Ο μεζές, η έννοια του μοιράσματος, είναι κομμάτι του γευστικού μας DNA και το Θάμα Μεζέ υπηρετεί αυτή την απόλαυση με έναν άκρως αυθεντικό τρόπο. Η ιστορία πηγαίνει 13 χρόνια πίσω, αλλά τα τελευταία δυόμισι η δεύτερη γενιά ανέλαβε να δώσει μια νέα οπτική, όπου η παράδοση συναντά τις σύγχρονες μαγειρικές προτάσεις. Εκείνο που κάνει κάθε πιάτο να ξεχωρίζει είναι όλα όσα προηγούνται ώσπου να φτάσει στο τραπέζι σου. 

 

Η προσεκτική επιλογή των παραγωγών από όλα τα μέρη της Ελλάδας παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στην ποιότητα αλλά και στην ουσία της γεύσης, που διατηρεί μια αγνότητα βγαλμένη από το παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ κάθε υλικό έχει διαφορετικό τόπο προέλευσης, ώστε να είναι ό,τι καλύτερο –σημειωτέον ότι η ντομάτα είναι από καλλιέργεια του παλιού σπόρου– και ο συνδυασμός τους συνοψίζει τον πλούτο της ελληνικής φύσης.

 

Θάμα Μεζέ
Τα chips πατάτας με κιμά από σουτζουκάκια και σάλτσα από φρέσκα βότανα αλλά και το κεμπάπ από κιμά προβατίνας είναι επίσης από τους μεζέδες που θα απολαύσεις συνοδεύοντας το κρασί ή τα αποστάγματά σου. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στα must η γουρουνοπούλα, που κάνει την εμφάνισή της κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο και σε κάνει να λαχταράς την τραγανή κρούστα της, αλλά και το τρυφερό, πεντανόστιμο κατσικάκι που σερβίρεται ξεψαχνισμένο μαζί με στριφτάδια –έρχονται χειροποίητα από το Ναύπλιο– σε μια σάλτσα από ξύγαλο Σητείας. 

 

Τα chips πατάτας με κιμά από σουτζουκάκια και σάλτσα από φρέσκα βότανα αλλά και το κεμπάπ από κιμά προβατίνας είναι επίσης από τους μεζέδες που θα απολαύσεις συνοδεύοντας το κρασί ή τα αποστάγματά σου. Εξάλλου, εδώ κάθε φορά σε περιμένει και μια νέα έκπληξη, ανάλογα με το τι παίζει στην αγορά από φρέσκα προϊόντα.

 

Αυτές τις μέρες ο κατάλογος εμπλουτίζεται με διάφορα θαλασσινά και νηστίσιμα, ιδανικά για τις ανοιξιάτικες βόλτες. Στο Θάμα Μεζέ κάθε στιγμή είναι ένα μικρό θαύμα αληθινής απόλαυσης με άρωμα Ελλάδας.

 

Θάμα Μεζέ
Στο Θάμα Μεζέ κάθε στιγμή είναι ένα μικρό θαύμα αληθινής απόλαυσης με άρωμα Ελλάδας. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Λεωφ. Μεσογείων 242, 211 0139951 

Facebook: ΘάΜα Μεζέ / Thama Meze

Instagram : thama_meze

Οδηγός Γεύσης