Έφηβοι κι ενήλικες που μεγαλώσατε με στραβά δόντια, διστάζετε ακόμη να χαμογελάσετε;

Έφηβοι κι ενήλικες που μεγαλώσατε με στραβά δόντια, διστάζετε ακόμη να χαμογελάσετε; Facebook Twitter
Αόρατη Ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια αποκαλούμε τη διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση λεπτών, διαφανών ναρθήκων.
1

Αόρατη Ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια αποκαλούμε τη διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση λεπτών, διαφανών ναρθήκων.

Οι νάρθηκες αυτοί τοποθετούνται διαδοχικά στο στόμα και μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση.

Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασικά «σιδεράκια» τούς αποθαρρύνουν.

Εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 κι έκτοτε οδοντιατρικές εταιρείες-κολοσσοί βελτιώνουν συνεχώς τα λογισμικά κατασκευής τους, ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες και υψηλές πλέον αισθητικές απαιτήσεις εφήβων κι ενηλίκων.

Οι νάρθηκες αυτοί τοποθετούνται διαδοχικά στο στόμα και μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση.


Κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία (3D) και λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το προτεινόμενο σχέδιο θεραπείας ελέγχεται και αξιολογείται πάντα από τον θεράποντα γιατρό, ώστε τελικά να προκύψει ένα  λειτουργικό και αισθητικά αρμονικό αποτέλεσμα.


Πολύ σημαντικό είναι ότι οι συνεχείς και ραγδαίες βελτιώσεις των λογισμικών μάς επιτρέπουν πλέον να αντιμετωπίζουμε και  προβλήματα σύγκλισης, τα οποία παλαιότερα αντιμετωπίζονταν μόνο με «σιδεράκια».


Η εξέλιξη αυτή διευρύνει τη χρήση της μεθόδου της Αόρατης Ορθοδοντικής και στην εφηβική ηλικία!


Πώς γίνεται; Στην πρώτη επίσκεψη, μετά την κλινική εξέταση, γίνεται  η λήψη φωτογραφιών, ακτινογραφιών και αποτυπωμάτων.

Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε, κατασκευάζονται οι πρώτοι νάρθηκες αποκλειστικά για το στόμα και την περίπτωσή σας σε εξειδικευμένα εργαστήρια, πιστοποιημένα από τις εταιρείες που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό.

Έφηβοι κι ενήλικες που μεγαλώσατε με στραβά δόντια, διστάζετε ακόμη να χαμογελάσετε; Facebook Twitter
Χαμογελάστε άφοβα!


Με την έναρξη της θεραπείας παραλαμβάνετε μια συσκευασία με νάρθηκες τους οποίους εφαρμόζετε στο στόμα σας και τους αλλάζετε διαδοχικά περίπου ανά εβδομάδα και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του θεράποντος ιατρού σας.

Καθένας νάρθηκας που εφαρμόζετε μετακινεί ελάχιστα τα δόντια σας προς το επιθυμητό αποτέλεσμα κ.ο.κ., μέχρι να φτάσουμε στο χαμόγελο που επιθυμούμε.


Πόσο διαρκούν οι θεραπείες σε σχέση με την κλασική ορθοδοντική; Ο χρόνος αποθεραπείας ποικίλλει ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού.

Μια γενική εκτίμηση είναι ότι οι θεραπείες με διαφανείς νάρθηκες διαρκούν λιγότερο χρονικό διάστημα από τις κλασικές μεθόδους αντιμετώπισης.


Πλεονεκτήματα έναντι  των κλασικών ορθοδοντικών θεραπειών

• Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από διαφανές υποαλλεργικό ακρυλικό και «συρταρώνουν» στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί από τους συνομιλητές σας και ταυτόχρονα να είναι  ιδιαίτερα ανεκτοί από εσάς.


• Δεν φαίνονται, δεν ενοχλούν στην ομιλία, με αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα ούτε στην εργασία  ούτε στην κοινωνικότητά σας.


•  Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση.


•  Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή, καθώς μπορούμε να τους αφαιρούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τα γεύματα, να τους βουρτσίζουμε,  να τους καθαρίζουμε με αραιά στοματικά διαλύματα, όπως ακριβώς και τη στοματική μας κοιλότητα, για τη διατήρηση ευχάριστης και δροσερής αναπνοής.


• Δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα.


➜ Η περίοδος προσαρμογής ανέρχεται σε 2-3 24ωρα, κατά τα οποία νιώθετε μια ελαφριά πίεση στα υπό μετακίνηση δόντια.


• Υπάρχει πάντοτε  η δυνατότητα συνδυαστικής θεραπείας σε σοβαρές ορθοδοντικές ανωμαλίες, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαθιστούμε μέρος του προβλήματος με κλασικούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς και συνεχίζουμε τη θεραπεία με Αόρατη Ορθοδοντική.

Η σύγχρονη οδοντιατρική επιστήμη μάς προσφέρει πλέον γρήγορες, ελάχιστα παρεμβατικές και ανώδυνες  τεχνικές ώστε να βελτιώσουμε και  να αποκτήσουμε το  όμορφο και υγιές  χαμόγελο που ονειρευόμαστε.


Ενημερωθείτε και μπείτε στη διαδικασία!


Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναρωτιέστε γιατί μέχρι τώρα είχατε  συμβιβαστεί με ένα χαμόγελο που σας έκανε να νιώθετε άβολα και να μη χαμογελάτε.

Γιατί στη ζωή πρέπει να χαμογελάμε!

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ