ADVERTORIAL

 

Το έργο του Ζαν Κοκτώ, Τρομεροί Γονείς, ανεβαίνει για τρίτη χρονιά στο θέατρο RADAR, συνεχίζοντας την επιτυχημένη καλλιτεχνική και εμπορική του πορεία.

 

Η Αναστασία Παπαστάθη που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη μετάφραση και τη δραματουργική επεξεργασία καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο να μεταφέρει τη δράση του έργου από το Παρίσι του 1938 στην Αθήνα του σήμερα. 

 

Οι Τρομεροί Γονείς είναι μια ιστορία για τις οικογενειακές σχέσεις, τη δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία. Η μάνα, αποξενωμένη από τον άντρα της, είναι εξαρτημένη από τον γιο της. Η ανύπαντρη αδελφή της, που ζει μαζί τους, έχει αναλάβει να τους συντηρεί, αφού κανείς δεν εργάζεται σε αυτό το σπίτι. Η θεία εξουσιάζει την οικογένεια μέσω του οικονομικού της πλεονεκτήματος και της εμμονής της με την τάξη και ο μπαμπάς καλύπτει τη μοναξιά του με μικρές αποδράσεις σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

 

Τρομεροί Γονείς του Ζαν Κοκτώ
Φωτ.: Χάρης Γερμανίδης

 

Τι γίνεται όμως όταν ο γιος ερωτεύεται και θέλει να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας; Η παλιότερη γενιά αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με τη νέα γενιά που διεκδικεί τη δική της ταυτότητα.

 

Ο Ζαν Κοκτώ, δεξιοτέχνης της μυθοπλασίας, στήνει έναν δυνατό μύθο και αφήνει τις συγκρούσεις να εξελιχθούν με ανατροπές, αποκαλύψεις, απρόοπτα και τις κωμικές καταστάσεις να διαδέχονται τις δραματικές, αποφορτίζοντας το συγκρουσιακό τοπίο. 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Τρομεροί Γονείς» εδώ

 

Θέατρο RADAR, πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, 210 9769294 

www.radartheater.gr

Facebook: Θέατρο-Radar

Instagram: @radartheater

Οδηγός Θεάτρου