3 νέα μαγαζιά -κι ένα παλιό

3 νέα μαγαζιά -κι ένα παλιό Facebook Twitter
0

Το Wise Βar πολύ μου άρεσε. Γλυκύτατο, σαν τη φιλόξενη ιδιοκτήτριά του. Δεν χρειάζεται να είσαι «σοφός» για να καταλάβεις πόσο όμορφα και με αγάπη είναι φτιαγμένο. Εδώ η κουζίνα είναι κυρίως ιταλική και το μικρό μενού δίνει νόστιμες ιδέες για να συνοδεύσεις το κρασί ή το κοκτέιλ σου. Θα ξεκινήσεις με ωραιότατη κολοκυθόσουπα (€8) με βελούδινη υφή και θα συνεχίσεις με καλοφτιαγμένες μπρουσκέτες με ανθότυρο και τρούφα ευωδιαστή και προσούτο cotto (€8), ό,τι πρέπει για να ανοίξει η όρεξη. Αξίζει να δοκιμάσεις την πολυτελή και εκλεπτυσμένη γεύση του φουαγκρά (€20), που συνοδεύεται με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και μαρμελάδα. Από τα κυρίως, υπάρχουν επιλογές σε ζυμαρικά και εξαιρετικά χειροποίητα ραβιόλι με μυρωδικά και γέμιση μους τυριών (€8). Το πληθωρικό Wise Burger (€9) ξεχειλίζει από νοστιμιά και στο ίδιο γευστικό μήκος είναι και τα σπιτικά μπιφτεκάκια με τραγανές αραβικές πίτες, ψητή ντομάτα και δροσερό ντιπ γιαουρτιού (€9). To Wise Βar είναι ένα στυλάτο στέκι, πολυπρόσωπο, μια «σοφή» επιλογή για κάθε ώρα, κάθε διάθεση και κάθε παρέα.

Wise Βar, Λεβέντη 5, Κολωνάκι, 210 7211173

3 νέα μαγαζιά -κι ένα παλιό Facebook Twitter

Το κρέας στα καλύτερά του. Το Moouu δηλώνει ευθύς εξαρχής τις προθέσεις της κουζίνας του. Ολοκαίνουργιο, του κουτιού, φιγουράρει στη Γλυφάδα δίπλα στο γνωστό Σαρδελάκι, μια και ανήκει στην ίδια δημιουργική ομάδα. Κουζίνα ανοιχτή, με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη ενορχηστρωτή να ψήνει με ακρίβεια Rib Eye και πικάνιες. Πήρα θέση στο γοητευτικό παταράκι που μου επιτρέπει να σκανάρω τη σάλα. Μενού κάθε άλλο παρά φλύαρο σε συστήνει σε εκλεκτά κρέατα που προέρχονται από αμερικανικές και ιρλανδέζικες φάρμες. Με δυο λόγια, ένας μοντέρνος ναός κρεατοφαγίας σε προσιτές τιμές. Ο σεφ για καλωσόρισμα στέλνει στα τραπέζια σούπα από κολοκύθα. Ακολουθεί μια καλοφτιαγμένη σαλάτα από ψητά παντζάρια, στεφανωμένη με ζεστό κατσικίσιο τυρί, καρύδια και νότες φρέσκιας ρίγανης (€7). Το μαύρο σαγανάκι με τα βιολογικά αυγά με τους χρυσούς κρόκους και τις πικάντικες φέτες παστουρμά (€6) είναι πολύ νόστιμο. Ωραία ιδέα το μοσχαρίσιο λουκάνικο διά χειρός του σεφ που ψήνεται στη σχάρα και παντρεύεται γευστικά με φασόλια μαυρομάτικα, φασόλια μπαρμπούνια, μια ιδέα πράσο και πιπεριά Φλωρίνης (€6). Οι χυμοί του μοσχαρίσιου συκωτιού σμίγουν με τη σάλτσα μοσχολέμονο και χαρίζουν σπάνια γευστική ηδονή. Ένα πιάτο που μαρτυράει το καλό χέρι του σεφ στους ιδανικούς χρόνους ψησίματος και συνοδεύεται από πουρέ πατάτας (€8). Τρώμε νόστιμα και τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας με μερλό από τον Τύρναβο από το Κτήμα Μίγα. Η οινική λίστα που έστησε σοφά η Μαρία Κατσούλη έχει μικρούς παραγωγούς και πολύ καλή τιμολόγηση. Στο τραπέζι προσγειώνεται, πάνω σε ένα ζεστό μαντέμι, το κρέας που έχουμε επιλέξει, το Oyster Βlade (€16). Πρόκειται για το κομμάτι σπαλομύτα που ήρθε ελάχιστα ψημένο, όπως ακριβώς το ζητήσαμε. Άψογο! Γεύση αληθινή που με λίγο χοντρό αλάτι, από την ποικιλία αλατιών που φιγουράρει στο τραπέζι, απογειώνεται κυριολεκτικά. Από τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας το οσομπούκο ραγού με σιουφιχτά (€9) ήρθε μελωμένο, με πλούσια γεύση – πιάτο αστεράτο. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολύ για να καταλάβεις ότι το Moouu θα κάνει την επιτυχία. Το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι να βρίσκεις τραπέζι στις επανειλημμένες επισκέψεις που θα θες να κάνεις.

☛Moouu, Φοίβης 17, Γλυφάδα, 211 4096295.

3 νέα μαγαζιά -κι ένα παλιό Facebook Twitter

Γευστικές παραλλαγές σε ένα θέμα. Ένα εστιατόριο που αποφασίζει να κινηθεί θεματικά στην κουζίνα του με υλικό τα μανιτάρια σίγουρα κάνει μια πρωτότυπη κίνηση για τα αθηναϊκά δεδομένα. Το καινούργιο Mush Room στη Γλυφάδα τόλμησε να κάνει τη διαφορά, υποστηρίζοντας τη φιλοσοφία του με πρωταγωνιστές στο μενού τα φρέσκα μανιτάρια από κάθε ελληνική γωνιά. Ο χώρος είναι υπερπαραγωγή. Τα υπερμεγέθη μανιτάρια, σαν γλυπτά, κοσμούν τον εξωτερικό χώρο. Εντυπωσιακή σάλα, καλόγουστα, γήινα στοιχεία διακόσμησης, όπως ένας τοίχος «ντυμένος» με κορμούς δέντρων, μπάρα που φιλοξενείται σε κορμό δέντρου αλλά και τρεχούμενα νερά: στοιχεία που συνθέτουν ένα κομψό φυσικό περιβάλλον που σε ταξιδεύει στο περιβάλλον των μανιταριών. Για να υποστηρίξεις τη μανιταροκουζίνα πρέπει να είσαι βαθύς γνώστης των μανιταριών και ο σεφ που ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα, ο Αντώνης Λαδόπουλος, γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά τους. Κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 20 είδη φρέσκων πιστοποιημένων μανιταριών και να αναδείξει τις χάρες τους μέσα από τα πιάτα του. Το γευστικό ταξίδι ξεκινά με, τι άλλο; Με μανιταρόσουπα (€6) από Πορτομπέλο, Λεντινίσκη (γνωστά περισσότερο ως shitake), με βελούδινη υφή, που κάθε κουταλιά της ανακαλούσε μνήμες του δάσους. Αυτή η ευωδιαστή βόλτα θα συνεχιστεί με ποικιλία μανιταριών που άλλα είναι ψημένα στη σχάρα και άλλα μαγειρεμένα στο τηγάνι, συνοδεύονται με τρεις διαφορετικές σος (€16) και φιγουράρουν πάνω σε ξύλινο πλατό. Είναι το πλέον ιδανικό και νόστιμο πιάτο για να συστηθείς με αυτούσιες τις ποικιλίες μανιταριών, όπως είναι οι καστανομανίτες, που θα σε κερδίσουν με τα αρώματα και την πλούσια γεύση τους. Καλοφτιαγμένο και γευστικό ήρθε και το φρεσκοψημένο πεϊνιρλί με βασιλικούς πλευρώτους, γραβιέρα Μπαλαντίνου, βούτυρο λευκής τρούφας και διακριτικές πινελιές φρέσκιας ρίγανης (€9). Αυτή η εκλεπτυσμένη εκδοχή του είναι απολαυστική. Τα κυρίως πιάτα αποδείχθηκαν αδύναμος κρίκος. Το τραχανότο με μορχέλες, προσούτο Ευρυτανίας, μαγειρεμένο με κρασί αγιωργίτικο και τυρί σφέλα (€14), ωραίο ως μαγειρική σύλληψη, έχανε γευστικούς πόντους στην εκτέλεση. Το ίδιο και ο σολομός στον φούρνο με μαύρες τρομπέτες, αφρό μανιταριών και λαχανικά αρωματισμένα με βούτυρο λευκής τρούφας (€14). Οι μαύρες τρομπέτες είναι πολύ ιδιαίτερα μανιτάρια, με σέξι γυαλιστερό χρώμα, που γλιστρούν λάγνα στον ουρανίσκο. Για επιδόρπιο ζεστή μηλόπιτα με τυρί Philadelphia και χειροποίητο γλυκό κουταλιού κανθαρέλλα (€5).

☛Mushroom, Γρηγορίου Λαμπράκη & Αγίου Νικολάου 48, Γλυφάδα, τηλ. 2109603943.

3 νέα μαγαζιά -κι ένα παλιό Facebook Twitter

Εξωτική γαστρονομική πολυτέλεια. Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Κολωνακίου συμπλήρωσε τα τέσσερα χρόνια του και επιμένει να κρατά αμείωτο το γαστρονομικό ενδιαφέρον. Εδώ, η ιεροτελεστία του φαγητού δένει απόλυτα με τον κομψό μινιμαλιστικό διάκοσμο, τον υποβλητικό φωτισμό και την υποβόσκουσα ερωτική ατμόσφαιρα. Ανοιχτή κουζίνα που επιτρέπει να χαζεύεις τις συντονισμένες και αποτελεσματικές κινήσεις της ομάδας των μαγείρων που ετοιμάζουν πιάτα γαστριμαργικά κομψοτεχνήματα. Η πολύπλευρη εμπειρία που προσφέρει η γιαπωνέζικη κουζίνα πέρασε από το στάδιο της μόδας στο παγκόσμιο χρηματιστήριο των γαστρονομικών τάσεων. Στο Inbi κρατούν ψηλά τη σημαία της ποιότητας των υλικών, της φρεσκάδας αλλά και της εξυπηρέτησης. Το ανακαλύπτεις στο καλοφτιαγμένο ταρτάρ τόνου που αγκαλιάζει όμορφα η διακριτικά πικάντικη σος από τζίντζερ, λάιμ και χαβιάρι (€19). Υπέροχο είναι το πιάτο με μοσχάρι και χοιρινό με λαχανικά που τυλίγονται σε αέρινο γιαπωνέζικο φύλλο σιταριού και συνοδεύονται από τσίλι σόγια σος (€11). Η ποικιλία λαχανικών τεμπούρα (€12) αποκαλύπτει το καλό χέρι και την άψογη τεχνική. Αέρινα τα τραγανά λαχανικά, τρώγονται απνευστί. Από τα κυρίως αξίζει η γευστική εμπειρία του μαύρου μπακαλιάρου με σος πράσινου μήλου και πάστα σόγιας (€32). Ένα πιάτο μοναδικής ηδονής που καταρχάς τρώγεται με τα μάτια. Θα πάρεις οπωσδήποτε γεύση από τα υπέροχα ρολά σούσι από την ενδιαφέρουσα ποικιλία που διαθέτει ο κατάλογος. Το Ιnbi προσφέρει μια γευστική πολυτέλεια, που ωστόσο αξίζει τα λεφτά της.

☛Ιnbi, Ηρακλείτου 21, Κολωνάκι, 210 3392090

3 νέα μαγαζιά -κι ένα παλιό Facebook Twitter

Tα Bοροινά

Σημειώστε στην ατζέντα σας τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου να πάρετε γεύση κρασιών και αποσταγμάτων από τους αμπελώνες της Βορείου Ελλάδας. Για 10η συνεχή χρονιά διοργανώνονται «Τα ΒορΟινά» της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων από τα γοητευτικά αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστικές δοκιμές. Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους που μοχθούν για την παραγωγή του κρασιού. Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων δυναμικής παρουσίας έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις (27 Ιανουαρίου-3 Φεβρουαρίου) από τη «ΒορΟινή» εβδομάδα, κατά την οποία επιλεγμένα εστιατόρια, μπαρ, cafe και wine bars θα προβάλλουν το βορειοελλαδίτικο κρασί. Ο οινικός πλούτος σάς περιμένει στην Αίθουσα Grand Ballroom τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, 12:00 με 18:00 για επαγγελματίες και 18:00-22:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: 5 ευρώ).

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ