Δεν ξέρω αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αλλά είμαι σίγουρη ότι το στομάχι ζητάει κάθε τόσο λίγο φίκι-φίκι. Αφιερωμένο στην ψαροφαγία, και μάλιστα σε μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή της που δεν συναντάς συχνά, το Fiki², με τον σεφ Κωστή Σιδηρά στην κουζίνα να κάνει τα μαγικά του, μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πιάτα του – και όσοι τα έχουμε δοκιμάσει καταλαβαίνουμε γιατί.

 

Επειδή καταρχάς εδώ θα δοκιμάσεις τι σημαίνει ψάρι dry aged που παστώνεται σε ειδικές συνθήκες ώστε να αποβάλει την υγρασία και να κρατήσει τη νοστιμιά του ακόμα πιο πλούσια, πιο μεστή και ουσιαστική. Μόλις γευτείς μια καπνιστή ημίπαστη σφυρίδα με dashi, κολοκύθα και τζίντζερ θα αντιληφθείς για τι πράγμα μιλάμε. 

 

Fiki2

 

Έπειτα, η διαχείριση κάθε ψαριού είναι τέτοια που ακολουθεί τη φιλοσοφία zero waste όχι μόνο γιατί η στάση του Fiki² απέναντι στο περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι η υπευθυνότητα αλλά και γιατί εδώ υπάρχει γνώση τού πώς χρησιμοποιείται κάθε κομμάτι του ψαριού, πέρα από τα ντελικάτα φιλέτα που μετατρέπονται σε λαχταριστές θαλασσινές δημιουργίες. Τα κόκαλα σιτεύονται για να δώσουν νόστιμους ζωμούς, τα αυγά χρησιμοποιούνται για αυγοτάραχο, τα εντόσθια για την παρασκευή του γάρου –τύπου fish sauce με ρίζες στη βυζαντινή εποχή–, ενώ ακόμα και τα λέπια μετατρέπονται σε τραγανά τσιπς που συνοδεύουν ένα καταπληκτικό σεβίτσε (με φινόκιο πορτοκάλι, κόλιανδρο και λάδι τσίλι). 

 

Εκείνο όμως που πραγματικά θα σε ενθουσιάσει στον κατάλογο –έχει στηθεί με έναν άκρως user friendly τρόπο ώστε να δοκιμάσεις απ’ όλα– είναι τα αλλαντικά από ψάρια και θαλασσινά, που προσφέρουν μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία. Πρέπει να δοκιμάσεις το λουκάνικο σουπιάς με πουρέ φασολάδας, σάλτσα πιπεριάς και τηγανητό κρεμμύδι ή την πιατέλα με λακέρδα, παστουρμά από λαβράκι, παστράμι τόνου, μπέικον ξιφία και αυγοτάραχο που αποτελεί μια απολαυστική πρόταση γευσιγνωσίας. 

 

Όλα αυτά σε έναν χώρο που θυμίζει κυκλαδίτικη αυλή, είναι μπροστά από τη θάλασσα και σε μεταφέρει με όλη του την ενέργεια σε σκηνικό διακοπών, για να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας όσο φίκι-φίκι επιθυμείς. 

 

Fiki2

 

28ης Οκτωβρίου & Πολυδεύκη, παραλία Ροϊτίκων, Πάτρα, 6957 503233

Facebook: Fiki²

Instagram: fikifiki.seafood 

Οδηγός Γεύσης