Το Μαραμπού δεν μπορεί να μην το ξέρεις. Αυτό το παγωτατζίδικο που σε φέρνει στο Παγκράτι ακόμα κι αν δεν περνάς από την περιοχή, μόνο και μόνο για να γευτείς τις καταπληκτικές γεύσεις του. Αυτές που ξεχωρίζουν χάρη στα αγνά υλικά και τις χειροποίητες παρασκευές ώστε και η πιο απλή ή κλασική συνταγή να μοιάζει πρωτόγνωρη. 

 

Εκείνο που ίσως δεν ξέρεις είναι τι συμβαίνει μέχρι να φτάσουν τα λαχταριστά φυσικά παγωτά του στη βιτρίνα για να σε προκαλέσουν να δοκιμάσεις μια γευστική εμπειρία. Στην ίδια γειτονιά, δύο δρόμους πιο πάνω από το 17 της Αρχελάου, βρίσκεται το εργαστήριο του Μαραμπού ή αλλιώς το καταφύγιο της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλετσόγλου, όπου καθημερινά εμπνέονται τις εκπληκτικές συνταγές τους.

 

Μαραμπού

 

Αν και από την πρώτη ματιά μπορείς να αντιληφθείς την εμμονή με την καθαριότητα και τους κανόνες υγιεινής –η Βίκυ και ο Ιγκόρ είναι αδιαπραγμάτευτοι σε ό,τι αφορά την ασφάλεια– αλλά και την προσοχή που δίνεται στα σύγχρονα μηχανήματα και τον εξοπλισμό, θα εκπλαγείς ίσως με κάποια υλικά που συνήθως δεν βρίσκεις στο εργαστήρι ενός παγωτατζίδικου. Από μαϊντανό και αβοκάντο μέχρι πιπεριές jalapenos και κρασιά Ελλήνων παραγωγών, ό,τι μπορείς να φανταστείς –ή μάλλον ό,τι δεν φαντάζεσαι– φιγουράρει δίπλα στα φρέσκα φρούτα εποχής, τους premium ξηρούς καρπούς και το αγνό γάλα της Evol. Εκείνο που σίγουρα δεν θα βρεις είναι έτοιμα μείγματα ή οτιδήποτε άλλο «διευκολύνει» την παρασκευή του παγωτού, αφού η ομάδα του Μαραμπού έχει διαλέξει έναν δρόμο όπου πρωταγωνιστούν η φαντασία, οι αμέτρητοι πειραματισμοί και κυρίως το πάθος για τη δημιουργία αναπάντεχων γεύσεων.

 

Εκεί, λοιπόν, που ετοιμάζεσαι να καταβροχθίσεις την πρώτη κουταλιά από το παγωτό σου, πρέπει να ξέρεις ότι πίσω από αυτή την απόλαυση κρύβονται άπειρες ώρες δουλειάς, πολλή καλή διάθεση και δημιουργικότητα που καταλήγουν να νοστιμεύουν το κυπελλάκι που κρατάς στα χέρια σου. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τα κλασικά και αγαπημένα, όπως το απλό ανθόγαλο –βασική γεύση που αποδεικνύει την ποιότητα της απλής γεύσης–, τη σοκολάτα γάλακτος αλλά και την καραμέλα με αλάτι, πρέπει να το κάνεις άμεσα για να νιώσεις την ανάμνηση αυτού του παιδικού γλυκίσματος. Φυσικά, το σορμπέ φιστίκι που πρωτοπαρουσίασε το Μαραμπού εξακολουθεί να προσελκύει κόσμο απ’ όλη την Αθήνα για την πλούσια –vegan, για όποιον ενδιαφέρεται– γεύση του που βασίζεται σε εκλεκτούς ξηρούς καρπούς.

 

Μαραμπού

 

Όσο για τις ιδιαίτερες γεύσεις που κάθε τόσο εμφανίζονται στη βιτρίνα του Μαραμπού, πάντα ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών, αυτές τις μέρες θα βρεις το φανταστικό τσουρέκι με μαχλέπι και κομμάτια από τσουρέκι, έναν συνδυασμό με πορτοκάλι και μαϊντανό –κι όμως, θα το λατρέψεις–, το αβοκάντο με φιστίκι Αιγίνης και το ροζ γκρέιπφρουτ με δυόσμο, δροσιστικό και υπέροχο, για να κλείσεις ένα πασχαλινό γεύμα. Το ανθότυρο με γλυκό κρασί Σάμου και σταφίδες είναι must try, ενώ τα σορμπέ του Μαραμπού είναι μια κατηγορία που θα λατρέψεις για την πλούσια, φρουτένια γεύση τους. Ανάμεσά τους θα βρεις και το σορμπέ σοκολάτας για τους chocolate lovers που όμως θέλουν την πιο ελαφριά εκδοχή της αγαπημένης τους γεύσης.

 

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κάθε γεύση του Μαραμπού μπορείς να το καταλάβεις από την πρώτη δοκιμή. Μια παιχνιδιάρικη διάθεση που συνδυάζεται με την υψηλή ποιότητα και την όρεξη για δημιουργία. Κι όλα αυτά μαζί είναι το παγωτό που σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί.  

 

Μαραμπού

 

Μαραμπού

 

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037

Facebook: Maraboo Ice Cream

Instagram: marabooicecream

Οδηγός Γεύσης