Hill Athens στο Θησείο: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με συνταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης

Ξεκάθαρες γεύσεις που αντλούν τη δύναμή τους από την απλότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

4.3.2020 | 12:35
Hill Athens στο Θησείο: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με συνταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης
Σφυρίδα με χόρτα φρικασέ.

 

Το Hill Athens στην Αποστόλου Παύλου, τον πεζόδρομο του Θησείου, είναι καινούργιο και ταυτόχρονα παλιό. Λειτούργησε αρκετά χρόνια ως Chocolat Royal, αλλά πρόσφατα άλλαξε ονομασία και ανανεώθηκε κυρίως γαστρονομικά, σε βαθμό που μπορείς πράγματι να μιλήσεις για ένα «καινούργιο εστιατόριο».

 

Η πηγή της ανανέωσής του βρίσκεται στους δύο εξαιρετικούς σεφ που ανέλαβαν τα ηνία της κουζίνας του, τον Δημήτρη Δημητριάδη, που έχει σχεδιάσει και επιμελείται το μενού, και τον Ιορδάνη Ηλιάδη, που το υλοποιεί με μαεστρία μαζί με την ομάδα του.

 

«Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα και οι συνταγές της βρίσκονται στο επίκεντρο της γαστρονομικής μας φιλοσοφίας» αναφέρει ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης και προσθέτει: «Συλλέγουμε πρώτες ύλες με φροντίδα από ολόκληρη την Ελλάδα, και αναζητούμε προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών που θεωρούμε βασικά συστατικά των συνταγών της γαστρονομικής μας παράδοσης. Επιδιώκουμε ξεκάθαρες γεύσεις που αντλούν τη δύναμή τους από την απλότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης».

 

Hill Athens στο Θησείο: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με συνταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης
Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα και οι συνταγές της βρίσκονται στο επίκεντρο.

 

Μόλις πάρεις θέση για δείπνο με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη έρχονται στο τραπέζι σου τρία είδη χειροποίητου ψωμιού, ένα με βούτυρο, ένα με χαρούπι και ξηρούς καρπούς και ένα με ελιά και λεμονοθύμαρο, που συνοδεύονται από εξαιρετικό ελαιόλαδο.

 

Ξεκινάς με καλοφτιαγμένη σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα σαλατικά, που ενισχύεται με ψητό κυδώνι, βινεγκρέτ ροδιού και κατσικίσιο τυρί και απογειώνεται με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (€13).

 

Ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης με την κερκυραϊκή καταγωγή αγαπά τις χειροποίητες δημιουργίες, γι' αυτό η ανοιχτή πίτα που προσγειώνεται στο τραπέζι είναι με ζύμη δική του, φρέσκα μανιτάρια, κασέρι Σαμοθράκης, φρέσκια ρόκα, και είναι αρωματισμένη με λεμονοθύμαρο (€11) – ισορροπημένη και γευστική.

 

Hill Athens στο Θησείο: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με συνταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης
Το Hill Athens στην Αποστόλου Παύλου, τον πεζόδρομο του Θησείου, είναι καινούργιο και ταυτόχρονα παλιό.

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση του nigiri με ασημένια σαρδέλα πάνω σε αρωματικό ρύζι με μελάνι σουπιάς που συνδυάζεται ιδανικά με λευκό ταραμά και τρίμμα αυγοτάραχου (9).

 

Το μαρούλι της θάλασσας μαζεύεται από τα βράχια και δίνει ιδέες για τον ντολμά με γέμιση από γαρίδες και μπόλικο άνηθο που λούζεται σε ξινούτσικου αυγολέμονο (€12,50). Πλούσια γεύση, θαλασσινή.

 

Ωραία ιδέα η παραδοσιακή συνταγή της Καρπάθου με το χταπόδι, τις κυδωνάτες πατάτες, λίγη ντομάτα, λαδολέμονο και ρίγανη που ψήνεται στον φούρνο (€16,50). Οι μελωμένες πατάτες δένουν όμορφα με το χταπόδι και τα αρώματα της άγριας ρίγανης είναι έντονα με όμορφο τρόπο.

 

Hill Athens στο Θησείο: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με συνταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης
Ξεκάθαρες γεύσεις που αντλούν τη δύναμή τους από την απλότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

 

Από τα πιάτα ημέρας, η σφυρίδα με χόρτα φρικασέ και πλούσιο αυγολέμονο, άνηθο και κύβους σελινόριζας (€26) είναι καλομαγειρεμένη, αρωματική, με το αυγολέμονο να ολοκληρώνει την απόλαυση. Η φωλιά εκμέκ με κρέμα φιστίκι, σος από κόκκινα φρούτα του δάσους και χειροποίητο παγωτό από πρόβειο γάλα (€8) ολοκληρώνει ιδανικά το γεύμα.

 

Άξια ιδιαίτερης μνείας είναι η λίστα τυριών και αλλαντικών από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Το Hill Athens σερβίρει καθημερινά brunch menu με πιάτα όπως πεϊνιρλί, καγιανά, αυγοφέτες. Το μεσημέρι η κάρτα εμπλουτίζεται για ένα ελαφρύ γεύμα, ενώ για το δείπνο είναι διαθέσιμο το πλήρες μενού του εστιατορίου.

 

Hill Athens στο Θησείο: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με συνταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης
Χταπόδι και κυδωνάτες πατάτες στον φούρνο.

 

Καθώς το εστιατόριο δείχνει να επιδιώκει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ελληνικής γαστρονομίας, δείχνει ανάλογη προσοχή και στο ποτό.

 

Τη λίστα κρασιών δημιούργησε ο έμπειρος οινοχόος Δημήτρης Σπυρόπουλος, ενώ τον κατάλογο των κοκτέιλ επιμελείται ο βραβευμένος bartender Marrio Basso με signature, κλασικά αλλά και «πειραγμένα» κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα.

 

Hill Athens, Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 210 3469077

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο
210 3469077
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού