5 επιτραπέζια στρατηγικής που παίζονται με δύο άτομα

5 επιτραπέζια στρατηγικής που παίζονται με δύο άτομα Facebook Twitter
Τώρα, κατά τη διάρκεια μίας ακόμη περιόδου που περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, τα επιτραπέζια της Κάισσα συνοδεύουν και πάλι τις βραδιές μας, δημιουργώντας ένα ζεστό περιβάλλον νοσταλγίας και, φυσικά, διασκέδασης.
0



EΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τα επιτραπέζια παιχνίδια γίνονται το επίκεντρο της διασκέδασης για κάθε παρέα που συγκεντρώνεται γύρω από ένα τραπέζι. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ίσως η πιο διαχρονική μορφή σπιτικής διασκέδασης – και πολλά από αυτά έχουν χαρακτηρίσει την παιδική ηλικία πολλών από εμάς.


Τώρα, κατά τη διάρκεια μίας ακόμη περιόδου που περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, τα επιτραπέζια της Κάισσα συνοδεύουν και πάλι τις βραδιές μας, δημιουργώντας ένα ζεστό περιβάλλον νοσταλγίας και, φυσικά, διασκέδασης. Η Κάισσα ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν το σκάκι. Σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως, το ενδιαφέρον εξελίχθηκε και σε άλλες κατηγορίες παιχνιδιών, όπως τα επιτραπέζια στρατηγικής και φαντασίας, τα παιχνίδια ρόλων καθώς και τα παιχνίδια με συλλεκτικές κάρτες. Από τις κάρτες Pokemon μέχρι τις Magic The Gathering και αργότερα το αγαπημένο όλων Dixit, η Κάισσα επενδύει στην ποιοτική διασκέδαση μέσα από πρωτότυπα επιτραπέζια που έχουν μεγαλώσει ολόκληρες γενιές.


Το 2001 ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα Ελληνικά Επιτραπέζια Κάισσα και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200 τίτλοι επιτραπέζιων παιχνιδιών και μια ολόκληρη κοινωνία από λάτρεις τους, όπως και ολόκληρες κοινότητες που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.


Η φιλοσοφία της Κάισσα βασιζόταν ανέκαθεν στην επαφή με τον κόσμο. Μέσω αυτής της σχέσης με το κοινό της δημιουργεί μέχρι και σήμερα ποιοτικά παιχνίδια που αναπτύσσουν τη σκέψη και τη δημιουργικότητα, ανεξάρτητα από το είδος τους. Μικροί και μεγάλοι θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που ανταποκρίνονται ακόμα και στις πιο «δύσκολες» απαιτήσεις.


Όσο για τα επιτραπέζια στρατηγικής, η Κάισσα ειδικεύεται στο είδος και μας παρουσιάζει το top 5. Παίζονται και με δύο άτομα μόνο και μας καλούν να περάσουμε τις μέρες μας στο σπίτι όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

7 Θαύματα του Κόσμου

παίκτες: 2-7

ηλικία: 10+

διάρκεια παιχνιδιού: 30'

Ηγηθείτε μίας από τις επτά μεγάλες πόλεις της αρχαιότητας. Εκμεταλλευτείτε τις πρώτες ύλες της γης σας, πάρτε μέρος στην αέναη πορεία της προόδου, αναπτύξτε εμπορικές σχέσεις και επιδείξτε τη στρατιωτική σας δύναμη. Αφήστε το σημάδι σας στην ιστορία του πολιτισμού, κατασκευάζοντας ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, το οποίο θα αντέξει στο πέρασμα των αιώνων.

Ticket to Ride - Ευρώπη

παίκτες: 2-5

ηλικία: 8+

διάρκεια παιχνιδιού: 30'-60'

Το «Ticket to Ride - Ευρώπη» σας οδηγεί σε μια περιπέτεια μέσα από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης των αρχών του 20ού αιώνα. Θα ρισκάρετε ένα ταξίδι μέσα από τα σκοτεινά τούνελ της Ελβετίας; Θα διασχίσετε με φέρι τη Μαύρη Θάλασσα; Ή θα χτίσετε εντυπωσιακούς σταθμούς στις πρωτεύουσες των παλαιών αυτοκρατοριών;

Pandemic

παίκτες: 2-4

ηλικία: 8+

διάρκεια παιχνιδιού: 45'

Εσείς και οι συμπαίκτες σας είστε μέλη μιας ομάδας επιστημόνων που καλείται να αντιμετωπίσει τέσσερις θανατηφόρες ασθένειες. Θα ταξιδέψετε σε όλη την υφήλιο, προσπαθώντας να ανακόψετε το κύμα επιδημιών και να αναπτύξετε τα απαραίτητα μέσα για την εύρεση των θεραπειών. Η μοίρα της ανθρωπότητας είναι στα χέρια σας.

Λίθινη Εποχή

παίκτες: 2-4

ηλικία: 10+

διάρκεια παιχνιδιού: 60'-90'

Στη «Λίθινη Εποχή» οι παίκτες προσπαθούν να επιβιώσουν, κάνοντας ό,τι και οι πρόγονοί μας: μαζεύουν τροφή, σπάνε πέτρες και αναζητούν χρυσό στα ποτάμια. Κάνουν ανταλλαγές, αναπτύσσουν τα χωριά τους και τελικά ανεβαίνουν πολιτισμικά. Σε αυτόν τον συναρπαστικό αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξης η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τύχη και τη στρατηγική θα αναδείξει το νικητή.

Civilization: Νέα Εποχή

παίκτες: 2-4

ηλικία: 14+

διάρκεια παιχνιδιού: 60'-120'

Το «Sid Meier's Civilization: Νέα Εποχή» μετατρέπει τη διάσημη σειρά παιχνιδιών για υπολογιστές σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής. Οι παίκτες καθοδηγούν τα έθνη τους σε έναν αγώνα για εδάφη, τεχνολογία και θαύματα που αλλάζουν τους κανόνες. Το να παίξετε έναν γύρο είναι τόσο απλό όσο το να παίξετε μια κάρτα, το να επιλέξετε ποια από τις πέντε κάρτες σας θα παίξετε, όμως, απαιτεί όμως βαθιά στρατηγική. Με το στοιχείο του τυχαίου παρόν και έναν χάρτη που είναι διαφορετικός κάθε φορά, ποτέ η μία παρτίδα δεν θα μοιάζει με την άλλη.

 

 

Καλλιδρομίου 8 & Ιπποκράτους, Εξάρχεια. Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 36 06 488. Ωράριο λόγω lockdown: 10:00-16:00
kaissagames.com | Facebook | Instagram

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ