Το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο που ήρθε κι έδωσε ρεσιτάλ με τα γλυκά του έχει μπει για τα καλά στον χάρτη με τα καλύτερα μπραντσάδικα της πόλης και όχι αδίκως. Λάτρεις του αλμυρού και του γλυκού συναντιούνται στα τραπεζάκια της οδού Αναπαύσεως για να γευθούν τα comfort πιάτα που ετοιμάζει ο Μάνος Σαρρής στην κουζίνα του μεγάλου αδελφού του ΚΑΪΝ αλλά και λαχταριστές χειροποίητες δημιουργίες από τους ζαχαροπλάστες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο ανοιχτό εργαστήρι του Ρεσιτάλ. 

 

Σε αυτό το σκηνικό με τις ρετρό αναφορές –τα παραδοσιακά γλυκά γίνονται cult όταν σερβίρονται στα μεταλλικά δισκάκια αλά παλαιά– η μέρα ξεκινάει με specialty καφέ από τα έμπειρα χεράκια των baristi και συνεχίζεται με πιάτα που συνοδεύουν μέχρι αργά το απόγευμα τη βόλτα σου στην πανέμορφη γειτονιά του Μετς.

 

Ρεσιτάλ
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Εννοείται ότι πρέπει να δοκιμάσεις τι σημαίνει «γλυκά πρωινού», ένα concept που αυτό το new age ζαχαροπλαστείο μάς σύστησε πρώτο, με προτάσεις όπως το βάσκικο τσίζκεϊκ, η τάρτα φλαν με μπίτερ σοκολάτα ή το ρολό γαλακτομπούρεκο που έρχεται από τα βάθη της μικρασιάτικης παράδοσης. Τα γλυκά του καταλόγου διαδέχονται οι αλμυρές επιλογές του, όπως η περίφημη ζαμπονοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και σάλτσα ντομάτας ή το αβοκάντο τοστ που εδώ σερβίρεται με προζυμένιο ψωμί, αυγά μάτια και λάιμ. 

 

Το κροκ μαντάμ στην πιο ελληνική παραλλαγή του συνδυάζει τη γραβιέρα με το ζαμπόν Θράκης, ενώ τα σνακ που μπορείς να απολαύσεις μέχρι αργά περιλαμβάνουν και ένα μπέργκερ με χειροποίητο μπριός, διπλό μπιφτέκι, τσένταρ και μπέικον. Όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά και μπόλικη αγάπη η οποία ξεχειλίζει σε αυτό χαριτωμένο στέκι που συστήθηκε με τα γλυκά του και συνεχίζει να εκπλήσσει με όλες τις γευστικές του προτάσεις.

 

Αναπαύσεως 15, Μετς, 210 9234160

Instagram: @recital_mets

Οδηγός Γεύσης