Οι μικρές εκπλήξεις είναι αυτές που κάνουν την καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα – αυτό σου συμβαίνει περνώντας έξω από τον Τσίφτη, το γαστροκουτούκι της Μιχαλακοπούλου που υπηρετεί πιστά και τις δύο πλευρές της ταυτότητάς του, σερβίροντας γαστρονομικά πιάτα, πολύ κοντά στην ελληνική παράδοση.

 

Στον πεζόδρομο με τα πλατάνια οι κίτρινες και λευκές καρεκλίτσες που θυμίζουν καφενείο χωριού, αλλά στην πιο ντιζαϊνάτη εκδοχή, ξεχωρίζουν και χωρίς να το καταλάβεις θέλεις να αράξεις. Ο Μπάμπης Καζανάς, ο Βάιος Κορομηλάς και ο Σήφης Μανουσέλης μαζί με τον επικεφαλής της κουζίνας Αντώνη Νικηταρά, βρίσκονται πίσω από αυτό το concept όπου πρωταγωνιστούν οι γεύσεις του τόπου μας με συνταγές αυθεντικές, πληθωρικές και νόστιμες.

 

Τσίφτης Γαστροκουτούκι: Κάτω από τα πλατάνια δημιουργεί ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα.
Στον Τσίφτη σερβίρονται γαστρονομικά πιάτα, πολύ κοντά στην ελληνική παράδοση.

 

Το μενού είναι πλούσιο σε επιλογές, αλλά σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις την τσουχτή Μάνης με φρέσκα ζυμαρικά, μυζήθρα ξερή, κρόκο αυγού κονφί, καμένο βούτυρο και μυζήθρα, αλλά και τους εξαιρετικούς γίγαντες Πρεσπών στο τηγάνι, με τουρσί και κρέμα με αρσενικό Νάξου, φινόκιο, καυτερή πιπεριά και σουσάμι, ενώ το προζυμένιο ψωμί που έρχεται ψημένο στα κάρβουνα και συνοδεύεται με πελτέ ντομάτας αρωματισμένο με βότανα, τσιγαριαστά βλίτα και φέτα αποδεικνύει το γευστικό μεγαλείο της απλότητας.

 

Στον Τσίφτη τα κρέατα είναι ελευθέρας βοσκής, όλα τα υλικά είναι εποχικά και έρχονται από μικρές οργανικές φάρμες, ώστε να χαρίζουν σε κάθε συνταγή τη φρεσκάδα της ελληνικής υπαίθρου. Τις Κυριακές ο Τσίφτης ανοίγει φύλλο και ψήνει παραδοσιακές πίτες και για το τέλος κάθε γεύματος έχει να σου προτείνει το πιο δροσιστικό και λαχταριστό επιδόρπιο, μια πορτοκαλόπιτα με χειροποίητο φύλλο, πρόβειο γιαούρτι, καμένη μαρέγκα και σορμπέ πορτοκάλι. 

 

Η λίστα κρασιών από τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα συνοδεύει τα πιάτα και τα signature cocktails δίνουν το δικό τους χρώμα. Ένα γεύμα που μυρίζει Ελλάδα από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Μιχαλακοπούλου & Σεβαστείας, Ιλίσια 210 7754246

Instagram: 
 

Οδηγός Γεύσης