ADVERTORIAL

 

Ήταν το μακρινό 2007, κάπου μεταξύ Βαρκελώνης και Σεβίλλης, όταν μια παρέα φίλων, κάνοντας ένα αξέχαστο roadtrip, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επαναφέρει την έννοια της φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη. Μετά από πολλή σκέψη και έρευνα, το 2014 δημιουργήθηκε το The Caravan Bed and Breakfast, ένας ιδιαίτερος και πολύχρωμος χώρος που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. 

 

«Η φιλοξενία έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ξένο που προσπαθείς να κάνεις φίλο σου σε λίγες μόνο ώρες επαφής», δηλώνει o Γιώργος Κουρτίδης, ένας εκ των ιδιοκτητών του χώρου. Όπως λέει, πρόκειται για ένα ζωντανό κύτταρο φιλοξενίας όχι μόνο για τους ταξιδιώτες αλλά και για τους ντόπιους, που παράλληλα εντάσσει μέσα στους χώρους του δημιουργικά πρότζεκτ. 

 

The Caravan B&B
Όλη η ομάδα του The Caravan δίνει την ψυχή της για να νιώσει κάθε επισκέπτης ντόπιος και να ζήσει όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη. Φωτ.: Εμμανουήλ Παπαδόπουλος/ Stereosis

 

«Για κάθε επισκέπτη το Caravan είναι κάτι διαφορετικό. Για άλλους είναι το σπίτι τους, για άλλους ένας πολύ ζεστός ξενώνας, για άλλους είναι σημείο συνάντησης για διάβασμα ή εργασία, για άλλους ο χώρος όπου θα γευτούν το πιο παραδοσιακό brunch, για άλλους το δημιουργικό meeting space».

 

Όλη η ομάδα δίνει την ψυχή της για να νιώσει κάθε επισκέπτης ντόπιος και να ζήσει όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη. Τους τελευταίους μήνες ακόμα ένα πρότζεκτ της ομάδας έχει αναμείξει γευστικά αναμνήσεις, γεύσεις και αρώματα. «Το brunch, με την υπογραφή του Αντώνη Μουστάκη, έχει μυρωδιές και γεύσεις που μοιάζουν σαν να βγήκαν από την κουζίνα της γιαγιάς μας, μεταμορφωμένες και τοποθετημένες σε πολύ δημιουργικά πιάτα, χωρίς να χάνουν τον παλιό αλλά και τον μοντέρνο χαρακτήρα τους», επισημαίνει ο Γιώργος.

 

The Caravan B&B: Το brunch ξανασυστήνεται στη Θεσσαλονίκη
The Caravan B&B: Όταν μια παρέα φίλων πήρε τη μεγάλη απόφαση να επαναφέρει την έννοια της φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη. Φωτ.: Εμμανουήλ Παπαδόπουλος/ Stereosis

 

«Το πεϊνιρλί και το Croque Madame είναι στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων επισκεπτών. Όσο για τους ξένους, επιλέγουν με μανία τα πιο κλασικά παραδοσιακά πιάτα, όπως ο τραχανάς με το πέστο κολοκύθι-αβοκάντο και το κατσικίσιο τυρί, και η παραδοσιακή σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο, συνταγή της μαμάς μου, η οποία σερβίρεται με ξεχωριστά τα τρία τραγανά φύλλα. Μια γευστική συνύπαρξη της παράδοσης με το σύγχρονο», μας λέει ο σεφ Αντώνης Μουστάκης. Όσο για το πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσεις στο brunch του Caravan (σερβίρεται καθημερινά από τις 7:00 έως τις 16:00), η απάντηση του σεφ είναι σαφής: «Το τσουρέκι με το τριαντάφυλλο της γιαγιάς μου έχει έντονο το στοιχείο από την παράδοση της Καππαδοκίας».

 

Τα σχέδια της ομάδας, όμως, δεν σταματούν εδώ. «To μικρό μας παιδί, η “Reminds Hospitality”, μετά την πρώτη χρονιά έχει ανοίξει τη βεντάλια της ως εταιρεία διαχείρισης καταλυμάτων με εξειδίκευση στο Revenue Management, στις κρατήσεις αλλά και στη δημιουργία μοναδικών δημιουργικών πρότζεκτ και στοχεύει φέτος στην επέκτασή της σε ακόμα περισσότερες πόλεις και χώρες. Θέλουμε την εμπειρία και την επιτυχία που συνοδεύει το Caravan να τη μεταδώσουμε σε κάθε δημιουργική γωνιά της χώρας και όχι μόνο».

 

The Caravan B&B
«Για κάθε επισκέπτη το Caravan είναι κάτι διαφορετικό». Φωτ.: Εμμανουήλ Παπαδόπουλος/ Stereosis

 

Ρεμπέλου 1, 2313 062780

thecaravan.gr & remindshospitality.com

Instagram: thecaravangr   

Οδηγός Γεύσης