Όλα τα σώματα όμορφα τα βρίσκω

της Τάιλα Φέντερ

 

Όλα τα σώματα όμορφα τα βρίσκωΓραμμένο και εικονογραφημένο από την ταλαντούχα Τάιλερ Φέντερ, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στην ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα των ανθρώπινων σωμάτων. Η ανάδειξη των ποικίλων αποχρώσεων του  δέρματος, των σχημάτων σώματος και των τύπων μαλλιών, είναι μόνο η αρχή αυτού του τολμηρού και πραγματικά συμπεριληπτικού βιβλίου. Με φόντο πάρκα, πισίνες και χαρούμενα πάρτι, η συγγραφέας και εικονογράφος Τάιλερ Φέντερ απεικονίζει ανθρώπους διαφορετικού φύλου, από διάφορες φυλές και με διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, να απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση παρά στην εξήγηση.

 

Με τη «ζωντανή» εικονογράφηση και τον υπέροχο ρυθμό του, το «ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ όμορφα τα βρίσκω» θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν πάνω στο ίδιο τους το σώμα και δουν με διαφορετικό τρόπο τα σώματα των άλλων ανθρώπων.

 

Συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τα 10 καλύτερα φεμινιστικά βιβλία του 2022 για μικρούς αναγνώστες, από το πρόγραμμα Rise: A Feminist Book Project List της Ένωσης Βιβλιοθηκών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Για παιδιά από 2 ετών

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις Πουά

 

Μα πού πήγαν όλοι;

της Σοφίας Δάρτζαλη

 

Βασίλης ΚουτσογιάννηςΟ Πέδρο είναι λίγο πιο μικρός ή λίγο πιο μεγάλος από σένα. Ο ζωγράφος του ήταν Ισπανός, όπως άλλωστε κι εκείνος. Ζει σε έναν πίνακα εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Του αρέσει πολύ όταν επισκέπτεσαι την αίθουσά του. Του αρέσει να σου μιλά με τα μάτια όταν τον κοιτάς. Για κάποιον περίεργο λόγο, όμως, το μουσείο θα μείνει κλειστό για πολύ καιρό. Κι οι πίνακες θα μείνουν μόνοι. Ο Πέδρο αναρωτιέται. Οι γείτονές του επίσης: Σεισμός; Πόλεμος; Επιδημία; Κάτι άλλο;



Θέλοντας να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει, ο Πέδρο θα αφήσει πίσω το κάδρο του. Μαζί με τη λίγο άτακτη χήνα του, θα επισκεφτεί κι άλλες αίθουσες του μουσείου. Θα συναντήσει τον κυβισμό, τον ιμπρεσιονισμό, τον σουρεαλισμό... Θα ρωτήσει ξανά και ξανά τι έχει συμβεί. Ο κάθε πίνακας, όμως, δίνει τη δική του εξήγηση. Μέχρι που συναντά τον Σεβάχ. Έναν καινούριο φίλο, που θα τον ανεβάσει στη βάρκα του για να του διηγηθεί ιστορίες γεμάτες ήλιο. Θα τον ταξιδέψει στη χώρα της φιλίας, της αλήθειας και της Τέχνης. Γιατί η Τέχνη, όπως σίγουρα ξέρεις, δε δίνει μόνο ζωή – είναι και η ίδια ολοζώντανη.

Για παιδιά από 7 ετών

Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

Στο μεταξύ, πίσω στη Γη…

του Oliver Jeffers

 

πιτα με φυκιαΟι Βυθοθαλασσίτες ζουν στη θάλασσα και οι Κορυφοδεντρίτες ζουν στη ζούγκλα.

 

Όταν οι Κορυφοδεντρίτες αρχίζουν να πετάνε όλα τα παλιά τους πράγματα στη θάλασσα, οι δύο κόσμοι έρχονται σε σύγκρουση. Τότε ένας νεαρός Κορυφοδεντρίτης έχει μια ιδέα…

 

Μια τρυφερή ιστορία για τη σωτηρία των θαλασσών και τη σημασία της συνεργασίας.

 

Για παιδιά από 3 ετών

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Εκδόσεις Ίκαρος

 

Οδηγός Παιδιού