Ο καφές είναι μια ολόκληρη επιστήμη, γι’ αυτό χρειάζεται το εργαστήριο που θα αναδείξει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας, ώστε να απολαμβάνουμε μια specialty εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Το Coffee Lab στο Σύνταγμα, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του, είναι πλέον το σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης για τους λάτρεις του espresso αλλά και του κρουασάν που συνοδεύει κάθε φλιτζάνι εκλεκτού καφέ. Μπορείς να σκεφτείς πιο απολαυστικό συνδυασμό;

 

Το νέο flagship store στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 4 ζωντανεύει την τέχνη δημιουργίας εξαιρετικού καφέ και χειροποίητων κρουασάν και θα μαγέψει με τις πρωτόγνωρες γεύσεις που προσφέρει. Μονοποικιλιακοί κόκκοι από τέσσερις διαφορετικές χώρες παραγωγής (Βραζιλία, Γουατεμάλα, Κένυα και Αιθιοπία) φτάνουν στα χέρια των έμπειρων baristi που αναδεικνύουν με πάθος το γευστικό προφίλ κάθε single origin ποικιλίας και θα σε κατευθύνουν όπως ακριβώς πρέπει ώστε να κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία. 

 

Coffee Lab Flagship Store: Ένας νέος χώρος στο Σύνταγμα για εξαιρετικό καφέ και φρέσκο χειροποίητο κρουασάν
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/LiFO

 

Δεν είναι, όμως, μόνο το εργαστήριο του καφέ που κάνει τη διαφορά αλλά και το εργαστήριο με τα χειροποίητα κρουασάν που δημιουργεί γεύσεις που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Φρέσκα, λαχταριστά, φτιαγμένα μόνο με premium υλικά, καταφθάνουν καθημερινά στα τρία concept stores (Σύνταγμα, Ακαδημίας και Αιγάλεω) για να μαγέψουν με τις παραδοσιακές τεχνικές που περνάνε από γενιά σε γενιά και παραμένουν κλασική αξία. Θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το κλασικό βουτύρου που μοσχομυρίζει αλλά και το κρουασάν με γέμιση πραλίνας για εκείνες τις στιγμές που θέλεις μια έξτρα γλυκιά απόλαυση. Στα απολύτως must try το κρουασάν φιστίκι, βατόμουρο και φράουλα ή το κρουασάν σε σχήμα κύβου με γεύση μπισκότο και επικάλυψη Βueno, φιστίκι-amarena και πραλίνα φουντουκιού – μια γεύση που θα σε κάνει να παραμιλάς ελαφρώς.

 

Στο Coffee Lab του Συντάγματος θα εκπλαγείς και με τις αλμυρές εκδοχές του κρουασάν που πρέπει να δοκιμάσεις μία προς μία για να ανακαλύψεις μια νέα κατηγορία γεύσης. Φωλιές κοτόπιτας, κιμαδόπιτας, πίτσας και ανθότυρου με μέλι και σουσάμι σε ζύμη κρουασάν, αλλά και κρουασάν σάντουιτς με προσούτο – μοτσαρέλα - ρόκα - λάδι τρούφας, ή γαλοπούλα - αγγούρι - Philadelphia ή μορταδέλα-γραβιέρα είναι κάποιες από τις πεντανόστιμες, πρωτότυπες δημιουργίες που φτιάχνονται καθημερινά από τους experts των Coffee Lab.

 

Coffee Lab Flagship Store: Ένας νέος χώρος στο Σύνταγμα για εξαιρετικό καφέ και φρέσκο χειροποίητο κρουασάν
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/LiFO

 

Άλλωστε, εδώ οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές για κάθε γούστο και διατροφική συνήθεια. Από χειροποίητες πίτες σε χωριάτικο φύλλο (στραπατσάδα, μανιταρόπιτα, πρασόπιτα, κοτόπιτα) και κρύα σάντουιτς, όπως New York παστράμι, κοτόπουλο ή πορκέτα σε ψωμί από μπριός βουτύρου, μέχρι sando σε διαφορετικές επιλογές και energy bowls, ό,τι κι αν σε κάνει να ξεκινάς ή να συνεχίζεις την ημέρα σου με όρεξη θα το βρεις στο νέο flagship store των Coffee Lab.

 

Ένας χώρος φιλόξενος και ζεστός, που σε κάνει να ξεχαστείς για λίγο από τη φασαρία της πόλης και σου προσφέρει μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για να εργαστείς ή να διαβάσεις –ο επάνω όροφος είναι ειδικά διαμορφωμένος ως working space– ή απλώς για να χαλαρώσεις, πίνοντας έναν αρωματικό καφέ που αλλάζει όλη σου τη διάθεση.

 

Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 210 3217900 
Instagram

Οδηγός Γεύσης