ADVERTORIAL

 

Όταν το μέρος σε εμπνέει, πρέπει να του το ανταποδίδεις με το αντίστοιχο ποτό. Ή με ένα κοκτέιλ, τώρα που είναι καλοκαίρι. Στις ζεστές αυτές ημέρες που διανύουμε το 42 Barstronomy με τη νεοϋορκέζικη εσάνς αποτελεί το καταφύγιό μου στο κέντρο της Αθήνας. Από τότε που ξεκίνησα να πηγαίνω έχω γίνει φαν της δροσιάς αλλά και της παιχνιδιάρικης γεύσης που προσφέρει ο «στραγγισμένος ανανάς» ή αλλιώς Piña Colada, όπως τον αποκαλούν στο Πουέρτο Ρίκο.

 

Δεν ξέρω αν ευθύνεται το ότι είδα πρόσφατα τον Νονό και τον Φρέντο Κορλεόνε να το απολαμβάνει ή απλώς με συναρπάζει ο εξωτικός χαρακτήρας κάθε δημιουργίας που προέρχεται από την Καραϊβική, η ουσία είναι ότι το αρωματισμένο με καρύδα ρούμι Bacardi Anejo Cuatro και τα υπόλοιπα συστατικά που συνθέτουν το επίσημο κοκτέιλ του Πουέρτο Ρίκο αφήνουν μια ξεχωριστή αίσθηση σε κάθε μου γουλιά. Ο εξωτικός του χαρακτήρας, λόγω χρώματος και αρώματος, το γλυκό προφίλ και η παιχνιδιάρικη αίσθηση είναι κάτι που λατρεύω κάθε φορά που το παραγγέλνω. 

 

Ένα cocktail Piña Colada δροσίζει κάθε επίσκεψή μου στο 42 Barstronomy
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 
 

 

Piña Colada

(with a 42 Barstronomy twist)

 

Συστατικά
50 ml Bacardi Anejo Cuatro
50 ml φρέσκος χυμός ανανά
15 ml lime
15-20 ml πουρέ καρύδας

Μερικές σταγόνες Blue Curaçao
Top up με σόδα

 

Εκτέλεση
Προσθέτουμε το Bacardi Anejo Cuatro μαζί με όλα τα συστατικά καθώς και μερικές σταγόνες Blue Curaçao σε ένα shaker με πάγο και το χτυπάμε ζωηρά! Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα ποτήρι απογεμισμένο με τριμμένο πάγο, γαρνίρουμε με μια φέτα φρέσκο ανανά, κάνουμε top up με λίγη σόδα και απολαμβάνουμε!

 

Ένα cocktail Piña Colada δροσίζει κάθε επίσκεψή μου στο 42 Barstronomy
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 
 

 

eneap

 

Οδηγός Γεύσης