Το χρώμα της ταϊλάνδης είναι το κόκκινο. Γύρω του ξετυλίγεται μια ολόκληρη παλέτα από εντάσεις, αρώματα και γεύσεις όπως ακριβώς είναι η κουλτούρα αυτής της χώρας. Το Andaman με την κατακόκκινη σάλα του σε υποδέχεται σε έναν χώρο αφιερωμένο όχι μόνο στην ταϊλανδέζικη κουζίνα αλλά σε ολόκληρο τον πολιτισμό εκείνης της πλευράς του πλανήτη.

 

Ζεστό, πολύχρωμο και ταξιδιάρικο, το thai restaurant στα Κάτω Πετράλωνα στήνει μια γαστρονομική εμπειρία με παραδοσιακά πιάτα της ταϊλανδέζικης γαστρονομίας που μπορείς να μετατρέψεις σε μια άκρως προσωπική υπόθεση. Επιλέγοντας το ελαφρύ μείγμα μπαχαρικών που θέλεις –εκεί βρίσκεται και το μυστικό αυτής της γαστρονομίας– και το κρέας, τα θαλασσινά, τα λαχανικά ή τα exotic fruits που σου αρέσουν, δημιουργείς το δικό σου πιάτο. 

 

Andaman

 

Η ζουμερή πάπια, το φρέσκο μυλοκόπι ή οι γαρίδες, το μαριναρισμένο κοτόπουλο ή τα φιλετάκια μοσχαριού ή χοιρινού είναι κάποιες από τις επιλογές που μπορείς να συνδυάσεις με ένα light φιστικοβούτυρο Ταϊλάνδης μαγειρεμένο με γάλα καρύδας, φρέσκα λαχανικά και ανανά. Τα noodles με λαχανικά, τεσσάρων ειδών μανιτάρια Ταϊλάνδης αλλά και οι διαφορετικές τροπικές συνταγές με ρύζι συνθέτουν μια γευστική εμπειρία που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο, αλλά πάντα διατηρεί την πλούσια διατροφική της αξία, χαρακτηριστικό αυτής της κουζίνας.

 

Τα tiki cocktails (που σερβίρονται και ζεστά) δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια signature list που ταιριάζει τέλεια με τις γεύσεις και την όλη ατμόσφαιρα. Ειδικά η ταράτσα του Andaman, που μένει ανοιχτή όλο τον χειμώνα με θερμαινόμενα σώματα, είναι μια τροπική όαση γεμάτη από καταπράσινα φυτά και ψάθινες λεπτομέρειες που σε μεταφέρουν σε εξωτικά μέρη. Πιάτα και ποτά στήνονται έτσι ώστε να αποτελούν μέρος του σκηνικού που σε κάνει να νιώθεις ότι σε αυτό το σημείο της Αθήνας είναι πάντα καλοκαίρι.

 

Αλόπης 65, Κάτω Πετράλωνα, 211 210 4939

Facebook: andamanThaiAthens

Instagram: andaman_thai_athens

Οδηγός Γεύσης