Σουτιέν: 5 σοβαρά λάθη που το μετατρέπουν σε «θηλιά» για το σώμα σας

Σουτιέν: 5 σοβαρά λάθη που το μετατρέπουν σε «θηλιά» για το σώμα σας Facebook Twitter
Εκτός κι αν το μέγεθος του στήθους σας είναι το "0" σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση -και ειδικά σ' εκείνη του μεγάλου μεγέθους- χρειάζεστε στήριξη.
0

Από τα αγαπημένα θέματα αντιπαράθεσης φεμινιστριών και μη, η αλήθεια είναι ότι οι στηθόδεσμοι μπορούν να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στις γυναίκες, είτε θεωρούν το συγκεκριμένο εσώρουχο "εργαλείο" ή βραχνά. Προσπερνώντας για λίγο τις ιστορικές διαμάχες για το αν πρόκειται για αντικείμενο που "σκλαβώνει" το γυναικείο σώμα και εξετάζοντας την καθαρά πρακτική του χρήση, με το σουτιέν συμβαίνουν συγκεκριμένα λάθη που στο τέλος μίας πολυάσχολης μέρας το μετατρέπουν σε βραχνά και κάτι που πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα, όχι για όλους τους... σέξι λόγους, αλλά για όλους τους άλλους, τους επίπονους, τους ταλαίπωρους, τους μάλλον οδυνηρούς. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς -γυναικολόγους και ορθοπεδικούς εν προκειμένω- οι περισσότερες γυναίκες κάνουν 5 σοβαρά λάθη με το συγκεκριμένο εσώρουχο και να ποια είναι αυτά:

1.

Συνήθως εστιάζουν στο μέγεθος του στήθους και όχι στην περίμετρο της πλάτης. Το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως κιλών, εκτός από το να δημιουργούνται τα συνήθως αντιαισθητικά εξογκώματα κάτω από τις ωμοπλάτες, είναι οι γυναίκες να υποφέρουν από χρόνιους πόνους στη σπονδυλική στήλη, αλλά και στη θωρακική κοιλότητα, λόγω κακής στήριξης του στήθους και έντονης πίεσης στα πλάγια των πνευμόνων. 

2.

Θεωρούν ότι ένα είναι το μέγεθος, όμως, ξεχνούν τις ορμόνες. Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τις αυξομειώσεις του βάρους στο σώμα μιας γυναίκας, υπάρχει και ο παράγοντας "περίοδος" με ό,τι αυτό συνεπάγεται εκείνες τις μέρες του μήνα για το γυναικείο στήθος. Σουτιέν που είναι ακριβώς στο μέγεθος σας, δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικά, άνετα και υγιεινά για όλες τις μέρες του μήνα. Ένα νούμερο πάνω -με έξτρα προσοχή στην περίμετρο της πλάτης- ή ένας αθλητικός στηθόδεσμος μπορεί να είναι η λύση.

3.

Όχι στα "μαξιλαράκια". Μπορεί να τονώνουν τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, αλλά ειδικά στην περίπτωση που μετά την αφαίρεση του αισθάνεστε πόνους, μικρές κράμπες ή μειωμένη αισθητικότητα ειδικά στα πλάγια του στήθους, είναι η ώρα να τα αποχωριστείτε. 

4.

Τιράντες που πέφτουν ή μαγκώνουν. Είτε πρόκειται για στηθόδεσμο που έχει χάσει την ελαστικότητά του ή δεν έχετε ρυθμίσει σωστά τις τιράντες. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνεστε τις ωμοπλάτες ή την περιοχή του στέρνου σε μόνιμη εγρήγορση, για να μείνουν οι τιράντες στη θέση τους, ετοιμαστείτε για μερικούς σοβαρούς πόνους ή και κακώσεις στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Το θέμα είναι να διατηρείται η ευθυτενής στάση του κορμού, χωρίς προσπάθεια ή πίεση. 

5.

Καθόλου σουτιέν; Λάθος. Εκτός κι αν το μέγεθος του στήθους σας είναι το "0" σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση -και ειδικά σ' εκείνη του μεγάλου μεγέθους- χρειάζεστε στήριξη. Πέρα από το άβολο αποτέλεσμα ενός στήθους που -χωρίς παρεξήγηση- κρεμάει και "γράφει" άκομψα κάτω από τα ρούχα, το φυσικό βάρος του στήθους και η λανθασμένη στάση του σώματος μέσα στην ημέρα, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον αυχένα, την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Το πείραμα του T-shirt είναι ιδανικό για να ξέρετε πώς θα δείχνει με όλα τα υπόλοιπα ρούχα ένα καινούριο σουτιέν και κυρίως αν σας προσφέρει την άνεση και τη στήριξη που χρειάζεστε. Επίσης, για να είστε σίγουρη για όλα τα παραπάνω υπάρχει και το πείραμα της πλάτης: κάθε φορά που φοράτε τον στηθόδεσμο, κοιτάξτε αν πίσω στην πλάτη σας η ευθεία του κουμπώματος παραμένει ίσια. Αν όχι, αν δηλαδή πηδάει προς τα πάνω, φαίνεται στραβή ή γέρνει προς τα κάτω, φοράτε σίγουρα τον λάθος στηθόδεσμο. Και φυσικά, σε κάθε αγορά μπορείτε να ζητάτε πάντα από την υπάλληλο να μετράει την περίμετρο του κορμού σας με μία μεζούρα για να μην ταλαιπωρείστε άδικα. 

Με στοιχεία από Women'sHealth.com, TheCut.com

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM