Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος

Ο μονόλογος του Γιάννη Σολδάτου σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τη Μάνια Παπαδημητρίου στον ρόλο της Αθηνάς Παναγούλη, συνεχίζεται για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Vault. Το έργο παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Παναγούλη μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του, σχολιάζοντας παράλληλα σημαντικότατα γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος» εδώ

 

ELIZADETH

Πολυχώρος Vault

 

Η θεότρελη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, ELIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun), συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της για 5η χρονιά με ανανεωμένο θίασο. Το ELIZADETH είναι διασκευή του έργου Βασιλικοί μετά τρούλου του Χάρη Ρώμα. Μια θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και των συντελεστών μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «ELIZADETH» εδώ

 

Trans - port

Πολυχώρος Vault

 

Η παράσταση Trans - port της Ειρήνης Δερμιτζάκη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τον Σωτήρη Δούβρη και την Kassandra El Najjar.
Ένας νταλικέρης μεταφέρει παράνομα με το φορτηγό του μια γυναίκα από τη Συρία, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι τρανς. Το ταξίδι με προορισμό τη Στοκχόλμη ξεκινά από τον Πειραιά και όσο τα χιλιόμετρα περνούν οι δυο ήρωες, η Sabah κι ο Θοδωρής, ανακαλύπτουν όσα τους ενώνουν και όσα τους χωρίζουν. Ένα road trip ετεροχρονισμένης ενηλικίωσης μέσα απ’ τα βιώματα των χαρακτήρων, τον πόλεμο, την προσφυγιά και τα ανεκπλήρωτα όνειρα

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Trans - port» εδώ

 

Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή

Πολυχώρος Vault

 

Ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου, βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, συνεχίζει την πορεία του για 3η χρονιά. Η παράσταση έχει πάρει 2 βραβεία καλύτερης γυναικείας ερμηνείας και βραβείο καλύτερης παράστασης.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» εδώ

 

Τουρκομερίτισσα 

Πολυχώρος Vault

 

Μια παράσταση βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου σε κείμενο-σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Η Τουρκομερίτισσα διακρίθηκε στον 41ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΠΕΛ και βρέθηκε στα 8 καλύτερα θεατρικά έργα της χρονιάς, παίρνοντας έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Τουρκομερίτισσα» εδώ

 

Το Πηρούνι

Πολυχώρος Vault

 

Το νέο έργο του Χάρη Ρώμα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, είναι μια κατάμαυρη κωμωδία που καυτηριάζει με πολύ χιούμορ τα κακώς κείμενα του νεοέλληνα, της γενιάς του «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια», της ευημερίας των ’80s, της πατριαρχίας, του κιτς, της μίζας και της λαμογιάς· της γενιάς πριν από την οικονομική κρίση, πριν από τον κορωνοϊό· της γενιάς που μας οδήγησε στο σήμερα.
 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Το Πηρούνι» εδώ

Οδηγός Θεάτρου