Υπάρχουν εκείνοι που για να ξυπνήσουν θέλουν έναν καλό καφέ, εκείνοι που πρέπει οπωσδήποτε να φάνε ένα νόστιμο πρωινό και κάποιοι –ίσως οι περισσότεροι– που τα θέλουν και τα δύο.

 

Είναι πλέον γνωστό ότι το Sapid the Shop σου προσφέρει αυτόν τον συνδυασμό αλλά και πολλά ακόμα, αφού ο all-day χώρος σερβίρει καλοφτιαγμένα πιάτα και κοκτέιλ μέχρι αργά. Επειδή, όμως, όλα εξαρτώνται από το ξεκίνημα της ημέρας, είναι σίγουρο ότι εδώ θα πιεις έναν από τους καλύτερους καφέδες για τον οποίο φροντίζει η Sapid Coffee Roasting Co. 

 

Sapid the Shop
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Μονοποικιλιακοί κόκκοι από διαφορετικά σημεία του κόσμου φτάνουν στους μύλους και δημιουργούν μια εμπειρία με εξαιρετικό γευστικό προφίλ που κάθε τόσο εναλλάσσεται, προσφέροντας έναν ροής και τρεις single origin για να διαλέξεις και –αξίζει να το σημειώσεις αυτό– χωρίς έξτρα κόστος. Εκτός από τον espresso που είναι must, εδώ πρέπει να δοκιμάσεις και τον καφέ φίλτρου που η ομάδα ξέρει να απογειώνει σε γεύση.

 

Ένα τέτοιο φλιτζάνι αξίζει να συνοδεύεται μόνο με το καλύτερο brunch και ο σεφ Γιάννης Βαϊλακάκης φροντίζει γι’ αυτό μέσα από ένα νέο μενού που μόλις δημιουργήθηκε. Ανάμεσα στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το mushroom bun με γεμιστά portobello, ρατατούι λαχανικών και τυρί κρέμα σε ψωμάκι μπριός, αλλά και τα αυγά ποσέ σε μπριός με flakes προσούτο και κρέμα φέτας. 

 

Sapid the Shop
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το Sapid the Shop ετοιμάζει και εξαιρετικά sandos. Οι veggies θα βρουν τη δική τους εκπληκτική συνταγή, ενώ οι meat lovers θα πρέπει να γευτούν αυτό με τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα που συνδυάζεται με τυρί, ντοματίνια confit, baby σπανάκι και bbq mayo. Οι βάφλες και τα pancakes βγαίνουν σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που καλύπτουν κάθε επιθυμία (must try η αλμυρή βάφλα με κοτόπουλο πανέ, τσένταρ, μπέικον και bbq mayo, αλλά και η γλυκιά red velvet με λευκή πραλίνα κρέμα λεμόνι και φρούτα του δάσους).

 

Όσο προχωράει η μέρα, η κουζίνα του Sapid σερβίρει comfort πιάτα που μπορείς να συνοδεύσεις με το κρασί σου ή ένα απογευματινό ποτό. Δροσερές σαλάτες, πίτσα, pasta και bao buns γίνονται νόστιμο lunch break ή συνοδεύουν τα φοβερά απεριτίβο που φτιάχνονται στο μπαρ.

 

Το στέκι της Πετρούπολης εδώ και τρία χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στη hype σκηνή της πόλης και έχει γίνει σταθερός προορισμός που φροντίζει να μη βαριέσαι ποτέ! 

 

25ης Μαρτίου 113, Πετρούπολη 210 5065969

Facebook: Sapid The Shop

Instagram: sapid_theshop

Οδηγός Γεύσης