Κορν φλέικς κατά του αυνανισμού

Κορν φλέικς κατά του αυνανισμού Facebook Twitter
9

Το 18ο και 19ο αιώνα, οι αντιλήψεις του δυτικού κόσμου για τον αυνανισμό ήταν απόλυτα καταδικαστικές: η αυτοϊκανοποιήση ήταν απλά κατάχρηση της σεξουαλικότητας. Σταδιακά μάλιστα, σύμφωνα με το Mental Floss, διάφορα συγγράμματα δημιούργησαν την κοινή πεποίθηση ότι δεν επρόκειτο απλά για δείγμα ηθικής παρακμής αλλά μια ψυχική ασθένεια που απαιτούσε θεραπεία.

Στις ΗΠΑ, ένας από τους πιο φανατικούς πολέμιους του αυνανισμού ήταν ένας γιατρός από το Michigan ονόματι John Harvey Kellogg. Ο γιατρός αντιμετώπιζε εν γένει τις σεξουαλικές επαφές με σκεπτικισμό, αφού τις θεωρούσε επιβλαβείς για τη φυσική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία. Ο ίδιος απείχε συστηματικά από το σεξ, διατηρώντας ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες με τη σύζυγό του και υιοθετώντας όλα τους τα παιδιά. Η αυτοϊκανοποιήση ήταν γι' αυτόν, συνεπώς, ακόμα πιο κατάπτυστη, ένα «απεχθές διπλό έγκλημα», όπως το χαρακτήριζε. Στο έργο του Plain Facts for Old and Young: Embracing the Natural History and Hygiene of Organic Life, απαριθμούσε 39 διαφορετικά συμπτώματα ενός ατόμου εθισμένου στον αυνανισμό, μεταξύ άλλων γενική αδυναμία, κυκλοθυμία, αστάθεια, θρασύτητα, δυσκαμψία, αγάπη για τα πικάντικα φαγητά, ακμή, επιληψία και άλλα πολλά.

Ο δρ. John Harvey KelloggΗ λύση του Kellogg για αυτά ήταν η υγιεινή διατροφή. Θεωρούσε ότι το κρέας και άλλες γευστικές τροφές αυξάνουν τη λίμπιντο, ενώ οι απλούστερες όπως τα δημητριακά και οι καρποί την κατευνάζουν. Την περίοδο που ήταν επόπτης στο σανατόριο της μάχης του Μίσιγκαν, επινόησε καινούριες διατροφικές προτάσεις. Δημιούργησε ένα είδος φάρμακου από βρόμη και καλαμπόκι ψημένο σε μορφή μπισκότου και τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια, που το ονόμασε «granola».

Αργότερα ο Kellogg ανέπτυξε διαφορετικά είδη δημητριακών με σιτάρι, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών κορν φλέικς που τα προόριζε για υγιεινά, έτοιμα προς βρώση, «αντι-αυνανιστικά» πρωινά γεύματα, ενώ συνεταιρίστηκε με τον αδερφό του Will για να τα πουλήσουν στο κοινό. Εκείνος, θέλοντας να τα πλασάρει μαζικά στην αγορά, τους πρόσθεσε ζάχαρη ώστε να γίνουν πιο εύγευστα -τροποποίηση με την οποία διαφωνούσε ο αδερφός του και τους έφερε σε πολυετή διαμάχη- και άρχισε να τα πουλάει μέσω της δικής του εταιρείας. Η εταιρεία αυτή έμελλε να γίνει στη συνέχεια η πασίγνωστη Kellogg Company.

It's Viral
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

It's Viral / «Οι πριγκίπισσες της Disney θα υπέφεραν από κατάθλιψη και αλωπεκία» - Viral η έρευνα πανεπιστημίου

Η έκθεση του Πανεπιστήμιο του Τβέντε στην Ολλανδία για μολύνσεις από «τα μικροπλαστικά νεραϊδόσκονης» και τη «συμβίωση με ένα τέρας» έχει κατακλύσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Θυμάμαι ότι όταν πήγαινα στην κατασκήνωση κυκλοφορούσε η φήμη ότι στο γάλα μας βάζουν αντικαυλωτικά για να μη μας σηκώνεται και λερώνουμε τα σεντόνια και μάλιστα σαν απόδειξη χρησιμοποιούσαν το επιχείρημα "Δε βλέπεις που ο ομαδάρχης δεν πίνει γάλα το πρωί αλλά φραπέ; Τα έχει με τη νοσοκόμα ο π...ης".
χαχαχαχαχαχα Τι μου θύμισες τώρα?? Εμάς μας έλεγαν ότι φαινόταν και στον πάτο της κανάτας (νομίζω ότι τελικά ήταν το κακάο αυτό που πραγματικά φαινόταν). Και ω του θαύματος, όλα τα παιδάκια έπιναν συγχρονισμένα τσάι πρωί πρωί. Γιατί στο τσάι δεν έβαζαν, λέγαν οι φήμες. Πόσο χαζούλια ήμασταν?!
Ακόμα ένα ατράνταχτο επιχείρημα που είχε ειπωθεί τότε 'Το Σάββατο που ήρθαν οι δικοί μου και μου έφεραν ένα Μιλκο αμέσως μου σηκώθηκε." Παραγγείλαμε όλοι Μιλκο στους δικούς μας για το επόμενο επισκεπτήριο.