Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Ανήμερα τα Χριστούγεννα το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό!
0

Ρεβεγιόν στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Γνωστό για τις παραδοσιακές του γεύσεις, με έμπνευση όχι μόνο απ' τη Μάνη αλλά και από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που παρουσιάζονται με ασυνήθιστο τρόπο, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ έβαλε τα γιορτινά του και υπόσχεται δύο αξέχαστα ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη σκιά της Ακρόπολης. Και από ένα εστιατόριο που έχει συμπεριληφθεί στις κορυφαίες προτάσεις των «New York Times» για την Ευρώπη και λαμβάνει σταθερά τα τελευταία επτά χρόνια Certificate of Excellence από το TripAdvisor, που το 2015 βρέθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από ντελικάτες γεύσεις και άριστη εξυπηρέτηση.

Θα σε καλωσορίσουν με ένα ποτήρι αφρώδους οίνου προτού σε ζεστάνουν με μια βελουτέ μανιταριών με γιαούρτι και λάδι τρούφας. Για τη συνέχεια, το μενού έχει πολύχρωμα ραβιόλια με θαλασσινά, κρέμα κολοκύθας και σάλτσα οστρακοειδών και σαλάτα «Πανδαισία» χειμερινών λαχανικών λουσμένων με βινεγκρέτ φρέσκων βοτάνων. Για κυρίως, προσφέρεται κοκοράκι γεμιστό με βασιλομανίταρα, κάστανα και πουρέ γλυκοπατάτας. Ο επίλογος γράφεται με μιλφέιγ με κρέμα πραλίνα, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα από φρούτα του δάσους (45 ευρώ/άτομο).

ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr, Facebook

Χριστούγεννα στον πιο θεατρικό κήπο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το χριστουγεννιάτικο punch που θα ρέει καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Ακριβώς απέναντι από το πάρκο Ναυαρίνου συναντάς τον Βυσσινόκηπο σε έναν ζεστό και φιλικό χώρο που θυμίζει σκηνικό θεάτρου. Σε υποδέχεται καθημερινά απ' τις 9:30 το πρωί με καλοφτιαγμένο καφέ TAF (Hand crafted coffee - Sustainability blends), Valrhona bitter σοκολάτα, εξαιρετικές επιλογές σε τσάι από τον «Δρόμο του Τσαγιού» αλλά και γευστικά σνακ για πρωινό, ενώ τα Σαββατοκύριακα σερβίρει σπέσιαλ brunch με λιχουδιές όπως pancakes με αυγά ποσέ, παστράμι, τσένταρ και σος hollandaise.

Όσο η ώρα προχωράει, στο παιχνίδι μπαίνουν τα μοναδικά κοκτέιλ του Βυσσινόκηπου, με τα περισσότερα να έχουν βάση τα ελληνικά προϊόντα Roots (μαστίχα, τεντούρα, ρακόμελο και herbs), υπό τους ήχους funky, trip hop, σουίνγκ, τζαζ και άλλων μουσικών επιλογών. Αυτές τις μέρες ο Βυσσινόκηπος βρίσκεται σε γιορτινό mood και μας προσκαλεί για ρεβεγιόν σε δύο αξέχαστα πάρτι με υπέροχο εορταστικό μενού και γνωστούς DJs στα decks.

Μη χάσεις τα ρολίνια κοτόπουλο με φρουτώδες chutney και γραβιέρα Ρεθύμνου (€8) με ένα δροσερό Pornstar την παραμονή των Χριστουγέννων ή τη μεθυσμένη πανσέτα με vin doux και ολόκληρα δαμάσκηνα (€9) που ξεχωρίζει απ' το πρωτοχρονιάτικο μενού, συντροφιά με ένα κοκτέιλ Elizabeth Taylor.

Βυσσινόκηπος, Ζωοδόχου Πηγής 27. Εξάρχεια, 210 3801691, Facebook, Instagram

Το νέο, εντυπωσιακό all day bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Joris Braat, χρησιμοποιώντας γυαλί, σίδερο και ξύλο, δημιούργησε στην πλατεία Κλαυθμώνος έναν εντυπωσιακό χώρο που τραβάει τα βλέμματα των περαστικών. Με ψηφιδωτό πάτωμα από 11.600 κύβους πεύκου στο εσωτερικό του, το B/2 μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί σερβίροντας speciality καφέδες αλλά και brunch style σάντουιτς και σαλάτες, όλα φτιαγμένα από τα χέρια του σεφ Γιώργου Κασβίκη.

Πολλά από τα πιάτα, μάλιστα, σερβίρονται ως αργά το βράδυ, για να συνοδεύσουν τα ποτά μας. Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι τα υπέροχα κοκτέιλ του. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Χρήστος Καριπίδης και ο rum expert Νίκος Αρβανίτης έχουν ετοιμάσει έναν πραγματικά πρωτότυπο κατάλογο κοκτέιλ, χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες, βασισμένες στον ήχο και τις συχνότητες που ακούμε, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία. Όλη η ομάδα παρέα με τον Νίκο Αρβανίτη έχουν βάλει το χεράκι τους και στη γεμάτη σπάνια αποστάγματα λίστα πότων.

Παράλληλα, μερικοί από τους καλύτερους DJs της Αθήνας, χρησιμοποιώντας ένα φοβερό ηχοσύστημα, επιμέλειας του Bengoa, συνιδιοκτήτη της επιχείρησης, κάνουν μελετημένες μουσικές επιλογές για να απογειώσουν την απόλαυση. Την περίοδο των Χριστουγέννων το B/2 θα βάλει τα γιορτινά του και ετοιμάζει διάφορα events, όπως brunch την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα απογευματινό barbeque party την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

B/2, Ιωάννου Παπαρηγοπούλου 15, Αθήνα, 210 3319059, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ