ η Αρκαδία η δεύτερη Καμπανία της Ευρώπης; TwoMinutes Angie 9.3.2022 Ένα άγνωστο ελληνικό οινικό κατόρθωμα γίνεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία TWOMINUTES ANGIE
8.2.2022 Γεύση Η απόλαυση της παύσης μ’ ένα κρασί Δημήτρης Κούμανης 8.2.2022 Ο Βίβλινος Οίνος εσοδείας 2015 διατίθεται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και πωλείται αποκλειστικά στο M Shop του Μεγάρου Μουσικής. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
30.1.2022 Γεύση «Πείτε άφοβα τι σας αρέσει και ρωτήστε για να μάθετε»: Ένας master of wine μας λύνει βασικές απορίες για το κρασί Ζωή Παρασίδη 30.1.2022 Ο ρέκτης του κρασιού Γιάννης Καρακάσης έχει γράψει δύο από τα πιο σημαντικά βιβλία για τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ παράλληλα είναι o ιδρυτής του 50 Great Greek Wines. Του ζητήσαμε να μας απαντήσει όσο πιο απλά γίνεται σε απορίες γύρω από το κρασί που έχουν οι μη ειδικοί και συχνά ντρέπονται να τις λύσουν. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
3.1.2022 Γεύση Ζωγραφική και οινοποσία: «Ταιριάζοντας» 4 σπουδαίους πίνακες με αντίστοιχα κρασιά Δημήτρης Κούμανης 3.1.2022 Απολαμβάνοντας πίνακες των Μιρό, Μπουζιάνη, Τσαρούχη και Μάρρου-Μαυρατζά παρέα με 4 ξεχωριστά κρασιά. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
30.12.2021 Γεύση 10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασί Ζωή Παρασίδη 30.12.2021 Εκεί που η μπάρα μας μεταφέρει σε ένα γαλλικό bar à vin, η Αθήνα άρχισε να δοκιμάζει τις ανήσυχες προσπάθειες των Ελλήνων οινοποιών. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ακόμα και το πιο δύσκολο κρασί προτείνεται ανεπιτήδευτα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ