Σαν να έχει προσγειωθεί από μια ταϊλανδέζικη γειτονιά της μπανγκόκ, το Tuk-Tuk εδώ και 6 χρόνια έχει κατακτήσει την καρδιά όλων των foodies που λατρεύουν την ασιατική κουζίνα – και όχι μόνο. Σε μια ήσυχη γειτονιά στο Κουκάκι μπορείς να μεταφερθείς απευθείας σε ένα ταξίδι γεύσεων made in Thai. 

 

Ο Μπάμπης, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, βρέθηκε από σπόντα να κάνει τουρισμό στην Ταϊλανδή και την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Οι άνθρωποι, η κουλτούρα και φυσικά οι γεύσεις τον εντυπωσίασαν κι αφού έζησε εκεί για κάποιο διάστημα και έμαθε όλα όσα αφορούν ένα thai γεύμα, αποφάσισε να φέρει στο Κουκάκι σχεδόν άθικτη αυτήν τη γαστρονομία. 

 

Τα μεθυστικά αρώματα των πιάτων, τα έντονα χρώματα και η έκρηξη γεύσεων συνδυάζονται στις συνταγές του Tuk-Tuk μαζί με τα διαλεχτά υλικά και τις premium χειροποίητες παρασκευές.

 

TUK-TUK

 

Must have επιλογές το Tom Yam Goong, πικάντικη σούπα με γαρίδες, μανιτάρια, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ και κάλαγκαν, αλλά και τα noodles ρυζιού Pad Thai με κοτόπουλο, χοιρινό ή γαρίδες, αυγό, φρέσκα λαχανικά, φιστίκια, tamarind sauce και thai τσίλι. Ο κατάλογος, εξάλλου, είναι έξυπνα χωρισμένος σε κατηγορίες –σούπες, μικρά πιάτα, ρύζι, noodles, curries– για να διαλέξεις ανάλογα με την όρεξή σου. Δροσερή και colorful επιλογή και η σαλάτα Yam Woon Sen από διάφανα noodles φασολιού με χοιρινό και γαρίδες, τσίλι, φιστίκι και σάλτσα lime και fish sauce, ενώ τα one plate meal είναι συνταγές που δεν έχει ξαναδοκιμάσει και θα θέλεις να γευτείς όσες περισσότερα μπορείς.

 

Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, στην open κουζίνα του χώρου όπου τηρούνται πιστά οι ταΐλανδέζικες παραδόσεις, δηλαδή το sharing food, ώστε όλοι όσοι είναι στο τραπέζι να απολαμβάνουν μαζί τις γεύσεις. To Tuk Tuk μετατρέπει την πληθωρική αισθητική της ταϊλανδέζικης κουζίνας σε ένα φιλόξενο στέκι που αποπνέει vibes από traditional thai street food στέκι και καταφέρνει να ταιριάξει τόσο στη δική μας γευστική αναζήτηση που δεν γίνεται να μην το επισκεφτείς ξανά και ξανά.

 

Βεΐκου 40, Κουκάκι, 211 4051947

tuktukthaifood.net

Facebook: Tuk Tuk Thai Street Food

Instagram: tuktuk.thai.street.food.athens

Οδηγός Γεύσης