Το Santa Rosa είναι σαν να κάνεις πικνίκ στην πόλη. Ειδικά τώρα την άνοιξη, όταν περνάς έξω από αυτή την πλατεία με τη φωτεινή αψίδα και τα λουλουδάτα παρτέρια, θέλεις να σταματήσεις ό,τι κάνεις και να αράξεις σε ένα τραπεζάκι. Ηλιάκος που σε προετοιμάζει για το καλοκαίρι, πιάτα ελληνικά με μεσογειακά αρώματα και λίγη έξτρα τσαχπινιά, ενώ τα ποτήρια γεμίζουν με αποστάγματα, κρασί ή μπιρίτσα. Πώς αλλιώς να περιγράψεις την απόλυτη ευχαρίστηση made in Greece; 

 

Το Piazza Santa Rosa έχει και κάτι ακόμα να προσθέσει σε αυτήν τη φαντασίωση, που όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η ομάδα του Abbey, που εδώ και χρόνια γράφει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του mixology, δημιουργεί μια λίστα με κοκτέιλ, όπου το ελληνικό στοιχείο αλλάζει όλη την εμπειρία και η γεύση των κλασικών επανασυστήνεται με έναν τρόπο που εξυψώνει τα εγχώρια αποστάγματα – φαντάσου το ως μια γευστική πατριδογνωσία με βαθμό αλκοόλ.

 

Piazza Santa Rosa picnic bar and food

 

Το Mojito μετονομάζεται σε Δροσιστικόν με την προσθήκη μαστίχας, το Moscow Mule είναι βότκα συνδυασμένη τέλεια με το τσίπουρο, σουμάδα και κουφοξυλιά, το Aperol Spritz εμπλουτίζεται με σπιτικό απεριτίφ αρμπαρόριζας και περγαμόντο –θα το βρεις με την ονομασία «Κορίτσι του Μάη»– και το Negroni, aka Σικάτο, αποκτά έναν άλλο χαρακτήρα με το συνδυασμό ούζου, μαστίχας, βύσσινου και βιολογικού χυμού ροδιού. Αυτές και άλλες πολλές μείξεις θα σε κρατήσουν μέχρι αργά το βράδυ στην Piazza Santa Rosa για να απολαύσεις τα πιάτα που επίσης μεταφράζουν με τον δικό τους τρόπο οικείες συνταγές της κουζίνας μας. 

 

Μην παραλείψεις με τίποτα τη σούβλα κρεατικών –όνομα και πράγμα, αφού σερβίρεται ακριβώς όπως λέει το όνομά της– που μπαίνει στη μέση και γίνεται το απόλυτο μοίρασμα για όλη την παρέα. Άλλωστε, στο Santa Rosa η παρέα είναι πάντα αυτή που πρωταγωνιστεί. Η παρέα των παιδιών που θα σε περιποιηθούν με ένα μεγάλο χαμόγελο και φυσικά οι παρέες που συναντιούνται καθημερινά από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για χαλαρές βόλτες το κάνουν να μοιάζει με αυθόρμητο πικνίκ.

 

Piazza Santa Rosa picnic bar and food

 

Αγίου Διονυσίου, 2610 433742

Facebook: Piazza Santa Rosa 

Instagram: piazzasantarosa

Οδηγός Γεύσης