ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι

2

Μπροστά από τον φακό του Blake Little έχουν περάσει μερικές από τις διασημότητες της εποχής μας. Δουλειές του έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη. Την ίδια στιγμή ο αμερικανός φωτογράφος παραμένει ένας καλλιτέχνης που συνεχώς πειραματίζεται με καινούρια projects. Αυτές τις μέρες στο Los Angeles η καινούρια του έκθεση με τίτλο «The Preservation» παρουσιάζεται στην Kopeikin gallery, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί το ομώνυμο λεύκωμα. Ο Blake Little καλύπτει με μέλι κάθε τύπο ανθρώπου που θα μπορούσες να φανταστείς. Μιλά στο LIFO.gr για το  εντυπωσιακό του προτζεκτ.

Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά, ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, τις φυλές, με διαφορετικούς τύπους σωμάτων. Ήθελα να συνθέσω και "διατηρήσω" μια ομάδα ανθρώπων που να αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα...

—Γιατί έγινες φωτογράφος;

Αρχικά, ξεκίνησα να μελετώ την φωτογραφία επειδή βαριόμουν να μελετήσω την επιστήμη στο σχολείο. Όταν ήμουν σε σχολείο φωτογραφίας, συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν να είμαι καλλιτέχνης και η φωτογραφία ήταν το μέσο μου. Έπρεπε να δημιουργήσω και να εκφράσω μέσα από την δουλειά μου τον εαυτό μου.

 

—Μπορείς να θυμηθείς εκείνη την στιγμή που σου ήρθε η ιδέα για το «ThePreservation”;

Οι φωτογραφίες του Preservation προήλθαν από μια μικρή λεπτομέρεια σε μια φωτογραφική λήψη. Ήμουν γοητευμένος από το πώς έδειχνε το μέλι στα χέρια ενός άντρα και ξεκίνησα να πειραματίζομαι με το μέλι στο σώμα με διάφορους τρόπους. Στην αρχή έκανα λίγες λήψεις στο home studio ανάμεσα σε αυτές είναι και αυτή στο εξώφυλλο του βιβλίου. Τελικά, νοίκιασα το αγαπημένο μου μέρος για φωτογράφηση στο LA το «The Studio» και φωτογράφιζα επι τρείς εβδομάδες με μια ολοκληρωμένη ομάδα.

—Ποια ήταν η πιο δύσκολη λήψη του “The Preservation”; Γιατί;

Επειδή η παραγωγή ήταν τόσο μεγάλη και ακριβή για να στηθεί το Preservation, έπρεπε να φωτογραφίζω για πέντε ημέρες, 12 ώρες καθημερινά. Φωτογράφιζα 6-8 μοντέλα την ημέρα. Αυτό το κάναμε για τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να δημιουργήσουμε τις φωτογραφίες του λευκώματος.

Η φωτογράφηση ήταν έντονη και εξουθενωτική. Το πιο δύσκολο κομμάτι της φωτογράφησης ήταν το να παραμείνω συγκεντρωμένος στον δημιουργικό μου στόχο, να μην επαναλάβω τον εαυτό μου και να δημιουργήσω φρέσκες εικόνες

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter

—To μέλι κυλά πάνω στα χαρακτηριστικά των θεμάτων που επιλέγεις. Είναι ένας τρόπος θα έλεγα εκδημοκρατισμού των ανθρώπων, τους κάνει να φαίνονται όλοι ίσοι.
Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά, ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, τις φυλές, με διαφορετικούς τύπους σωμάτων. Ήθελα να συνθέσω μια ομάδα ανθρώπων που να αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα...

—Πώς διάλεξες τους ανθρώπους για το “Preservation”;

To μέλι κυλά πάνω στα χαρακτηριστικά των θεμάτων που επιλέγεις. Είναι ένας τρόπος θα έλεγα εκδημοκρατισμού των ανθρώπων, τους κάνει να φαίνονται όλοι ίσοι. Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά, ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, τις φυλές, με διαφορετικούς τύπους σωμάτων. Ήθελα να διατηρήσω μια ομάδα ανθρώπων που να αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα. Βρήκα τα μοντέλα μέσω της Craig’s List, από ένα website με ταλέντα υποκριτικής, και από ένα πρακτορείο με ταλέντα χορού.

—Πόσα κιλά μέλι χρειάστηκες; Τι είδους μέλι χρησιμοποίησες;

900lbs μέλι(σ.σ 408 κιλά περίπου) την εβδομάδα. Το μέλι το αγόρασα με έκπτωση από μια αποθήκη τροφίμων.

—Έχεις κάποια ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία σχετικά με το μέλι;

Όχι.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter

—Οι άντρες ή οι γυναίκες ήταν περισσότερο άνετοι κατά την διάρκεια της φωτογράφισης;

Ο καθένας αντέδρασε διαφορετικά, εξαρτάται από το πρόσωπο αλλά υπάρχει κάτι καθολικό σχετικά με την εμπειρία και την φωτογραφία. Στο σύνολο της η φωτογραφία παραπέμπει στην ανθρώπινη κατάσταση.

—Κάνε ένα top5 με του διάσημους ανθρώπους που θα ήθελες να καλύψεις με μέλι.

Οι φωτογραφίες του Preservation δεν είναι για διάσημους ανθρώπους. Όπως προανέφερα το μέλι διαχύνεται πάνω στα χαρακτηριστικά και κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται ίσοι. Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά από όλες τις ηλικίες, τις ράτσες και τους τύπους σώματος. Όμως θα είχε ενδιαφέρον να φωτογράφιζα μερικούς διάσημους ανθρώπους σαν τους Miley Cyrus, Angelina Jolie, Duane Johnson, Hugh Jackman, Lady Gaga.

—Είναι το Preservation ένα σχόλιο για την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος ή κάτι άλλο;

Δεν ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο ή δήλωση. Η τέχνη συμβαίνει μέσω του πειραματισμού. Το Preservation έχει να κάνει με δυνατές, πολυεπίπεδες φωτογραφίες. Μου αρέσουν τα στρώματα μελιού, υπάρχουν πολλά επίπεδα και ερμηνείες στις φωτογραφίες. Είναι τόσο μια μίξη ομορφιάς και γκροτέσκο όσο και μια πολυπλοκότητα των συναισθημάτων που προήλθε από την εμπειρία της φυσικής διαδικασίας. Υπάρχει κάτι οικουμενικό στις φωτογραφίες του Preservation που αιχμαλωτίζει την προσοχή των ανθρώπων. Μιλούν για την φύση της ανθρώπινης κατάστασης μας.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2015/ The Preservation: Το γυμνό σώμα κάτω απο τόνους μέλι Facebook Twitter

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

2

Βαγγέλης Μακρής

Ξεκίνησε να γράφει στο LIFO.gr από τους πρώτους του μήνες, με το ψευδώνυμο Vam33
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Newsroom / Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Τρώγλες προς ενοικίαση, παλάτια στο Airbnb. Ποιοι είναι οι λόγοι που το κόστος στέγασης στην Αθήνα έχει ξεφύγει; Γιατί η Αθήνα είναι πλέον μια υπερβολικά ακριβή πόλη για να ζήσεις; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την Ντίνα Καράτζιου και τον Θοδωρή Αντωνόπουλο τις αιτίες και τις λύσεις της στεγαστικής κρίσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
ξέρετε πόσες μέλισσες έχουν εργαστεί για να φτιάξουν αυτό το μέλι; φυσικά δε ρωτήθηκαν για να τους το πάρουν και ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης παρουσιάζει αυτό το προϊόν στυγνής εκμετάλλευσης πασαλειμένο πάνω στα κορμιά των μοντέλων του εν οιδη τέχνης. ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα