9 (κακές) συνήθειες που προδίδουν τους ιδιοφυείς ανθρώπους

9 (κακές) συνήθειες που προδίδουν τους ιδιοφυείς ανθρώπους Facebook Twitter
10
9 (κακές) συνήθειες που προδίδουν τους ιδιοφυείς ανθρώπους Facebook Twitter

Έχουν πει ότι η ιδιοφυία συνορεύει με την τρέλα, έχει αποδειχθεί ότι διάνοιες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, απ’ όλους τους τομείς είχαν κάποιες περίεργες συνήθειες, τώρα η επιστήμη επιμένει ότι ακριβώς αυτές οι συνήθειες είναι που ξεχωρίζουν τους «φωτισμένους» από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Τι συνήθειες είναι αυτές; Ενοχλητικές, κάποτε αηδιαστικές ή απλώς από εκείνες που μπορούν να φέρουν σε αμηχανία τους γύρω μας. Αυτά, λοιπόν, κάνουν όσοι ξεφεύγουν,  κατά τους επιστήμονες πάντα, από τον μέσο όρο (ειδικώς και γενικώς).

  

Βρίζουν 

Να μια μία εξαιρετικά αντικοινωνική συνήθεια, που όμως, σύμφωνα με μελέτη της “Language Sciences Journal” κάτι έχει να πει. «Οι άνθρωποι που βρίζουν έχουν πλουσιότερο λεξιλόγιο», ισχυρίζεται η μελέτη.

Είναι ακατάστατοι

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, μετά από πειράματα σε δύο ομάδες ανθρώπων που έπρεπε να προτείνουν ιδέες για ένα project (σ.σ.: η μία ομάδα έκανε συσκέψεις σε καθαρό περιβάλλον και η άλλη στο απόλυτο χάος), διαπίστωσαν ότι η δεύτερη ομάδα υπήρξε πολύ πιο δημιουργική και ενδιαφέρουσα. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι η ακαταστασία βοηθά στη σκέψη, καθώς το μυαλό αντιλαμβάνεται ότι «σπάει δεσμά και παραδοσιακές διαδικασίες».

Εκνευρίζονται από ανθρώπους που κάνουν θόρυβο, όταν μασούν (φαγητό, τσίχλες, οτιδήποτε)

Ένα 20% του πληθυσμού έχει υψηλή ευαισθησία σε συγκεκριμένους ήχους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Northwestern University διαπίστωσε ότι άτομα που ενοχλούνται από τέτοιους θορύβους σκέφτονται πιο διεξοδικά και εις βάθος.

Μιλάνε μόνοι τους

Ο εγκέφαλος εργάζεται πιο αποτελεσματικά, όταν κάποιος μιλάει στον… εαυτό του. «Είναι η πιο ειλικρινής και αποτελεσματική συζήτηση που μπορεί να κάνει κάποιος, ενώ εκπαιδεύει το άτομα στη διαδικασία των ρητορικών αντιπαραθέσεων», λένε μελέτες νομικών, ψυχολόγων και παιδοψυχολόγων.

 

Είναι επιρρεπείς στον αλκοολισμό 

Βάσει αρχείων έρευνας που εκπονήθηκε πριν από λίγα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιχειρούσε συσχετισμό ανάμεσα στην παιδική νοημοσύνη και την ενήλικη εξάρτηση από το αλκοόλ, προέκυψε ότι παιδιά – φαινόμενα, εξελίχθηκαν σε συστηματικούς πότες. Η εξήγηση που δόθηκε είχε να κάνει τόσο με την κατάθλιψη που βίωσαν στην ενήλικη ζωή – όπως αρκετά παιδιά θαύματα -, όσο και με την ψευδαίσθηση επανάστασης που έκρυβε μία τέτοια συνήθεια.  

Αποσπούνται εύκολα από το κινητό τους (και όσα συμβαίνουν στα social media).

Σύμφωνα με άρθρο του “Wired” καταρρίπτονται οι μύθοι που θέλουν το κινητό να μας αποσπά την προσοχή από οτιδήποτε. Όχι από όλους μας, τουλάχιστον. «Στο σωστό περιβάλλον και με τις ενδεδειγμένες τεχνικές, αυτή η συνήθεια μπορεί να μας κάνει ιο έξυπνους». Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι η τεχνολογία διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους να θέτουν πιο εύκολα προτεραιότητες και να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Ξενυχτάνε

Σε μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και με δείγμα περισσότερους από 1000 εφήβους, αποδείχθηκε ότι οι ευφυέστεροι ήταν εκείνοι που διάβαζαν αργά το βράδυ, ενώ οι ίδιοι απέδιδαν καλύτερα και στις πρωινές δοκιμασίες (σχολικά διαγωνίσματα, εξεταστικές, κ.λπ).  

Αγαπούν τα sex toys και ξοδεύουν πολλά για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους!

Ερευνητικές ομάδες από τη Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές των δύο μεγαλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων – Oxford και Cambridge – ξόδευαν πολλά σε sex toys, σε σχέση με συμφοιτητές τους από άλλα πανεπιστήμια.  Είχαν εντοπίσει βέβαια και περιπτώσεις φοιτητών από τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα που είχαν ξοδέψει σε online αγορές τέτοιων «παιχνιδιών», συνολικά 31.461 λίρες.

Μουτζουρώνουν

Ας μην παίρνουμε αψήφιστα τη συνήθεια μας να μουτζουρώνουμε χαρτιά, πακέτα, τραπέζια την ώρα που μας μιλάνε και κυρίως την ώρα που πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι βαρετό. Βάσει μελέτης που δημοσιεύθηκε στη “Wall Street Journal”,  όσοι συνηθίζουν να μουτζουρώνουν ή να σκιτσάρουν (οτιδήποτε) «μένουν συγκεντρωμένοι, αφομοιώνουν νέες ιδέες και συγκρατούν καλύτερα πληροφορίες».

Φυσικά, όλες οι παραπάνω μελέτες μπορούν απλώς να λειτουργήσουν και ως πρώτης τάξεως άλλοθι: για να μη στρώσει κάποιος το κρεβάτι του, για να ξενυχτήσει όσο αντέχει ή για να είναι απλώς αγενής...

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια