Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Aν, λόγω της υψηλής ζήτησης, το «χτύπημα» επί τόπου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, μπορεί κανείς να συναντήσει τον καλλιτέχνη, να συζητήσει μαζί του, να ανταλλάξουν ιδέες και να κάνει τελικά το τατουάζ που επιθυμεί και έχει δει στον διαγωνισμό.
0

Η επισκεψιμότητα του Athens International Tattoo Convention κάθε χρόνο μεγαλώνει, ενώ πέρσι υπολογίζεται πως τις πύλες του Κλειστού Γηπέδου του Παλαιού Φαλήρου, όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ, πέρασαν περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο, ακόμα και από τις ΗΠΑ, μια χώρα με μακρά παράδοση στην τέχνη της δερματοστιξίας. Οι Έλληνες ακολουθούν τα τελευταία χρόνια για τα καλά τη μόδα των τατουάζ, ειδικά οι νεότεροι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους όλο και σε κάποιο σημείο του σώματός τους θα έχουν «χτυπήσει» τουλάχιστον ένα σχέδιο.


Τη συγκεκριμένη τάση φαίνεται να αποτυπώνουν και τα στατιστικά δεδομένα, καθώς, σε διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε το διεθνώς αναγνωρισμένο daliaresearch με πάνω από 9.000 συμμετέχοντες από 18 χώρες, προκύπτει ότι στην Ελλάδα το 35% διαθέτει τουλάχιστον ένα τατουάζ, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να απαντούν στην Ιταλία (48%), στη Σουηδία (47%) και στις ΗΠΑ (46%). Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες όπου η ψαλίδα ανοίγει αρκετά υπέρ των γυναικών, καθώς, σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν, οι Ελληνίδες διαθέτουν τουλάχιστον ένα τατουάζ σε ποσοστό 42%, έναντι 29% των ανδρών. Οι Έλληνες, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο Μάιο, είναι από τους πιο «αμετανόητους», καθώς στην ερώτηση εάν έχουν ποτέ μετανιώσει για κάποιο από αυτά, μόλις σε ένα 17% απάντησαν θετικά.

Tις τρεις ημέρες του Athens Tattoo Convention θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να «χτυπά» ένα μικρό αστέρι στο σώμα του και τα 20 ευρώ που θα πληρώνει θα πηγαίνουν αποκλειστικά στο Make a Wish.


Και αν κατά μέσο όρο οι Έλληνες έχουν στο σώμα τους περίπου 2,5 τατουάζ, όπως ενημερώνει η συγκεκριμένη έρευνα, επειδή στο 13ο Athens Tattoo Convention θα έχουν τη δυνατότητα να δουν να δημιουργούνται μπροστά τους κομψοτεχνήματα από tattoo artists διεθνούς φήμης που φτάνουν στην Ελλάδα μόνο για το φεστιβάλ, ίσως σκεφτούν να τα αυξήσουν.

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Στο 13ο Athens Tattoo Convention οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν να δημιουργούνται μπροστά τους κομψοτεχνήματα από tattoo artists διεθνούς φήμης που φτάνουν στην Ελλάδα μόνο για το φεστιβάλ.


Υπολογίζεται πως στο Κλειστό Γήπεδο του Π. Φαλήρου θα βρεθούν συνολικά 350 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, ακόμη και τη Νέα Ζηλανδία. Μεταξύ αυτών πρόκειται να είναι και οι διεθνούς φήμης Steve Butcher από τη Νέα Ζηλανδία, Benjamin Laukis από τη Λιθουανία και Yomico Moreno από τις ΗΠΑ. Μαζί τους θα φέρουν και τα διάφορα είδη τατουάζ που γνωρίζουν έκρηξη και αναγνώριση παγκοσμίως. Αν παρατηρήσει κανείς το πρόγραμμα του Athens Tattoo Convention, θα δει πως καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν διαγωνισμοί καλύτερου τατουάζ διαφόρων σχολών: black and grey, tribal, πολύχρωμο, ρεαλιστικό, old school, ακόμη και ιαπωνικό τατουάζ, που αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα εντυπωσιακά και συνάμα ιδιαίτερα είδη παγκοσμίως.

Και αν, λόγω της υψηλής ζήτησης, το «χτύπημα» επί τόπου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, μπορεί κανείς να συναντήσει τον καλλιτέχνη, να συζητήσει μαζί του, να ανταλλάξουν ιδέες και να κάνει τελικά το τατουάζ που επιθυμεί και έχει δει στον διαγωνισμό. Μπορεί, ωστόσο, ένα μικρό και λιτό τατουάζ συγκριτικά με τα υπόλοιπα της έκθεσης, ένα μικρό αστέρι π.χ., να κάνει τη διαφορά; Ναι, μπορεί, γι' αυτό και τις τρεις ημέρες του Athens Tattoo Convention θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να «χτυπά» ένα μικρό αστέρι στο σώμα του και τα 20 ευρώ που θα πληρώνει θα πηγαίνουν αποκλειστικά στο Make a Wish, βοηθώντας έτσι να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας παράλληλα τον αγώνα τους για ζωή.

Το Athens Tattoo Convention, όμως, δεν είναι ένα φεστιβάλ μόνο για τατουάζ, καθώς από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου θα γίνουν παράλληλες δράσεις, όπως body painting και graffiti shows, δικαιολογώντας έτσι τον χαρακτηρισμό του urban party που του έχουν προσδώσει αρκετοί. Στον χώρο θα υπάρχει ολόκληρο skate park, ενώ η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο διάσημος ράπερ Taki Tsan θα βρεθεί στη σκηνή που πρόκειται να δημιουργηθεί στο γήπεδο για μισή ώρα.

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Kατά μέσο όρο οι Έλληνες έχουν στο σώμα τους περίπου 2,5 τατουάζ, όπως ενημερώνει η συγκεκριμένη έρευνα.

Athens Tattoo Convention

Παρασκευή

Ώρες προσέλευσης: 14:00-24:00

Graffiti Show

17:00-17:30: Body Painting

17:30-18:30: Best Realistic Small

19:00-20:00: Best Tribal Tattoo Contest

20:00-21:00: Best Realistic Big

21:30-22:30: Best of Day

Σάββατο

Ώρες προσέλευσης: 11:00-24:00

Graffiti Show

13:30-14:00: Body Painting

14:00-15:00: Best Old School

15:30-17:00: Best Colour Tattoo Contest Small

17:30-19:00: Best Colour Tattoo Contest Big

19:30-20:30: Best Dotism Tattoo Contest Small

20:30-21:30: Best Dotism Tattoo Contest Big

21:30-22:00: Taki Tsan Live

22:00-23:00: Best of Day

Κυριακή

Ώρες προσέλευσης: 11:00-22:00

13:00-14:30: Best Black and Grey Tattoo Contest Small

15:00-15:30: Body Painting

15:30-17:00: Best Black and Grey Tattoo Contest Big

17:30-18:30: Best Japanese Big

19:00-20:00: Best of Show Small

20:30-21:30: Best of Show Big

Athens International Tattoo Convention: η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter

Ιnfo

13ο Athens International Tattoo Convention

10-12 Μαΐου 2019

Γήπεδο Tae Kwon Do, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Ολυμπιακά Ακίνητα Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο (απέναντι από τα Village Cinemas Π. Φαλήρου)

Τιμές εισιτηρίων: ημερήσιο 10 ευρώ, τριήμερο 20 ευρώ 

http://www.athenstattooconvention.gr/

FB: @athenstattooconvention

Instagram: @athenstattooconvention

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι θα «χτυπήσω» στο φετινό Athens International Tattoo Convention;

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Τι θα «χτυπήσω» στο φετινό Athens International Tattoo Convention;

Η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή της δερματοστιξίας φτάνει αισίως στη 13η της διοργάνωση, καθώς το ραντεβού μας με τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του είδους από όλο τον κόσμο έχει οριστεί για τις 10, τις 11 και τις 12 Μαΐου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Συνέντευξη / Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Η Βρετανή ενδυματολόγος που βραβεύθηκε με Όσκαρ για την εκπληκτική δουλειά της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου περιγράφει στη LiFO πώς έπλασε τον ενδυματολογικό κώδικα της Μπέλα Μπάξτερ με αφορμή την έκθεση των κοστουμιών της ταινίας στο Μουσείο Μπενάκη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Green Block of Flats: Η πρώτη παθητική πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα πρότυπο βιώσιμης αρχιτεκτονικής

ADM 2024: The New Vision / Green Block of Flats: Η πρώτη παθητική πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα πρότυπο βιώσιμης αρχιτεκτονικής

Το έργο που υλοποίησαν η Hellenic Residences και το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αριστείδη Ντάλα συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία και σύγχρονη αισθητική.
THE LIFO TEAM
«A Future for the Past» μια έκθεση στο μουσείο Μπενάκη συνδέει την παραδοσιακή μαρμαροτεχνία με το σύγχρονο design

Design / Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη συνδέει την παραδοσιακή μαρμαροτεχνία με το σύγχρονο design

Η Νίκη και η Ζωή Μοσκόφογλου εξερευνούν τη μαγεία του μαρμάρου, συνδέοντας το παρελθόν και το παρόν ενός πολύτιμου υλικού με έργα σύγχρονου design και Τηνιακών μαρμαρογλυπτών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Δημιουργώντας σύγχρονα, βιώσιμα κτίρια που ενθαρρύνουν το ευ ζην των χρηστών-εργαζομένων

ADM 2024: The New Vision / Σύγχρονα, βιώσιμα κτίρια που ενθαρρύνουν το ευ ζην των χρηστών-εργαζομένων

Έχοντας σε προτεραιότητα τη βιώσιμη και αρχιτεκτονική μετεξέλιξη των έργων της, η Hellenic Properties συνεχίζει να επενδύει με προσήλωση και αφοσίωση στον πράσινο χαρακτήρα των έργων της, κάτι που αποδεικνύεται από τις πιστοποιήσεις με το διεθνές πρότυπο LEED.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Ίμπιζα- Κάιρο- Σενζέν: Το ελληνικό γραφείο Minas Kosmidis Architects εξασκεί το εκλεκτικό του ύφος σε τρεις πόλεις-σταθμούς

ADM 2024: The New Vision / Ίμπιζα- Κάιρο- Σενζέν: Το ελληνικό γραφείο Minas Kosmidis Architects εξασκεί το εκλεκτικό του ύφος σε τρεις πόλεις-σταθμούς

Με έργα σε απροσδόκητα μέρη του πλανήτη, οι Minas Kosmidis Architects δημιουργούν, με επίκεντρο τις καθαρές γραμμές, τις εκάστοτε πολιτιστικές επιρροές και τα εκλεκτικά στοιχεία, με στόχο μια πολυαισθητηριακή εμπειρία κατοίκησης.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Εξερευνώντας τα όρια του χώρου: Το όραμα του γραφείου PETRĀS architecture για το μέλλον της αρχιτεκτονικής

ADM 2024: The New Vision / Εξερευνώντας τα όρια του χώρου: Το όραμα του γραφείου PETRĀS architecture για το μέλλον της αρχιτεκτονικής

Ο Τσαμπίκος Πετράς διερευνά την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των σύγχρονων αλλαγών, αναζητώντας, μέσω της δημιουργικής προσέγγισης του γραφείου PETRĀS architecture, νέους τρόπους σύνδεσης των έργων με τον χρήστη, την ύλη και το νόημα.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

ADM 2024: The New Vision / Αρχιτεκτονική και healthy living: Η ISOMAT δεσμεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη

Από την ανακαίνιση του Hilton Athens μέχρι το πρώτο ολοκληρωμένο κτίριο του Ελληνικού, τα καινοτόμα προϊόντα της ISOMAT ενισχύουν τα κορυφαία αρχιτεκτονικά έργα με λύσεις που υποστηρίζουν τις πιστοποιήσεις LEED, BREEAM και WELL.
THE LIFO TEAM
Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

ADM 2024: The New Vision / Στέλλα Πιερή: «Η αρχιτεκτονική της αειφορίας αναζωογονεί περιβάλλον και συναίσθημα»

Σε μια εποχή αυξανόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων, το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris.Architects αποδεικνύει ότι το κτίριο του αύριο μπορεί να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και την κοινωνία, συνδυάζοντας τη βιωσιμότητα με την αισθητική και την ανθρώπινη ευεξία.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ