Andaman στα Πετράλωνα

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση...
0

Μια βόλτα μέχρι τα Πετράλωνα στο bar-restaurant Andaman αρκεί για να σε ταξιδέψει, τόσο με τις γεύσεις όσο και με το περιβάλλον του, σε μέρη εξωτικά. Αναζητώντας κάτι διαφορετικό για την έξοδο, που θα μας βγάλει από το κουκούλι της καθημερινότητας, επιλέγουμε στέκια που προσφέρουν όλο το πακέτο της χαράς του εξωτισμού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση. Με οδηγό τη φαντασία, τα θερμά χρώματα, το κόκκινο και το πετρόλ, κυριαρχούν στην άνετη σάλα και συνδυάζονται με τα φυσικά χρώματα του ξύλου και των μπαμπού. Καναπέδες, κόκκινα φωτιστικά μακραμέ, καφασωτά, υπερυψωμένες γωνιές με μπαμπού, μαξιλάρες, κρόσσια λευκά στα παράθυρα και φυτά είναι μόνο μερικά από τα διακοσμητικά στοιχεία που συνθέτουν την εξωτική γοητευτική ατμόσφαιρα − ό,τι πρέπει για να ξεφύγει το μυαλό. Η μυρωδιά του κάρι διαχέεται παντού και ανοίγει την όρεξη.

Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη. Αν δεν είσαι εκπαιδευμένος στις γεύσεις της Ταϊλάνδης, δεν θα χαθείς διαβάζοντας το μενού, αφού δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Άλλωστε, και το ευγενικό προσωπικό πρόθυμα αναλαμβάνει να σε ενημερώσει για το περιεχόμενο του κάθε πιάτου. Από τη λίστα των ορεκτικών δοκιμάσαμε τα γευστικά Thai fresh rolls (€8), που το φύλλο τους είναι χειροποίητο, γεμίζονται με κοτόπουλο, ομελέτα, λεπτοκομμένο αγγούρι και καρότο, φύτρες φασολιού και το απαραίτητο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύονται με σος τάμαριν που είναι δημοφιλής στην ανατολίτικη κουζίνα. Το πιάτο Pad see ew (€8) με τα πλατιά noodles που συνδυάζονται με παραπούλια και καρότο είναι πραγματικά απολαυστικό. Συνοδεύεται από λευκό ξίδι και πίκλες σε μικρούς κύβους και αξίζει να ραντίσεις με αυτό τα noodles, χαρίζοντάς τους γευστική ένταση. Και πριν προλάβουν τα τσοπ-στικς να πάρουν φωτιά, προσγειώνεται στο τραπέζι το Pad Thai με noodles σε μέγεθος λεπτής τιράντας, μαγειρεμένα με τόφου, κοτόπουλο, φύτρες φασολιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και τάμαριν (€12).

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη...

Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών. Από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι το πράσινο κάρι με μελιτζάνες, μπαμπού, αρακά, πιπεριές και γάλα καρύδας (€8), που έρχεται μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος και η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη. Από δίπλα, σε μικρό μπολ, σερβίρεται ρύζι ατμού (€2,50) που είναι το απαραίτητο συνοδευτικό του πιάτου. Ωραία γεύση, πικάντικη, που σβήνει απαλά με τη διακριτικά γλυκίζουσα γεύση που έχει το γάλα καρύδας. Το Andaman φημίζεται για την πάπια Πεκίνου (€14) και έτσι υποκύψαμε στο καλοφτιαγμένο, λεπτοκομμένο σε φετούλες κρέας της, ακολουθώντας την τελετουργία με τις διάφανες πίτες ατμού που μέσα τους τυλίγεις την πάπια με τα συνοδευτικά μπαστουνάκια (αγγουράκια, κρεμμυδάκια φρέσκα, καρότο) και τη σάλτσα hoi-sin.

Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα. Το Andaman, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, έχει αποκτήσει το κοινό του, που τιμάει τη σταθερή ποιότητα της κουζίνας του, το γοητευτικό περιβάλλον και τις ευχάριστες μουσικές.

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών...
Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα...

Andaman, Πειραιώς 187 & Αλώπης, Κάτω Πετράλωνα, 211 2104939

 


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM