Είναι γεγονός ότι η καραντίνα υπήρξε μια αποκαλυπτική περίοδος που μέσα σε όλη τη μαυρίλα γέννησε και κάποιες καλές ιδέες. Τα Menta Coffee είναι η έμπνευση που είχαν οι Σταμάτης Γκαρώνης και Δημήτρης Δήμητσας –γνωστοί μας και οι δύο από εμβληματικά μαγαζιά της Αθήνας–, οι οποίοι θέλησαν να ανεβάσουν την ιστορία take away coffee ένα επίπεδο πιο πάνω. Σημείο αναφοράς έγιναν οι γειτονιές όπου μεγάλωσε ο καθένας τους κι έτσι η ιστορία των Menta Coffee ξεκίνησε να γράφεται σε δύο σημεία της Αθήνας, τον Νέο Κόσμο και το Παλαιό Φάληρο, στην πλατεία Ντάβαρη. Η συνέχεια ήρθε από μόνη της για να αποδείξει ότι όταν κάνεις κάτι πολύ καλά, με πάθος και χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει.

 

Τα Menta Coffee, σε ένα πολύ μικρό διάστημα, από το ’20 μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε άλλα δύο σημεία, στην πλατεία του Παλαιού Φαλήρου και στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ σύντομα ετοιμάζονται δύο ακόμα, στο Παγκράτι (θα ανοίξει τις πόρτες του σε είκοσι μέρες) και στα Πετράλωνα. Ο τρίτος της παρέας, ο Ηλίας Νικάκης, έχει αναλάβει τη διαχείριση και, όπως λέει, «το μεγάλο μας όνειρο είναι μέχρι το τέλος του ’24 να έχουμε φτάσει τα 10 μαγαζιά και τελικά να καταφέρουμε να μεταφέρουμε τα Menta και στο εξωτερικό».

 

Μenta
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Ένα πλάνο που το λες και ρεαλιστικό αν αναλογιστείς την επιτυχία που συνοδεύει κάθε κατάστημα. Κι αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Άλλωστε, δεν μιλάμε για μια σειρά από απλά coffee shops αλλά για μια γευστική εμπειρία βασισμένη στο on the go, που όμως προσφέρει ένα εξαιρετικό blend μέσα από τη συνεργασία με την Buondi και τη Nestlé, ζεστά ή κρύα σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας και premium μείγματα ξηρών καρπών με θρεπτικές ιδιότητες, για κάθε διατροφική ανάγκη.

 

Τα κρύα σάντουιτς που θα βρεις στις βιτρίνες είναι συνδυασμοί ποιοτικών, εκλεκτών υλικών (να δοκιμάσεις αυτό με το μοσχαρίσιο παστράμι, με σαλάμι αέρος αλλά και τη μορταδέλα Ιταλίας με ανθότυρο). Στις ζεστές επιλογές φιγουράρουν χειροποίητες πίτες που δημιουργούνται καθημερινά in house, όπως η πατητή αλλαντικών και η σπανακόπιτα, που γίνονται φανταστικό brunch και συνοδεύουν τον καφέ σου, και, φυσικά, δεν γίνεται να αντισταθείς στα χειροποίητα γλυκά όπως η lemon pie, το σοκολατένιο λαχταριστό brownie ή το soft cookie – όλα φρέσκα και home made.

 

Μenta
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μάλιστα, στο κατάστημα των Πετραλώνων θα μπορείς να απολαύσεις και dine in όχι μόνο αυτές τις γεύσεις αλλά και μια σειρά από πιάτα που θα δημιουργεί καθημερινά στην οpen kitchen ο βραβευμένος σεφ Γρηγόρης Κίκης, κάτι που μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία το new entry σε αυτή την αγαπημένη γειτονιά. 

 

Με φωτεινά και χαρούμενα παστέλ χρώματα και μια αισθητική άκρως αισιόδοξη, τα Menta ήρθαν για να αλλάξουν τον τρόπο που απολαμβάνουμε τον καφέ στο χέρι, και τα καταφέρνουν περίφημα.

 

mentagreece.gr 

Facebook: Menta

Instagram: mentagreece

Οδηγός Γεύσης