Διπλό φονικό στην Κύπρο: Δύο αδέρφια κατονόμασε ως συνεργούς ο 33χρονος- Στοχοποίηση του 15χρονου γιου καταγγέλλει ο δικηγόρος του

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Δύο αδέρφια κατονόμασε ως συνεργούς ο 33χρονος- Στοχοποίηση του 15χρονου γιου καταγγέλλει ο δικηγόρος του Facebook Twitter
1

Δύο αδέλφια με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε ο 33χρονος που συνελήφθη για τη διπλή δολοφονία στον Στρόβολο της Κύπρου, με τον δικηγόρο της οικογένειας να εκφράζει ικανοποίηση για την εξέλιξη, σχολιάζοντας ο 15χρονος γιος του ζευγαριού έπεσε θύμα πολύπλευρης έμμεσης στοχοποίησης ως βασικός ύποπτος.

Ο δικηγόρος του 15χρονου καταγγέλλει στοχοποίηση του παιδιού: «Σκεφτήκατε πως θα πάει αύριο στο σχολείο του;»

«Με χαροποιεί η πρόσφατη εξέλιξη, διότι προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος σε αυτό το συμβάν. Σε αυτό το στάδιο, εγώ δεν έχω πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό για να μπορώ να μιλώ 100% τι έχει γίνει. Η πληροφόρηση η οποία έχω είναι ότι, ουδέποτε επιστήθηκε προσοχή στον ανήλικο γιο, έτσι ώστε να θεωρηθεί ύποπτος και να ενεργοποιούνται τα δικαιώματα του», δήλωσε ο Γιώργος Παπαϊωάννου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ σχετικά με τη σύλληψη του 33χρονου δράστη.  

Σχετικά με 15χρονο γιο της οικογένειας και την αρχική στοχοποίηση του, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι «σχεδόν οι πάντες ήταν πεπεισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα εντελώς άδικο και εξωπραγματικό. Είδα αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια».

Την ίδια στιγμή θεωρεί πως «έγινε πάρα πολύ κακό στον ανήλικο γιο ήδη από τα γεγονότα και όλη αυτή η φημολογία. Τώρα αυτό που απομένει είναι με την επανένταξη του στο προηγούμενο περιβάλλον, όλοι να τον περιλάβουν με την αγάπη που υπήρχε στο προγενέστερο στάδιο. Θεωρώ σε αυτό το ζήτημα υπάρχει δουλειά να γίνει, είτε από πλευράς των εκπαιδευτικών, είτε από πλευράς των συμμαθητών του. Στην κατάσταση την οποία βρισκόταν, είχε άτομα που έγραφαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "παραδέχτου να τελειώνουμε". Και το παιδί αυτά τα παρακολουθεί. Ιδίως με αυτούς που θα έρθει το παιδί σε επαφή τη Δευτέρα, να το περιβάλουν με την αγάπη που επιβάλλεται».

Όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, εάν δεν υπήρχε η πληροφορία για σύλληψη του 33χρονου, ο 15χρονος θα ήταν ακόμα στοχοποιημένος, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, να νιώθει την απόρριψη, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε υπόβαθρο.

 

 

Δύο συνεργούς κατονόμασε ο 33χρονος που συνελήφθη

Δύο αδέλφια με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε χθες ο 33χρονος που συνελήφθη αναφορικά με τη διπλή δολοφονία στον Στρόβολο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος αναμένεται επισήμως σήμερα να καταθέσει τα όσα ανέφερε.

Ο 33χρονος φέρεται να εμπλέκει ως συνεργούς, δύο αδέλφια από τη Λευκωσία με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία δίνει ο γιος του δολοφονημένου ζεύγους

Γραπτή κατάθεση δίνει στην Αστυνομία ο δεκαπεντάχρονος γιος του ζεύγους που δολοφονήθηκε στο Στρόβολο την περασμένη εβδομάδα. Ο δεκαπεντάχρονος γιος του δολοφονημένου ζεύγους έφτασε το πρωί της Παρασκευής στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο 15χρονος αναμένεται να κληθεί να αναγνωρίσει τον ύποπτο σε αναγνωριστική παράταξη, καθώς έχει πει ότι είδε τον έναν δράστη που δεν φορούσε κουκούλα και τον περιέγραψε ως λεπτό με μούσι και ύψος περίπου 1.70 μ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν επίκειται κάποια διαδικασία για τον 15χρονο, ο δικηγόρος του ανέφερε πως επίκειται κάποια διαδικασία, αλλά ως μάρτυρας. «Ανέκαθεν, δηλαδή και οι πρώτες δηλώσεις τις οποίες έκανε, είχαν γίνει ως μάρτυρας».

Όσον αφορά την πιθανότητα διενέργειας αναγνωριστικής παράταξης, ο κ. Παπαϊωάννου είπε πως έχει υπόψη του ότι ακολουθούν και άλλες ανακριτικές ενέργειες, για τις οποίες όμως δεν θέλησε να δώσει κάποια άλλη, επιπρόσθετη ενημέρωση, για να την ασκηθεί η «οποιουδήποτε είδους πίεση», όπως εξήγησε.

Εξήγησε πάντως πως σήμερα «θα προχωρήσουν κάποιες περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες», ενώ σε αυτές περιλαμβάνονται και μέλη της οικογένειας. Με βάση δηλαδή το τι έχει παρουσιάσει η αστυνομία χθες, αυτό προκύπτει, ότι δηλαδή υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι, πέραν από τον συλληφθέντα.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ, politis.com.cy και philenews.com

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ