Ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκίνησε στην καρδιά της Αθήνας κάτω από την σκιά της Ακρόπολης, 200 μόλις μέτρα από το εμβληματικό μουσείο της Ακρόπολης έναν χρόνο πριν, μπροστά από μια μπάρα και σε μια αυλή.

 

Το Esthiō Athens είναι ένα casual εστιατόριο εμπνευσμένο από τον Chef Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, που τον γνωρίσαμε από το Alficon Athens, όπου για τρία συναπτά χρόνια είχε καταφέρει να βάλει το εστιατόριο στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Τον γνωρίζουμε επίσης από το ανατρεπτικό σουβλατζίδικο Μίμης Neotraditional στο Παγκράτι που είχε γίνει μαγαζί - προορισμός κατά τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας.

 

Το Esthiō είναι ένα project - σκέψη χρόνων που έκανε τον Ζύμπα να πειραματιστεί, να κάνει ένα καλό ξεσκόνισμα στη γευστική του μνήμη αλλά και να προσπαθήσει να ισορροπήσει την παράδοση με τη σύγχρονη πραγματικότητα, θέτοντας ψηλά τον πήχη, ανανεώνοντας δημιουργικά και πρωτότυπα τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

 

Esthio

Χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα της ελληνικής γης για να δημιουργήσει signature πιάτα και να ξυπνήσει γευστικές μνήμες, το Esthiō Athens γιορτάζει καθημερινά την πλούσια κουλτούρα της ελληνικής κουζίνας και την παντρεύει με επιρροές από τις γειτονικές βαλκανικές κουζίνες. 

 

Την εμπειρία του Esthiō ολοκλήρωνει μια λίστα φυσικών κρασιών με επιλογές του Πέρι Παναγιωτακόπουλου του Wine Kiosk της Καλαμάτας, τα γαστρονομικά κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Δοντάς από το γειτονικό Feelin' Good, η συμμετοχή του καλλιτέχνη Larry Gus ο οποίος έχει επιμεληθεί τον ήχο του εστιατορίου με τις προσωπικές μουσικές του λίστες. 

 

Την Κυριακή 19/5 στον χώρο του εστιατορίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο (θα ακολουθήσουν και άλλα) event για τα γενέθλια του Esthiō βασισμένο στο τρίπτυχο σλόγκαν του «σίτος, οίνος, ήχος».  Εκείνη τη μέρα, καλεσμένοι του Esthio είναι οι πιο στενοί του συνεργάτες, ο Πέρι Παναγιωτακόπουλος του Wine Kiosk της Καλαμάτας που θα φέρει και θα προτείνει φυσικά κρασιά από τον εγχώριο αμπελώνα και ο Larry Gus που θα ντύσει τη βραδιά με τους ιδιοσυγκρασιακούς ήχους του. 

 

Esthio

 

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ για το wine gathering στο οποίο οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν διάφορες ετικέτες κρασιών. 

 

Ν. Δημητρακοπούλου 7 Κουκάκι, Για κρατήσεις: +30 2130452865

esthio.restaurant

Facebook: Esthio Athens 

Instagram: @esthio.athens

Οδηγός Γεύσης