Εκεί, ανάμεσα στα γραφικά στενάκια του Ψυρρή, θα συναντήσεις το Kalimeres bistro που έχει γίνει από τα αγαπημένα all-day στέκια της αθηναϊκής σκηνής. Κομψό και φιλόξενο, με vintage πινελιές, προσφέρει γευστικές all-day επιλογές με τη fusion μεσογειακή προσέγγιση του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Γιαννόπουλου. 

 

Ένα καλό χαρμάνι καφέ και μοντέρνες συνταγές με οικείες ελληνικές γεύσεις είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας. Must try από το brunch menu τo λαχταριστό Kalimeres basket, ένα sharing πλατό για δύο, πλούσιο σε αλμυρές και γλυκές επιλογές, ενώ δεν γίνεται να αντισταθείς στη viral σπιτική στραπατσάδα με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, βαρελίσια φέτα και ντοματίνια confit, που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι. 

 

Kalimeres Bistro

 

Ο κατάλογος του Kalimeres συνεχίζει να σε μαγεύει από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ με χορταστικές γευστικές επιλογές, εκτελεσμένες άψογα, όπως η tagliata από διάφραγμα black angus με χρυσαφένιες πατάτες baby σωτέ, αλλά και το φρέσκο ψάρι ημέρας, σερβιρισμένο με κουσκούς, κίτρινη πιπεριά, κίτρινα ντοματίνια και βασιλικό. Οι vegan θα βρουν τα δικά τους αγαπημένα. Το pairing ολοκληρώνεται όταν τα ποτήρια γεμίζουν με επιλογές από τις εκλεκτές ετικέτες οίνου ή τα δροσερά signature cocktails που χαρίζουν τα δικά τους καλοκαιρινά χρώματα σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. 

 

Στο Kalimeres bistro δεν θα βαρεθείς ποτέ, όχι μόνο χάρη στις γεύσεις αλλά και χάρη στο design του χώρου που απλώνεται σε τρία επίπεδα. Το ισόγειο ξεχωρίζει για την υπέροχη tropical ταπετσαρία και τους μεγάλους άνετους καναπέδες. Ο πρώτος όροφος με την open kitchen είναι ιδανικό σημείο για privé γιορτές και events. H βεράντα, με την πανοραμική θέα στην πόλη, είναι ένα από τα πιο όμορφα rooftops για τις καλοκαιρινές βόλτες στο κέντρο. Ένα στέκι που φιλοξενεί κάθε στιγμή όπως της αξίζει και μοιράζει στο κέντρο της Αθήνας καλημέρες και χαμόγελα.

 

Τάκη 14, Ψυρρή, 211 4129537

kalimeres.gr 

Facebook: Kalimeres

Instagram: kalimeres.bistro

Οδηγός Γεύσης