ADVERTORIAL

Ο καθηγητής και ζωγράφος Κώστας Σπυρόπουλος αποτελεί έναν από τους πιο εξέχοντες αντιπροσώπους της pop art σήμερα στην Ελλάδα. Γέννημα θρέμμα της Πάτρας, από πολύ μικρό τον κέρδισαν μαζί η επιστήμη και η ζωγραφική κι εκείνος όχι μόνο αναδείχτηκε και στις δυο, αλλά μπόρεσε και να τις «παντρέψει».

 

«Τα μυστικά της Ενέργειας» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Η τέχνη του Κώστα Σπυρόπουλου είναι ένα συναπάντημα των πληθωρικών φιγούρων, της νεκρής φύσης, των τοπίων, της κουλτούρας, του πολιτισμού και της τεχνολογίας, που συνδέονται με έναν αφηγηματικό τρόπο. Οι ‘αφηγήσεις’ του έχουν ταξιδέψει ανά τον κόσμο, κι έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε διεθνείς Artfairs και διεθνείς Biennales. Το έργο του και η συνεισφορά του στην τέχνη έχει αναγνωριστεί διεθνώς και αυτό διαφαίνεται στις αναφορές από σημαντικούς Έλληνες και ξένους ζωγράφους και ιστορικούς Τέχνης, καθώς και στην παρουσία έργων του σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

«Τα μυστικά της Ενέργειας» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Ο ίδιος γράφει για την έκθεσή του: «…. Ο υπαινιγμός που έκανα για την ενεργειακή επάρκεια ως μοχλού προαγωγής της ανθρώπινης ευδαιμονίας χρειάζεται επιβεβαίωση από τον χρόνο, γιατί είναι ο μόνος που πάντα λέει την αλήθεια και μπορεί να γνωρίζει την ειλικρίνεια της οποιαδήποτε άποψης και την ένταση της οποιαδήποτε προσπάθειας. Ας κοιτάξουμε προς την πράσινη ενέργεια με βλέμμα ειλικρίνειας αναγνωρίζοντας προτερήματα αλλά και προβλήματα που πρέπει να υπερπηδηθούν ώστε η πράσινη ενέργεια να προάγει την ειρήνη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρωπότητα. Και μια διακήρυξη { χωρίς το δικαίωμα των κοινωνιών να προσπορίζονται αβίαστα την αναγκαία ενέργεια δεν υπάρχει δημοκρατία δεν υπάρχει ελευθερία}. Μην αγανακτείτε ! Οργανωθείτε!»

 

 

Η Έκθεση φιλοξενείται από το 17ο Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Συνέδριο*, εμπνέεται από την κεντρική θεματολογία του και θα είναι ανοικτή για το κοινό στον «Πύργο Βιβλίων» Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

* Το 17ο IAEE European Energy Conference με τίτλο "Το μέλλον των ενεργειακών συστημάτων", διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, στις 21-24 Σεπτεμβρίου, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός