Η ταράτσα του Buena Vista Social Bar ανοίγεται στην καλοκαιρινή Αθήνα και μοιάζει σαν ένα πολύχρωμο ιπτάμενο χαλί που αιωρείται πάνω από την πόλη και σε καλεί να επιβιβαστείς. Η λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα είναι διάχυτη σε κάθε γωνιά αυτού του all-day χώρου που από το πρωί μέχρι το βράδυ σου μεταφέρει θετικά vibes και σου προσφέρει γεύσεις που θα λατρέψεις.

 

Γνωστός προορισμός για καφέ και brunch, το Buena Vista Social Bar έχει αυτόν τον συνδυασμό που ψάχνεις τις περισσότερες φορές στη βόλτα σου: νόστιμα πιάτα που εύκολα γίνονται bar food, δροσιστικά κοκτέιλ που ξεκινούν από νωρίς και μουσικές που σε κάνουν να λικνιστείς στον ρυθμό τους. Κι αυτός ο ρυθμός δεν είναι μόνο λάτιν αλλά μια global άποψη που περιλαμβάνει disco, groovy, soul και funky ήχους. Όλα αυτά με μια φανταστική θέα στην Ακρόπολη που σου θυμίζει ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα, ενώ όλα τα υπόλοιπα σε ταξιδεύουν στην άλλη πλευρά του κόσμου. 

 

Buena Vista Social Bar
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η κουζίνα σερβίρει από νωρίς latin american πιάτα που θα μοιραστείς με την παρέα –ή και όχι–, παίζοντας με τη σπιρτάδα των υλικών, τους συνδυασμούς των γεύσεων και την πολύχρωμη αισθητική των συνταγών: nachos con carne, chimichangas, enchiladas, burritos και φυσικά τα φανταστικά του tacos με χειροποίητη τορτίγια και ονόματα που έρχονται κατευθείαν από την κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής.

 

Τα signature cocktails έρχονται να συμπληρώσουν την εμπειρία με προτάσεις όπου φυσικά πρωταγωνιστoύν η τεκίλα και το ρούμι αλλά και μείξεις με όλα τα αγαπημένα αποστάγματα. Η all time classic Paloma παραμένει best seller, αλλά δεν υπάρχει κάτι να σε εμποδίζει να δοκιμάσεις όσο περισσότερα μπορείς – εκτός από τις αντοχές σου.

 

Buena Vista Social Bar
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το Buena Vista Social Bar με τη χαρακτηριστική είσοδο που έχει φωτογραφηθεί άπειρες φορές συνδέεται πλέον εσωτερικά με σκάλες και με το μικρό του αδερφάκι El Tropicana που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου από την πλευρά της Πλατείας Αβησσυνίας, εκεί μπορείς να συνεχίζεις τις βραδιές σου σε up tempo ρυθμούς, ζώντας ένα αξέχαστο summer in the city.

 

Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, 210 3210017 

Facebook: Buena Vista Social Bar

Instagram: buenavistasocialbarathens

Οδηγός Γεύσης