Το βραβευμένο αριστούργημα Dogville του Λαρς φον Τρίερ ανεβαίνει στον Νέο Ακάδημο σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Ένα έργο-γροθιά που ξεγυμνώνει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία. 

 

Το Dogville αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική ταινία της τριλογίας του Tρίερ «USA - Land of Opportunities», ενώ δανείζεται χαρακτηριστικά από το θέατρο του Μπρεχτ και τη δομή από την αρχαία τραγωδία. Το θεατρικό κείμενο βασίζεται στο τελικό κινηματογραφικό σενάριο, αλλά έχουν προστεθεί και παλιότερες εκδοχές του, τμήματα του κειμένου που είχαν κοπεί ή τελικά παρουσιάστηκαν ως εικόνες χωρίς διάλογο. 

 

Dogville

 

Στην απομονωμένη κωμόπολη Dogville καταφθάνει κυνηγημένη από εγκληματίες η γοητευτική Γκρέις. Παρότι η παρουσία της μοιάζει να απειλεί τον φιλήσυχο χαρακτήρα του τόπου, οι ντόπιοι πείθονται να προστατέψουν τη νεαρή φυγάδα, η οποία προσφέρει ως αντάλλαγμα την εργασία της στις καθημερινές δουλειές των κατοίκων. Κι ενώ στην αρχή η πόλη θα την αγκαλιάσει, σύντομα οι κάτοικοι του Dogville θα δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο! Μια αλληγορία για την αγάπη, τη σύγχρονη κοινωνία, τη φοβία, τη δειλία, τη συγχώρεση!

 

Dogville

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση Dogville.

 

Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο, 210 0080900 & 210 3625119 


 

Οδηγός Θεάτρου