ADVERTORIAL

 

Το Heteroclito δημιουργήθηκε το 2012  για να συμβάλει στην ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών αμπέλου και του πλούτου της ελληνικής γης. Γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους από κάθε γωνιά του πλανήτη. 

 

Στο Heteroclito δίνουν έμφαση σε κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων, για τα οποία έχουν ακολουθηθεί ήπιες μέθοδοι καλλιέργειας. Κάνουν προτάσεις περιορισμένης κυκλοφορίας από ανεξάρτητους οινοποιούς, για να γευτείτε τη διαφορετικότητα των ποικιλιών και του τόπου όπου παράγονται.

 

Η ομάδα του Heteroclito αποτελείται από οινολόγους και οινοχόους με γνώσεις και όραμα για το επώνυμο ελληνικό κρασί. Ταξιδεύουν συνέχεια σε Ελλάδα και εξωτερικό για να γνωρίσουν ανθρώπους και τόπους που παράγουν κρασί. Δεν σταματάνε να ανακαλύπτουν «οινικούς θησαυρούς», τους οποίους συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους.

 

Heteroclito

 

Παράλληλα, ακολουθώντας τα πρότυπα του γαλλικού όρου «négociant», επιλέγουν ή δημιουργούν κρασιά που είτε έχουν παραχθεί πειραματικά από τους οινοποιούς είτε παράγονται για λογαριασμό τους με την οινολογική επίβλεψη και καθοδήγηση. Επιπλέον, έχουν στο ενεργητικό τους λίστες κρασιών για επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχειακές μονάδες, με ευελιξία και συνεχή παρακολούθηση της ροής πωλήσεων αυτών.

 

Στο Heteroclito η γνώση είναι προτεραιότητα, γι’ αυτό κατά τη διάρκεια του χρόνου οργανώνονται πολλές γευσιγνωσίες και οινικές θεματικές ενότητες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η λίστα ποτηριών ανανεώνεται κάθε μήνα, και οι οινικές ανακαλύψεις είναι συνεχείς.

 

Το Heteroclito λειτουργεί παράλληλα ως κάβα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα να προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας ετικέτες με τιμές λιανικής. Με τη διαχρονικότητα του κλασικού και τη δυναμική του πρωτοπόρου, το κρασί στο heteroclito αποτελεί σχέση εμπιστοσύνης. Ανοιχτά καθημερινά, χωρίς κράτηση, με απλότητα και χαμόγελο.

 

Heteroclito

 

Heteroclito cave & bar à vin

Φωκίωνος 2 & Πετράκη (απέναντι από τη Μητρόπολη Αθηνών), 210 3239406

www.heteroclito.gr

Οδηγός Γεύσης