Στο σημερινό «Α μπα»: άμα θες να φύγεις, φύγε

Στο σημερινό «Α μπα»: άμα θες να φύγεις, φύγε Facebook Twitter
86

 

__________________
1.

Γιατί είναι ο κόσμος τόσο κακός? Έχω φτάσει σε σημείο να αναρωτιέμαι αν όντως έχουν απομείνει άνθρωποι με ευγενική ψυχή... Το τελευταίο διάστημα έχω βιώσει πάρα πολύ κακία και μόλις φέτος πέρασα στην σχόλη που θέλω! Ξέρω πως είναι λίγο το διάστημα για να κάνω "πραγματικούς φίλους" αλλά από πριν έτσι ήταν... Πάντα θα γνώριζα φίλες/φίλους με τους οποίους θα ερχόμασταν πολύ κοντά και μετά από λίγο καιρό είτε θα μου έκαναν κάτι άσχημο είτε θα με άφηναν γιατί ήμουν "διαφορετική".. Ναι είμαι διαφορετική, και έχω συμβιβαστεί με αυτό αλλά φοβάμαι πλέον ότι αυτή η "διαφορετικότητα" θα με αφήσει μόνη μου στο τέλος... Και όταν λέω διαφορετικότητα δεν εννοώ μόνο στο είδος μουσικής ή άλλων ενδιαφερόντων, η αδυναμία μου είναι ότι δεν μπορώ να μην νοιάζομαι για τους άλλους, μου αρέσει να δίνω στους άλλους χωρίς αντάλλαγμα.....όσο δύσκολο είναι για κάποιους να νοιαστούν έτσι για μένα είναι το αντίθετο, δεν μπορώ να φερθώ εγωιστικά... Με το που ήρθα να σπουδάσω σε αυτήν την πόλη βρήκα απευθείας παρέα, αλλά και αυτή όπως όλες οι προηγούμενες είχε την ίδια κατάληξη... Νομίζω το λάθος κάθε φορά είναι ότι είμαι ειλικρινής και δεν προσποιούμαι ότι μου αρέσουν τα ίδια πράματα, αν δεν μου αρέσει κάτι δεν μπορώ να μην το πω....ωστόσο δεν έχω κρίνει ποτέ κανέναν για τις απόψεις του και τα ενδιαφέροντα του....και εκεί νομίζω βρίσκεται η πραγματική φιλία, να αποδέχεσαι τον άλλον όπως είναι αρκεί βέβαια να έχει καλό χαρακτήρα και καρδιά. Για όσους βέβαια μου έδειξαν το άσχημο πρόσωπό τους δεν ξανά ασχολήθηκα...γιατί νιώθω όμως τόσο άσχημα κάθε φορά? σαν ένα κομμάτι του εαυτού μου να έχει χαθεί για πάντα, ξέρω πώς είμαι καλύτερα μόνη μου παρά με ένα πλήθος ψεύτικων ανθρώπων...αλλά...όλοι χρειαζόμαστε κάποιον στο τέλος... Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας για το πρόβλημά μου...

Αγαπητή φίλη, έχεις όντως πρόβλημα, και δεν είναι ότι είσαι «διαφορετική».


Πάσχεις από ένα σύνδρομο των millennials που είναι τόσο συχνό και χαρακτηριστικό, που πλέον έχει όνομα και επώνυμο. Λέγεται special snowflake syndrome, και πολύ θα ήθελα να σου εξηγήσω, αλλά βασικά προτιμώ να ξύσω όλους τους αρμούς του σπιτιού με μια οδοντόβουρτσα. Ελπίζω ανάμεσα στις ανιδιοτελείς προσπάθειες που έκανες για να προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα να βρήκες λίγο χρόνο να μάθεις αγγλικά, γιατί στα ελληνικά δεν βρήκα τόσο εκτεταμένη βιβλιογραφία. Καλές πηγές βρίσκονται εδώ, εδώ κι εδώ, και για όσους βαριούνται πάρα πολύ, μεταφράζω πρόχειρα από το urban dictionary.

Σύνδρομο ξεχωριστής χιονονιφάδας


Μια ασθένεια που πλήττει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Οι ασθενείς απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση από τους άλλους, συμπεριφέρονται έχοντας μια γελοία, αβάσιμη αίσθηση ότι αξίζουν περισσότερα από τους άλλους, και γενικά κάνουν τις ζωές των άλλων γύρω τους χειρότερες.


Ο μεγάλος κίνδυνος με αυτή την ασθένεια είναι ότι αυτοί που υποφέρουν από αυτή, σπάνια γνωρίζουν ότι την έχουν, και συνεχίζουν τη ζωή τους με την βεβαιότητα ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι το πρόβλημα.


Αυτή η κατάσταση, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να αλλάξει δραματικά τη συμπεριφορά ενός ατόμου, με τα εξής πιθανά συμπτώματα: πλήρης επιστροφή σε παιδικές συμπεριφορές, απότομες ψυχολογικές μεταπτώσεις, και ναρκισσιστικές εκρήξεις θυμού.

__________________
2.


Λένα, συνονόματη, όταν περπατάω στο δρόμο και ακούω πειράγματα από άντρες θυμώνω πάρα πολύ. Σίγουρα, κάτι ψυχολογικό κρύβεται από πίσω που με κάνει να εξοργίζομαι ακόμα και σε ένα όμορφο σχόλιο ή μια "καλημέρα". Υπάρχουν φορές που έχω βρίσει το άτομο και με έχει λούσει με βρισιές, γιατί το κάνω; Να πω ότι όταν ήμουν μικρή είχα παρενοχληθεί σεξουαλικά και ότι εδώ και 5 χρόνια έχω μια όμορφη σχέση με έναν άντρα που αγαπάω πολύ.- Λένα

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά γι' αυτό το θέμα, και θα μαλλιάσει η γλώσσα μας και θα πάθουμε αρθρίτιδα από το γράψιμο, και πολλοί και πολλές εξακολουθούν να «μην καταλαβαίνουν» πού είναι το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα έχει μειωθεί αισθητά, και θα μειωθεί κι άλλο, οπότε αξίζει η προσπάθεια. Τα σχόλια στο δρόμο, στα καλά καθούμενα, από αγνώστους, είναι άσκηση ισχύος. Είναι επιθετικότητα, καθαρά και ξάστερα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, είναι επειδή δεν έχει βρεθεί από την άλλη πλευρά. Όταν μας μιλάνε άγνωστοι άντρες στο δρόμο, στην καλύτερη περίπτωση θυμώνουμε – κυρίως, φοβόμαστε. Και όχι, δεν έχει σημασία τι μας λένε: αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η αντίδραση μας δεν είναι στο χέρι μας. Δεν μπορούμε να αντιδράσουμε με χειρονομία, ή με βρισιά, ούτε καν δείχνοντας την ενόχληση μας, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει το θέμα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να μην δώσουμε συνέχεια, κατεβάζοντας το κεφάλι και προχωρώντας γρήγορα. Εφόσον δεν είμαστε και οι δύο ελεύθεροι να εκφραστούμε ελεύθερα, δεν είναι φιλοφρόνηση: είναι άσκηση ισχύος. Και είναι εξοντωτική, και είναι εξοργιστική, και είναι μια συνεχής υπενθύμιση ότι οι άντρες και οι γυναίκες δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα.


(Εν τω μεταξύ, άντρες μπορούν να πλακώσουν άντρες στο ξύλο επειδή κάποιος τους «κοίταξε στραβά». Αλλά όταν αυτοί μιλάνε σε γυναίκες παραβιάζοντας τον προσωπικό τους χώρο, δεν είναι επίθεση, είναι φιλοφρόνηση).


(Και παιδιά, ξέρουμε τη διαφορά της φιλοφρόνησης από την παρενόχληση. Κι εσείς την ξέρετε, πάρα πολύ καλά. Σταματήστε να κάνετε τους ανήξερους).


Συνονόματη, το ότι εκνευρίζεσαι είναι εντελώς αναμενόμενο, και δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση. Το ότι έχεις παρενοχληθεί σεξουαλικά είναι ένα τεράστιο θέμα, και δεν μας λες πολλά, και ελπίζω ο λόγος που το προσπερνάς έτσι είναι ότι κατάφερες να το αντιμετωπίσεις, να το αναλύσεις, και να το τακτοποιήσεις με έναν υγιή τρόπο.

__________________
3.

Είμαι 32, πριν δυόμιση χρόνια γνώρισα τον μεγάλο μου έρωτα (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα) αλλά ήταν με άλλη! Μετά από δύο χρόνια που χώριζε και τα ξαναέβρισκε με την πρώην/νυν εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του! Αφορμή στάθηκε ένας συνάδελφος στη νέα μου δουλειά με τον οποίο φλερταραμε και πριν 6 μήνες προχώρησε σε σχέση, στην αρχή για πλάκα, ίσα για να ξεφύγω από τον παλιό αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κάτι πολύ όμορφο και δυνατό!
Ο "μεγάλος ερωτας" τα βρήκε με την πρώην εγώ είμαι καλύτερα από ποτέ και όλα είναι τέλεια!
Το πρόβλημα είναι ότι με τον "μεγάλο έρωτα" όταν ήμασταν μαζί (που λέει ο λογος) είχαμε ξεκινήσει μια δουλειά μαζί (ήμαστε αρχιτέκτονες) η οποία είχε παγώσει και ξε-πάγωσε πριν 2 εβδομάδες!
Δεν είναι καιρός να αφήνεις δουλειές, και η παραπάνω είναι καλή δουλειά.
Η σχέση μου στην αρχή μου είπε απλά να μην έχω πολλά πολλά με τον "πρωην" αλλά από τότε τον βλέπω ότι έχει ένα άγχος παραπάνω.
Εγώ δεν εχω κανένα πρόβλημα, αλλά, από τη μία δε θέλω σε καμία περίπτωση ο νυν να αγχώνεται και από την άλλη δε θέλω ο πρώην να βρίσκει αφορμές για να μου μιλάει συνέχεια στο τηλ. Και να πηγαίνει την κουβέντα συνέχεια στα προσωπικά μας και στα παλιά...
Πως να το χειριστώ και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και να ήμαστε όλοι ευτυχισμένοι?
Λου!

Λου, αχ, Λου.


Μεταξύ μας αυτά; Και είμαστε και συνάδελφοι;


Ας είμαστε ειλικρινείς, ναι; Αν δεν σε νοιάζει αν και πόσο σε γουστάρει ο πρώην, και αν δεν σε νοιάζει πώς να κρατήσεις το ενδιαφέρον του ζωντανό, χωρίς να αισθάνεσαι ότι προδίδεις τον νυν, είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο. Αν θέλεις να νιώσεις κάπως μοιραία, θα τα κάνεις σαλάτα.


Λέμε συχνά για τον ιδανικό άνθρωπο που τα έχει βρει με τον εαυτό του. Να ένα καλό δείγμα, ως παράδειγμα: ο άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται αν πιάνει η μπογιά του με τους πρώην (και όπως συχνά συμβαίνει, όσο λιγότερο τον ενδιαφέρει, τόσο περισσότερο πιάνει).

__________________
4.


Τι πιστεύεις για τα "κοριτσίστικα" παιχνίδια; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι καλό να παίρνουν δώρα όπως κουζινικά, καροτσάκια μωρού, μωρά κτλ. επειδή με αυτόν τον τρόπο προκαθορίζουμε για αυτά τον ρόλο της μητέρας και νοικοκυράς.- Μάνα

Η φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού δεν είναι παρακατιανή υπόθεση, είναι πολύ σοβαρό μέρος της ανθρώπινης ζωής. Τα παιχνίδια είναι μια χαρά, αρκεί να δίνονται και στα κορίτσια, και στα αγόρια.


Αν έχεις αγόρια, μάθε τους την αξία της φροντίδας των παιδιών, των άλλων, γενικά, όταν έχουν ανάγκη, και την αξία της οικιακής οικονομίας, του μαγειρέματος, της καθαριότητας και της αυτονομίας. Αν έχεις κορίτσια, μάθε τους ότι μπορούν να παίρνουν ρίσκα, να πηδάνε και να τραυματίζονται και να τολμούν και να εξερευνούν, να ανταγωνίζονται, να χάνουν και να ξαναπροσπαθούν χωρίς να φοβούνται. Και πάρε τους ΚΑΙ παιχνίδια με κατασκευές, με παζλ, με μικροσκόπια, με αυτοκίνητα και πύραυλους, μαζί με τα κουζινικά. Στο μέλλον, κάποιον ρόλο θα αναλάβουν. Το ιδανικό είναι να τον διαλέξουν μόνα τους, και να μην ακολουθήσουν υποχρεωτικά τον προκαθορισμένο.

__________________
5.

ειμαι 25 , εχω σχεση που δεν ξερω πως να την περιγραψω. ειμαστε πολυ κοντα, γελαμε παρα πολυ , περναμε πολυ ωραια τελοσπαντων, επικοινωνουμε, ζηλευομαστε και δεν εχουμε βαρεθει. ΑΛΛΑ θελω πολυ συχνα να κανω κατι με αλλους. Να πατησω ενα pause να κανω κατι με αλλον και μετα να συνεχισω στη σχεση μου. εχω μια σχεση λιγοτερο καλη και υγιη απ οσο νομιζω η ειναι υγιες να σκεφτομαι τετοια σκηνικα? Περα απο κατι μικρες ατασθαλιες τους πρωτους μηνες της σχεσης μας ( μονο φιλια ουσιαστικα) , παει πολυς καιρος που ειμαι τελειως ενταξει απεναντι του. Απλα νιωθω οτι δεν μπορω να εγγυηθω για τον εαυτο μου, δεν μπορω να εγγυηθω δηλαδη δε θα προκυψει κατι που θα με κανει παλι να σκεφτομαι οτι θελω να κανω κατι με αλλον και φυσικα φλερταρω αρκετα. βεβαια αυτο γενικα πιστευω οτι ειναι κομπλε και δεν θα το σταματουσα( το φλερτ εννοω). η ερωτηση μου ειναι πως να καταλαβω αν ο φιλος μου με καλυπτει η οχι. νιωθω οτι με καλυπτει και με φανταζομαι μαζι του τα επομενα πολλαα χρονια αλλα με προβληματιζει το οτι ελκομαι συχνα απο αλλους και οτι θελω να ανοιξω μια παρενθεση για να μη χασω πραγματα.- καλημερες,

Αγαπητή φίλη, δεν το καταλαβαίνεις επειδή είσαι από μέσα, αλλά ο λόγος που δεν μπορείς να κάτσεις στα αυγά σου δεν είναι μόνο επιλογή σου. Είναι ότι έχεις πολλές προσφορές. Και ο λόγος που έχεις πολλές προσφορές, είναι ότι είσαι 25 και ευπαρουσίαστη.


Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την αδυναμία σου να είσαι μονογαμική, αν ήσουν έτσι λόγω φιλοσοφίας. Είσαι έτσι όμως επειδή έτσι έτυχε, και επειδή είσαι φτερό στον άνεμο, και επειδή αντιδράς σε αυτά που σου συμβαίνουν χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί σου συμβαίνουν. Νομίζεις ότι μπαίνεις στον πειρασμό επειδή μπαίνεις στον πειρασμό, αλλά μπαίνεις στον πειρασμό επειδή είναι μπροστά σου. Πρέπει να σου το πω τώρα, και να σου το πω απότομα, αλλά πρέπει να το ξέρεις. Οι προσφορές θα μειωθούν, και κάποτε θα σταματήσουν. ΄


Δεν εννοώ ότι θα σταματήσεις να είσαι όμορφη. Θα είσαι, αλλά οι άνθρωποι γύρω σου, οι άνθρωποι που δεν έχουν ευκολίες και πολλές προσφορές, οι άνθρωποι που θα βαρεθούν τις προσφορές και το αλισβερίσι, σιγά σιγά θα αρχίσουν να δεσμεύονται. Εκ των πραγμάτων, οι προσφορές θα μειωθούν, και κάποτε θα σταματήσουν.


Κάνε ό,τι θέλεις, αρκεί να μην προδίδεις και να μην κοροϊδεύεις. Κάνε ό,τι θέλεις, και αν έχεις και το μυαλό και τη γνώση να καταλαβαίνεις ότι η προσφορά για επιπολαιότητα θα φθίνει.

__________________
6.

Έχω μία απορία. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν καταξιωμένη η σχέση μεταξύ άντρα και αγοριού. Είχαν μάλιστα πληθώρα κανόνων για το πώς πρέπει να φέρεται ο εραστής (άντρας) και ο ερωμένος (αγόρι).
Ήταν φυσικό να επιθυμούν ερωτικά τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια, η προτίμησή τους ήταν θέμα γούστου. Δεν είχαν ψυχικές συγκρούσεις λόγω της προτίμησης στο ίδιο φύλο, ήταν φυσιολογικό.
Υπήρχαν βέβαια κανόνες για τις σχέσεις αντρών με τα αγόρια (δεν είναι επί του παρόντος η ανάπτυξή τους εδώ).
Η απορία μου είναι ότι αφού η ζωή τους ήταν αυτή τότε πώς γίνεται και στα μουσεία όλα τα αγάλματα και οι αναπαραστάσεις σε αγγεία αφορούν είτε κάποιον μόνο του (άντρα ή γυναίκα) ή ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ αντρών και γυναικών. Θέλω να πω ότι ποτέ δεν έχουμε δει ερωτική περίπτυξη μεταξύ δύο αντρών. Στα αγγεία υπάρχουν μεν περισσότεροι από ένας άντρες αλλά σπάνια υπάρχει ερωτική σκηνή και μάλιστα υπάρχει νήξη της ερωτικής σκηνής.
Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν τέτοιες αναπαραστάσεις μίας κοινωνίας που εκτιμούσε τον έρωτα για τα αγόρια;
Λες τα μουσεία να τα κρύβουν;;;- ξέρει κανείς;

 

Η σεξουαλικότητα στην αρχαία Ελλάδα είναι σήμερα ζήτημα επιφανειακής, φωνακλάδικης πολιτικής. Κάθε πλευρά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτό το θέμα για να αποδείξει αυτά που υποστηρίζει, λες και ό,τι έγινε στην αρχαία Ελλάδα ήταν καλό και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως επιχείρημα. Πέρα από τις επιπόλαιες, επιφανειακές προσεγγίσεις τύπου «η ομοφυλοφιλία ήταν εντελώς αποδεκτή» «όχι, δεν ήταν αποδεκτή», λίγοι είναι σε θέση να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν αρχαία κείμενα συνυπολογίζοντας την τεράστια διαφορά που έχει η σημερινή κοινωνία με κάποια που υπήρξε πριν από χιλιάδες χρόνια.


Είναι μεγάλο θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί στο πόδι, και χρειάζεται μελέτη πριν αρχίσουμε και λέμε όλοι ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι. Όταν λες ότι «ποτέ δεν έχουμε δει περίπτυξη μεταξύ δύο αντρών» εννοείς ότι δεν έχεις δει εσύ, προσωπικά; Ότι δεν έχεις δει σε μουσεία, αλλά έχεις δει αλλού; Ότι δεν έχουμε δει, κανένας μας, ποτέ; Τι να υποθέσω; Ότι δεν έχεις πάει ούτε μέχρι τα τουριστικά στο Μοναστηράκι;


Επειδή σου λείπουν (και μου λείπουν) πληροφορίες, εγώ μας προτείνω, αντί να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας, να κάτσουμε να διαβάσουμε και να επανέλθουμε. Κι όταν λέω να διαβάσουμε, εννοώ να διαβάσουμε αξιόπιστες πηγές, όχι αυτές που επιβεβαιώνουν τις προκαταλήψεις μας. Προτείνω ας πούμε αυτό το ωραίο τευχάκι (που έχει και ομοφυλοφιλικές παραστάσεις αγγείων, απίθανο) με 12 πηγές από διεθνή βιβλιογραφία πανεπιστημίων ελληνικών και ξένων. Αυτό εδώ επίσης δίνει κάποια επιπλέον στοιχεία για το γενικότερο πλαίσιο.

Φίλοι αρχαιολόγοι, δώστε μας τα φώτα σας, να ξεστραβωθούμε και να μη λέμε αποψάρες. Αποψάρα, αυτή η μάστιγα.

__________________
7.


Α, Μπα γεια σου και απο εμένα. Για να μην πολυλογώ.. Ήμουν φοιτήτρια έξι χρόνια σε μια μικρή πόλη και εδώ και εδώ και έξι περίπου μήνες έχω επιστρέψει στην γενέτειρα μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να προσαρμοστώ με τίποτα. Οι παρέες μου όλες είναι εκτος πόλης, με τους γονείς μου αν και τα πηγαίνω αρκετα καλα σε γενικες γραμμες δεν δεχονται το ενδεχομενο να επιστρεψω στην πόλη όπου σπούδαζα και γενικότερα δεν κάνω τίποτα απολύτως! Με ενοχλεί που δεν έχω εναν φίλο να παω για εναν καφέ η ενα ποτό (καποιον που να εχω την ανάλογη οικειοτητα εννοω, γιατί γνωστοί υπάρχουν), με ενοχλει που δεν μενω πλεον μονη μου αλλα αυτο που δεν μπορω να διαχειριστώ ειναι οτι άφησα πίσω τον φιλο μου με τον οποιο ειμαστε μαζι ενάμιση χρόνο περίπου και ολη μου την παρέα. Ξεκίνησα μια ξένη γλωσσα για να εχω με κάτι να ασχοληθώ ή ακόμη κ να βρω μια νεα φίλη αλλα και αυτο δεν με γεμιζει. Για δουλειά ούτε λόγος.. Τα βιογραφικά που έχω στείλει κ έχω αφησει είναι αμετρητα. Η μόνη μου σκέψη ειναι πως θα επιστρέψω πίσω.. Τι μου προτεινεις να κανω? Ευχαριστώ εκ των προτερων!

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, είναι το εξής:


Γιατί γύρισες πίσω;


Όχι ότι είναι κανένα μυστήριο: επειδή ήταν το πιο εύκολο.


Ήταν πιο εύκολο να κάνεις το αναμενόμενο και να πας στο πατρικό σου, παρά να παλέψεις να βρεις δουλειά, σπίτι και ρίζες στον νέο τόπο, ενάντια τις επιθυμίες των δικών σου, και αντιμετωπίζοντας χίλια δυο προβλήματα οικονομικά, επαγγελματικά, προβλήματα ενηλίκων. Πολύς κόσμος βρέθηκε σε ακριβώς αυτή την κατάσταση όπως εσύ, αλλά πάλεψε, προσπάθησε, και έμεινε και σε πόλεις πανάκριβες του εξωτερικού, χωρίς καμία βοήθεια. Πόσο μάλλον στην επαρχιακή πόλη που πας με το ΚΤΕΛ.


Αφού γύρισες για να έχεις την ασφάλεια, και για να μη σε μαλώσει ο μπαμπάς, διασκέδασε την ανία σου με την ξένη γλώσσα.


Αν δεν σου αρέσει αυτό που έχεις, σήκω, φύγε, και γύρνα πίσω. Είναι δύσκολο; Τότε μείνε εκεί που είσαι.


Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω.

86

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Πολλές φορές όταν μπαίνω στη λαιφο σκέφτομαι εάν μπορούσε με κάποιον τρόπο η λαιφο να επιτρέψει τα κόμεντς να γίνονται κάτω απ'την απάντηση? Θα ήταν τόσο πιο εύκολο απλα να διαβάζουμε ερώτηση και κόμεντς. Επίσης, θα μπορούσε το μενού απλά να κάθεται κάτω κάτω όπως αυτό: http://www.moma.org/?gclid=CKW4loqEkcsCFVBbhgodryIPDA&gclsrc=aw.dsή πάνω όπως στα περισσότερα σάιτς? Δεν έχω ξαναδεί μενού στα 2/3 της σελίδας. Άσχετο, αλλά μου χτυπάνε στο μάτι κάθε φορά που τα βλέπω.
Ερ. 5Ο λόγος που θέλεις να κάνεις συχνά κάτι με άλλους είναι γιατί είσαι 25 χρονών,και ψάχνεσαι και είναι φυσικό κατά τη γνώμη μου.Φαντάζεσαι τον εαυτό σου για πολλααα χρόνια από τώρα με έναν άνθρωπο.Εδώ καλά καλά σ αυτή την ηλικία δεν γωρίζουμε τους εαυτούς μας,ποιοί είμαστε και τι θέλουμε,και συ όπως και πολλές άλλες κοπέλες κυρίως, βρήκατε ήδη τον άντρα με τον οποίο θα θέλατε να είστε μαζί για πολλάαα χρόνια.Καλές οι σχέσεις δε λέω,αλλά γυρίστε,ταξιδέψτε,φλερτάρετε,διαβάστε,μορφωθείτε,γνωρίστε το μέσα σας,βάλτε σε μία τάξη το νού σας,και μετά θα είστε σε θέση να ξέρετε αν σας καλύπτει η όχι μία σχέση.
Ήθελα να γράψω κάτι και για την #5, που νομίζω ότι δεν ασχοληθήκαμε αρκετά μαζί της σήμερα. Κοπέλα μου, είναι προφανές ότι η σχέση σου δε σε καλύπτει. Ίσως κι ο σύντροφός σου να μην είναι κατά βάθος ιδανικός, αλλά σάμπως μπορείς να το διακρίνεις; Είσαι ανώριμη, νομίζω διότι δεν έχεις χορτάσει εμπειρίες - αλήθεια, σε ποια ηλικία άρχισαν οι σχέσεις σου; Ζητάς. Δε χωράς ακόμη στην κλειστή σχέση. Δεν κάθεσαι ήσυχα. Τρώγεσαι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά καλά κάνεις! Χώρισε, λοιπόν, και σύλλεξε εμπειρίες. Είναι νωρίς ακόμη να σου λέμε γι' ανοιχτή σχέση κι εναλλακτικά σχήματα. Άστα για τα 40 σου, αν δεν έχει αλλάξει κάτι σε σένα. Όσο πιο γεμάτη ζωή είχες, τόσο πιο συνειδητοποιημένα πιστή σύντροφος θα γίνεις, γιατί, λόγω εμπειρίας, αυξάνεις τις πιθανότητες να επιλέξεις σωστά. Μη φοβάσαι τον εαυτό σου και μην επηρεάζεσαι απ' τη ρετρό πια ιδέα να "καβατζώσεις" το καλό παιδί - ούτως ή άλλως με τις απιστίες σου θα το χάσεις.
#1 Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η κοπέλα, που ρωτά έχει αυτό το σύνδρομο. Αυτό που διαπιστώνω είναι, ότι τα τελευταία χρόνια, μετά το 2000, ας πούμε, δεχόμαστε έναν καταιγισμό ορισμών και αναλύσεων, επιστημονικών και έγκυρων, δε λέω, γύρω από κάθε είδους συμπεριφορά. Προσωπικά έχω καταμπερδευτεί, για το εάν κάποιος είναι διαταραγμένος, άρα θέλει κατανόηση ή αποφυγή ή εάν απλά είναι κάφρος, αλλά και ο κάφρος τελικά, πρόβλημα έχει....και ούτω καθεξής.Η κοπέλα, που ρωτά κατ'αρχήν είναι πολύ μικρή και είναι φυσικό, να μεγενθύνει τη σημασία, που έχουν κάποιες γνώσεις ή συμπεριφορές. Εγώ στην ηλικία της χώρισα άνθρωπο, που μου φερόταν εξαιρετικά και τον αγαπούσα, επειδή δεν ήξερε τον Τζ. Στάινμπεκ! Φοβερό; και μετά γνώρισα κάτι μορφωμένους, που μου έκαναν τη ζωή μαύρη (εδώ κολλάει και η #5, σχετικά με την κοπέλα που δεν εκτιμά αυτό που έχει). Θέλω να πω, ότι στην ανάγκη μας να βρούμε τους ανθρώπους μας, απογοητευόμαστε και νομίζουμε ότι αυτό δε θα γίνει ποτέ. Επίσης πιστεύω ότι δεν είναι σνομπ, τοποθέτηση να παραδεχθούμε ότι υπάρχει πολύ χαμηλό επίπεδο στην κοινωνία μας. Νομίζω ότι όλο αυτό που ζούμε το αποδεικνύει περίτρανα. Επομένως αν είσαι άνθρωπος με ευγένεια, καλλιέργεια και κοινωνική συνείδηση και δεν έτυχε να βρεις εύκολα παρόμοιους ανθρώπους, είναι φυσικό να τρομάζεις με όλη αυτή τη βία και την επιθετικότητα, που βιώνουμε όλοι κάθε μέρα σε δουλειές, στο δρόμο (εδώ κολλάει και η #2), σε σχέσεις οικογενειακές, ερωτικές, στο πικ νικ, στην εξοχή κλπ. Εχθές μόνο, έφαγα τρεις ερωτήσεις για την ηλικία μου, μία επίμονη κριτική γιατί δεν έχω κάνει παιδί ακόμα και δύο κουκουρούκου σχόλια για το χαρακτήρα μου. Θα μου πεις που μένεις χρυσό μου, σε κανένα βλαχοχώρι; Στο κέντρο της Αθήνας παρακαλώ, πιο κέντρο δε γίνεται. Σκεφθείτε αν στο υποτιθέμενο, πιο ανυχτόμυαλο, αστικό κομμάτι της Πόλης, βιώνουμε τόση χυδαιότητα, σκέψου τι γίνεται αλλού και σκέψου πως αντιλαμβάνεται αυτά ένα κορίτσι 19 χρονών.Οι μεγαλύτεροι έχουμε πάθει ψιλοανοσία.....Το πρόβλημα, που διακρίνω προσωπικά στην κοπέλα και νομίζω ότι αυτό είναι το ανησυχητικό, είναι ότι γενικεύει και πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι υπονομευτές, χαμηλού επιπέδου, ότι θα την προδόσουν κ.λ.π νομίζω ότι αυτό είναι εμμονή και λίγο συνωμοσιολογικό. Αυτό πρέπει να το κοιτάξει γιατί όντως μου φαίνεται λίγο παρανοϊκό
To σύνδρομο δεν είναι κάτι επίσημο, J, Brian, για να ανησυχούμε αν κάναμε σωστή διάγνωση. Ο ορισμός του βρίσκεται στο urban dictionary, δεν είναι ιατρικός ούτε στο ελάχιστο. Πρόκειται για ένα σαρκαστικό όρο που έχει κερδίσει κοινό και έχει γίνει πια mainstream.
#3 Νομίζω ότι ήδη το κακό ξεκινάει από την πρώτη σου πρόταση...και μόνο που ακόμα τον χαρακτηρίζεις "μεγάλο σου έρωτα" κάτι δεν πάει καλά και αυτό με κάποιο τρόπο φαίνεται και στον τωρινό σύντροφό σου αλλά και στον "μεγάλο σου έρωτα" -γκούχου γκούχου. #4 Έχεις ανάγκη επιβεβαίωσης και από άλλους άντρες; Δεν σε καλύπτει ο φίλος σου.Νομίζεις ότι η αξία σου αυξάνεται με το φλερτ και με το να πηγαίνεις με άλλους; Δεν σε καλύπτει ο εαυτός σου.Παρασύρεσαι με τις τόσες προκλήσεις και ενδίδεις; Δεν σέβεσαι το φίλο σου.Αν τα ίδια σου έλεγε ο φίλος σου και ήταν όπως εσύ θα τα δεχόσουν; Αν ναι, καλύτερα να βρεις κάποιον που να είστε και οι 2 ανοιχτοί και πολυγαμικοί. Αν όχι, χώρισε μαζί του γιατί αν δεν θα το δεχόσουν σημαίνει οτι κ εσύ ξέρεις οτί τον προδίδεις.Αν πάλι έχεις τα κότσια να το συζητήσεις μαζί του και το δεχτεί έλυσες το πρόβλημα σου...αλλά μάλλον δύσκολο το βλέπω.Όπως και να έχει, και κρίνοντας εξ´ιδίων τώρα, όταν είσαι ερωτευμένος και καλά με τον άνθρωπο σου, δεν θες να τον προδώσεις αλλά και ούτε σου περνάει από το μυαλό.
#2 εντάξει πολλές φορές και εγώ ενοχλούμαι όταν μου κάνουν σχόλια στο δρόμο και το χειρότερο είναι όταν μιά φορά πάρκαρα έξω από το σπίτι μου πολύ αργά το βράδυ και ένα αμάξι πέρασε και μου φώναξε γειά σου κούκλα και σταμάτησε 2 μέτρα πιο κάτω και έφυγε όταν πια μπήκα σπίτι μου. Αυτό και αν είναι τρομοκρατία. Αλλά σχόλια με σχόλια διαφέρουν, που είσαι, αν είσαι μόνος σου, τι ώρα είναι. Έχει τύχει και έχω κάνει και σχέση με άνθρωπο που μου έχει κάνει σχόλιο στο δρόμο. Κάποια είναι τρόπος προσέγγισης, λες και λίγες περιπτώσεις διαβάζουμε που λένε γνωριστήκαμε τυχαία στο δρόμο και εξελίχθηκε σε κάτι πολύ ωραίο. Αυτό που λέω λοιπόν είναι να μην τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλα. Μου έχουν τύχει πολλές περιπτώσεις και στις περιπτώσεις "ισχύος" καλό νομίζω είναι να μην δίνουμε σημασία, ούτε καν να ρίχνουμε βλέμα σαν να μην το ακούσαμε. Γιατί και εγώ ασυναίσθητα στην παραπάνω περίπτωση έτοιμη ήμουν να πω ένα "άντε γα..." γιατί τρομοκρατήθηκα αλλά ευτυχώς κρατήθηκα.
σιγουρα υπαρχει ποικιλια σε αυτα που θα ακουσεις και ναι κατι του στυλ "εισαι η πιο ωραια στην ελλαδα" η "εισαι θεα" ειναι διαφορετικο απο το "τι κωλ@ρ@ ειναι αυτη" η "μουν@ρ@" κλπ αλλα σε ολες τις περιπτωσεις ο αλλος παραβιαζει τον χωρο σου και ειναι μια μορφη επιθεσης.το να λες οτι εκανες σχεση με καποιον που δεν ειναι σε θεση να καταλαβει τι κανει η το καταλαβαινει και παρολα αυτα το κανει μαλλον πρεπει να σε προβληματισει.οπως δειχνει και το ποστ σου αλλα και η ιδια η ζωη υπαρχουν γυναικες που δεχονται με ευχαριστηση τετοια σχολια,αρκει τα σχολια να ειναι της αρεσκειας τους.ετσι αν μια κοπελα θεωρει κοπλιμεντο το "τι κωλ@ρ@ ειναι αυτη"δεχεται με ευχαριστηση και αυτο το σχολιο και το δικο της οριο μπορει να ειναι κατι που να περιλαμβανει βρισια και μια αλλη γυναικα που δεν εχει ελκυστικη εμφανιση μπορει να δεχεται και το σχολιο που περιλαμβανει βρισια γιατι εστω και αυτο δειχνει οτι ο αλλος ενδιαφερεται να κανει κατι μαζι της εστω και αν της απευθυνεται σαν να ειναι σεξουαλικο σκευος.
Άρα αυτό που κατάλαβες είναι ότι το σχόλιο του τύπου έξω από το σπίτι μου δεν μου άρεσε γι αυτό και ασυναίσθητα ήθελα να του πω αντε και... Το "γεια σου κούκλα" δεν είναι κακό από μόνο του άλλα είναι κακό όταν γίνεται όταν είμαι μόνη, αργά το βράδυ κλπ κλπ. Όσον αφορά τη σχέση δεν θυμάμαι τι μου είχε πει και προφανώς δεν έχει να κάνει με αυτό. Άρα είναι λίγο άτοπο αυτό που λες. Αυτό που είπα είναι να μην μπαίνουν ολα στο ίδιο τσουβάλι. Δεν έχει να κάνει πάντα με το τι λέει ο άλλος αλλά και με τις συνθήκες. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω ;)
καταρχας επειδη δεν γραφω συχνα εδω,επρεπε ισως να αναφερω οτι ειμαι αντραςσυμφωνω με το να μην μπαινουν ολα στο ιδιο τσουβαλι.αυτο που λεω ειναι οι οι συνθηκες και το τι θα πει ο αλλος,θα επρεπε να αφορουν μονο το μεγεθος της επιθεσης και του ενδεχομενου κινδυνου πισω απο αυτην και οχι να επηρεαζουν το αν θεωρουμε οτι υπαρχει η οχι επιθεσηπχ μερα σε πολυσυχναστο δρομο και μια "αθωα" ατακα ειναι μια επιθεση που αν συνεχισεις να περπατας δεν θα εχει καμια συνεχεια κατα πασα πιθναοτητα ενω αν ειναι βραδυ σε μη φωτιζομενο ερημο δρομο-σοκακι και η ατακα περιλαμβανει υποτιμητικα σχολια η βρισιες η κατασταση ειναι εξαιρετικα σοβαρη.εσυ απο οσο καταλαβαινω,θεωρεις οτι στην πρωτη περιπτωση δεν εχουμε επιθεση,κατι με το οποιο διαφωνω
Αφού συγκρίνεις 2 καταστάσεις σύγκρινε τες κατ´αυτόν τον τρόπο...Ημέρα σε πολυσύχναστο δρόμο και αθώα ατάκα και νύχτα σε έρημο σοκάκι και αθώα ατάκα. Γιατί και μόνο που κάποιος θα επιχειρήσει να σου μιλήσει σε έρημο δρόμο τη νύχτα ή θα περπατήσει δίπλα σου ακόμα ακόμα μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο. Στο προκείμενο λοιπόν, η πρόθεση νομίζω είναι που κάνει τη διαφορά και η ικανότητα να την εντοπίσεις. Το να σου μιλήσει κάποιος -και αναφέρομαι μόνο σε σχόλια μη υβριστικά και ενδεχομένως ας πούμε κολακευτικά- μπορεί κάποιοι να το θεωρούν παραβίαση χώρου ή προσβολή ή επιβολή ισχύος και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να είναι αλλα όχι πάντα οπως υποστηρίζεις. Σκέψου λοιπόν ενα παλικαράκι που συναντάει στο δρόμο μια κοπελίτσα που του αρέσει πολυ -όπως άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί και μέσα σε ένα μαγαζί- γιατί αυτό το παλικαράκι αν κάνει κίνηση να της μιλήσει να είναι αυτομάτως κακό αυτό που κάνει; Αυτό είναι ένα παράδειγμα αντίστοιχο με τη σχέση που έκανα που προανέφερα. Έχουμε γίνει τόσο καχύποπτοι και φοβιτσιάρηδες που ακόμα και η προσέγγιση με καλή πρόθεση μας φοβίζει. Ο κόσμος θέλει επαφή και αυτός ειναι ένας τρόπος προσέγγισης. Όταν λοιπόν λεω πως δεν πρέπει να τσουβαλιάζονται όλα εννοώ πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε ότι μας συμβαίνει γύρω μας από φόβο διαφορετικά ας μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας.
#2. Το τραγικό είναι ότι αυτή τη συμπεριφορά αναγκάζονται να τη βιώνουν και να τη "δεχονται" τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία. Και όχι δεν είναι φιλοφρόνηση - ότι λέξεις και να χρησιμοποιήσει -ένας ενήλικος να την "πέφτει" λεκτικά σε ένα ανήλικο κορίτσι. Αλλά όχι ούτε και σε ενήλικο. 'Οχι η σωματική ισχύς και ο φόβος δεν σου δίνουν αυτό το δικαίωμα. Αλλά στα πλαίσια του είμαι πολύ "άντρας" όταν βλέπω ωραίο θηλυκό σφυρίζω, μουγγρίζω και σχολιάζω.. Και εγώ κάθε φορά ρωτώ: Για την κόρη σου τα ίδια θα ήθελες?
#4 Εμένα αυτό που λέει η Λένα συνέβη κατά λάθος, αρχικά, στο σπίτι γιατί είχα με πολύ μικρή διαφορά ηλικίας ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Κι έτσι είχαν όλη σχεδόν την γκάμα, εκτός από όπλα που αρνήθηκα να αγοράσω. Έπαιζαν και οι δυο με όλα, δεν διανοήθηκα ποτέ να τα κατευθύνω. Μετά έκανα άλλο ένα κορίτσι, που από όλα όσα είχαμε στο σπίτι αγάπησε τα αυτοκινητάκια, τις μηχανές και τις κατασκευές. Έπαιρνα πάντα αυτά που την ευχαριστούσαν και όταν πήγαινα στα καταστήματα πάντα με κοίταζαν περίεργα όταν το έφερνε η κουβέντα να πω πως τα παίρνω για την κόρη μου. Μια γιαγιά μάλιστα μια φορά είπε στην ίδια, πως κακώς κοιτάει μηχανές!! Φυσικά τα άκουσε. Νομίζω βέβαια πως αυτό τείνει να είναι πιο αποδεκτό από το να αγοράσεις κούκλα σε αγόρι. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα είχε πέσει το σόι του πρώην και ο ίδιος, να με φάνε.Εδώ τα έβαζα να μαζεύουν μαζί το δωμάτιο τους και ερχόταν η γιαγιά, όταν έλειπα και έλεγε στο αγόρι πως είναι δουλειά της αδερφής του αυτό, δημιουργώντας τεράστιες συγκρούσεις στο σπίτι. Για να μην αναφερθώ σε περιστατικά στο σχολείο.. νιώθεις πως ματαιοπονείς ώρες ώρες. Η κοινωνία στο σύνολο της είναι εξαιρετικά πρόθυμη να υποδείξει στα δυο φύλλα τους ρόλους τους και όσο και αν προσπαθείς να το κρατήσεις απέξω είναι αδύνατο να μην περνάει σε κάποιο βαθμό.
#3 Ούτε σε αυτή την περίπτωση βλέπω με ποιόν τρόπο η τύποις απάντηση απαντάει στην ερώτηση που θέτεις.Για να τους έχεις όλους "ευτυχισμένους", θα πρέπει να σταματήσεις να είσαι "ευτυχισμένη" εσύ. Οπότε, διαλέγεις και παίρνεις ποιανού η "ευτυχία" θα είναι προτεραιότητά σου. Και ποιές προτεραιότητες αντέχεις να σεβαστείς ή να παραγκωνίσεις κατά περίπτωση. Στην δική σου, πχ. : Aντέχεις οικονομικά/επαγγελματικά/προσωπικά(η δουλειά είναι δημιουργία άρα διαδραματίζει και ψυχολογικό ρόλο) να μην κάνεις την συγκεκριμένη καλή δουλειά που σου προέκυψε, μόνο και μόνο για να λειάνεις την (μικρή; εγωιστική; ουσιαστική;) ανησυχία του συντρόφου σου; Γιατί αν η απάντηση είναι όχι, αυτομάτως αχρηστεύονται τα διλήμματα και οι προβληματισμοί αναφορικά με το θέμα. Και τότε τα προβλήματα που ενδέχεται να ανακύψουν από εκεί και στο εξής με το αγόρι σου, θα τα αντιμετωπίσεις ξέχωρα με τη δουλειά σου. Αφού εν τοιαύτη περιπτώσει δεν θα έχεις την πολυτέλεια να κάνεις κάτι διαφορετικό, θα θέσεις θέσφατα στον τομέα 'δουλειά'. Από εκεί και πέρα, το τί θα κάνει με αυτό το αγόρι σου είναι δικό του θέμα, και δικό σου να αξιολογήσεις την όποια αντίδρασή του. Όπως προείπα, το ανωτέρω αποτελεί ένα παράδειγμα μόνο σχετικά με το πώς θέτουμε προτεραιότητες. Δεν έχω πρόθεση ούτε κανένα ενδιαφέρον να προδικάσω τις δικές σου.Αλήθεια, ο "μεγάλος έρωτας" έπαψε όλωσδιόλου μέσα σου; Γιατί εντάξει, εγώ δεν την πάω μία την Α, μπα - είναι σαφές - αλλά δεν το ξεκαθαρίζεις και εντελώς, με αποτέλεσμα να της δίνεις ένα μικρό (χμ, ας πούμε εύλογο) περιθώριο να αρπάξει την ευκαιρία να λοξοδρομήσει σε γενικότητες, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας - και άλλο που δεν ήθελε. Όμως του στραβού το δίκιο, δεν παύει να είναι δίκιο. Ελπίζω ο λόγος που δεν το αποσαφηνίζεις πράγμα που θα στερούσε επί της παρούσης τη δυνατότητα κάθε πιθανής ή απίθανης παρανόησης να είναι πως το θεωρείς αυτονόητο για εσένα και άρα σου καθίσταται τόσο αδιάφορο που δεν πέρασε ούτε ως φευγαλέα σκέψη από το νου σου να το θίξεις στο γράμμα.
Νανίνα, βλέπω μια διάχυτη αντιπάθεια προς την Αμπα και τις απαντήσεις της που δεν την είχα εντοπίσει ως τώρα. Και αναρωτιέμαι.Αν θεωρείς ότι ουσιαστικά είναι μια καφετζού (!) γιατί ασχολείσαι με μια στήλη που δε σε καλύπτει; :)))
@ αμύριστο λουλούδι Είναι κομμάτι δύσκολο να επιβληθείς στον εαυτό σου όταν διασκεδάζεις τόσο πολύ. Το ίδιο είχα πάθει και με τα ελληνικά reality shows, αν και εκεί η πόρωση ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο, επόμενο, μελλοντικό, και τελεολογικό μην σου πω, προβλεπόμενο σημείο : μέχρι και σε vhs κασέτες (αχ, γλυκιά vhs, άαλλες εποχές μακρινές) είχα παραγγείλει να μου γράφουν τα πιο "αγαπημένα" μου για να τα βλέπω με την ησυχία μου το Καλοκαίρι που γύριζα στα πάτρια. Όπως καταλαβαίνεις, ο λόγος δεν ήταν ότι εκτιμούσα τον Τσάκα (με τον οποίον επιεικώς ξερνούσαν αυτόματα τα έντερά μου ξέρεις πού..) ή τον Ανδρέα Μικρούτσικο ας πούμε... Ίσως να έχεις υποψιαστεί μέχρι τώρα πως δεν με κάλυπτε μήτε ο Πρόδρομος Καθινιώτης (το ότι θυμάμαι ακόμα το επώνυμό του τί σου λέει;), που ήτανε κολλητός του Τσάκα και μετά έγινε και κουμπάρος του. Κι όμως, υπήρξα τρελή τρελή τρελή τρελήηη λέμεεε ριαλιτάκιας. Με είχανε σιχαθεί οι φίλοι μου για αυτόν το λόγο, το ήξερα, παρότι ποτέ δε μου το είπαν. Kαι μήπως τολμούσαν; Το καλό τώρα - για δες(!) - είναι ότι κάτι παρόμοιο έπαθα και με το σεξ. Ήταν να μην το μάθω μια μέρα...
Έλεγα δεν θα σχολιάσω, αλλά δεν κρατήθηκα: Αν δεν έχεις καταλάβει, η Nanina είναι ο ορισμός της σπάνιας χιονονιφάδας! Επιτηδευμένο ύφος (και όχι περίτεχνη γραφή), προβοκατόρικα σχόλια, ατέρμονες αναλύσεις, σχεδόν πάντα αυτοαναφορικές...και τώρα που την έχουμε μάθει και δεν δίνουμε σημασία, καταφέρεται εναντίον της Αμπα για να εισπράξει προσοχή...Σόρυ αν φαίνομαι μπιτς, αλλά πραγματικά δεν αντέχω τέτοια άτομα - χωρίς βέβαια να αποκλείω να είναι διαδικτυακή περσόνα και από κοντά να είναι αξιόλογη. Αναφέρομαι μόνο στο στυλ της εδώ!
Neverlander, αυτόν που, ενώ δεν με αντέχεις, σε υποχρεώνει να με διαβάζεις με το πιστόλι στον κρόταφο ή με το μαχαίρι στο λαιμό ή με το δάχτυλο στο control της βόμβας, σε προτρέπω να του ασκήσεις μήνυση και να αιτηθείς ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του για βάναυση προσβολή του αναφαίρετου δικαίωματός σου στην αυτοδιάθεση (θα βγουν άμεσα, γιατί η περίπτωση αποτελεί μέγιστη απειλή για την ψυχική σίγουρα αλλά φοβάμαι και για την σωματική σου ακεραιότητα στο μέλλον).Μόλις τώρα την ψυλλιάστηκα την κατάσταση στην οποία έχεις περιέλθει και χαίρομαι που μας το λες και μας το ξαναλές, όποτε βρίσκεις ευκαιρίες ή όποτε νιώθεις συνασπισμένη μαζί με άλλους. Είναι μια έξυπνη κίνηση για κραυγή βοήθειας και μπράβο σου!
Νανινα, εχω ξαναδιαβασει σχολια σου στη στηλη κι εχω προβληματιστει. Περα απο την εκφραση γνωμης, που οκ ειναι δαν ξερεις ποιο μερος του σωματος, ποια η σκοπιμοτητα του να υποσκαπτεις συστηματικα το κυρος της Λενας?
(καταχωρηθηκε πριν ολοκληρωσω)Και βλεποντας τον περιτεχνο λογο, την προσοχη σε στιξη και τονισμο, την εκφορα θεωριων και ψυχολογικης αναλυσης, μηπως επιδιωκεις την δημιουργια εναλλακτικου φαν κλαμπ και την προσφορα δικης σου στηλης αντι της Λενας? Δεδομενου οτι τα σχολια σου περνανε αλωβητα και απλα σε κανουν να μοιαζεις κακεντρεχης και μικροψυχη μηπως η πιθανοτητα αυτη δεν υφισταται καν?Οταν σε φιλοξενουν σε ξενο σπιτι αραγε ελεγχεις μεγαλοφωνα για σκονες κατω απο τα χαλια και ξαναπλενεις επιδεικτικα τα φλυτζανια απο το ντουλαπι πριν πιεις?
@ ΑmarcordΕυχαριστώ για τις θετικές σου παρατηρήσεις, αλλά υπερβάλλεις - πολύ. Θέλω να πω, διάβασε λίγο και τον/την J.Brian παρακάτω, ουδεμία σύγκριση σε κανένα επίπεδο. Όταν υπάρχουν τέτοια σχόλια, ντρέπομαι για τα δικά μου. Αυτά κάνουν την δουλειά... κύρους που έλεγες, εγώ δεν έχω ακόμα αγγίξει. Ενημερωτικά, δεν περνούν όλα τα σχόλιά μου αλώβητα (φορές υπέστησαν κοπτοραπτική ή μάχαιρα μια κι έξω), αλλά θα ήμουν άδικη αν είχα μεγάλο παράπονο κρίνοντας αντικειμενικά (όσο μπορώ και από όσο υποθέτω και από όσο έχω μιλήσει κατ' ιδίαν με άλλους σχολιαστές).Για τα σημεία στίξης δε που από απροσεξία και βιασύνη τα έχω σκατώσει και σκοτώσει, εεε λίγη αιδώς πια (lol), μας διαβάζουν και φιλόλογοι.
@ αmarcord"Οταν σε φιλοξενουν σε ξενο σπιτι αραγε ελεγχεις μεγαλοφωνα για σκονες κατω απο τα χαλια και ξαναπλενεις επιδεικτικα τα φλυτζανια απο το ντουλαπι πριν πιεις?"Σπίτι που επισκέπτεσαι επί κοντά δύο χρόνια σχεδόν καθημερινά ό, τι ώρα σου καπνίσει δεν είναι ξένο. Μιλάς ελεύθερα. Άλλωστε επιβάλλεται να πιάνεις και μόνος σου την σφουγγαρίστρα και το ξεσκονόπανο να τα περνάς ένα χεράκι, δε γίνεται να το κωλοβαράς όλη την ώρα μπροστά στην plasma.
Νανινα, ειναι καλη πρακτικη γενικα οταν η ζωη σου σερβιρει λεμονια να φτιαχνεις λεμοναδα , αλλα στο συγκεκριμενο -το βλεπεις- λυπαμαι, δεν πειθεις. Οσο για τον/την J.Brian που επικαλεισαι κολακευοντας (ποσο διαφανα) μαλλον του/της ξεφυγε η αναφορα στην ποπ κουλτουρα οπως εκτοτε επεσημανε η Λενα, πραγμα που χρωματιζει τελειως διαφορετικα το σχολιο.Σε καθε περιπτωση το δικο του/της σχολιο δεν μυριζει αλλαζονια κι απαξιωση οπως τα δικα σου, οποτε μην ανησυχεις, δεν μπερδευομαστε!
Πολύ ευχάριστο αν δεν μπερδεύεσαι, παρότι θαρρώ ότι τα έχεις κάνει κουλουβάχατα. Την θετική αξιολόγησή μου, με την οποία δεν συμφωνώ, εσύ την δημοσίευσες και εσύ την επεξεργάστηκες (μάλλον).Δεν κατάλαβα σε ποιό πράγμα αναφέρεσαι δηλώνοντας πως δεν σε πείθω, αλλά δεν φιλοδοξώ βέβαια, για να σου είμαι ειλικρινής. Εγώ μόνο για ένα πράγμα φιλοδοξώ και μην τα ξαναλέμε : Να φάω τη Βουγιουκλάκη - Σου.Εσύ ήσουν που δεν μπερδεύεσαι; Λοιπόν, αυτή η εύγλωττη κατηγορία στο πρόσωπό μου - την οποία βρίσκω προκλητική και κατάπτυστη - χτύπησε ευαίσθητο σημείο μου : Την κολακεία την σιχαίνομαι περισσότερο και από υπερτροφική κατσαρίδα που κόβει βόλτες στο μαξιλάρι μου, όπως Ίιισσως θα έχει μέχρι τώρα καταλάβει οποιοσδήποτε ΔΙΑΦΑΝΑ πιστεύω. Οπότε, εκτός του ότι κατ' εμέ εγείρει και άλλες υποψίες (που ανάμεσα σε τόσα και τόσα τα οποία θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να μου καταλογίσει, μεταξύ άλλων διάλεξες και ένα από τα ελάχιστα τα οποία καταφανώς ΔΕΝ θα μπορούσε), εσύ πάντως οπωσδήποτε θεωρώ πως δεν πείθεις προσάπτοντάς μου κάτι τόσο δυσβάσταχτα γλοιώδες. Και πού;;;!! Αγαπητή/έ amarcord, θα σε μαλώσω... Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί έτσι κι αλλιώς! Μιας που δήθεν σε ενδιαφέρουν κιόλας οι "καλοί τρόποι" μέσα στα διάφορα... "σπίτια", λέω.(Για τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς σου δεν δίνω δεκάρα τσακιστή, όμως δεν σου κρύβω καθόλου ότι είμαι ενοχλημένη που συνομίλησα έστω και σε δυο-τρία σχόλια με ένα άτομο που σκέφτηκε για εμένα κάτι τόσο βαρύγδουπα εξωφρενικό και ανυπολόγιστα απαίσιο και μπήκε και στον κόπο να το εκφράσει (ασυγχώρητο ατόπημα), ενώ από όσο καταλαβαίνω με διαβάζει μέσα στον χρόνο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται στοιχειώδη πράγματα που διέπουν τον λόγο και αφορούν ΚΑΙ την (καλή ή κακή, την όποια) ποιότητα αυτού που τον παράγει, εν προκειμένω εμού.Εννοείται ότι είναι το τελευταίο σχόλιο που σου απευθύνω, προτού μάθεις ΣΕ ΠΟΙΟΝ να αποδίδεις ΤΙ!)
Επειδή διακρίνω ότι είναι θέμα ψυχικής ισορροπίας να έχεις την τελευταία λέξη (κι επειδή ακόμα κι η έννοια της ειρωνίας ωχριά μπροστά στην αυτοαναφορικότητα), αποδέχομαι αυτή σου την ανάγκη και σου παραχωρώ την νίκη στην -όπως την ονοματίζεις παρακάτω- καννιβαλιστική μάχη. Όπως είπε και το Βλαχάκι, ουαί!
Νanina στην ουσία η Α μπα, από ό,τι καταλαβαίνω- λέει αυτό που γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο.Όταν είσαι εκεί που θέλεις να είσαι και το ξέρεις, είσαι τόσο σίγουρος για τη σχέση σου και την επιλογή σου που ερωτήματα του τύπου "πώς να βάλω τα πράγματα στη θέση τους" δεν χωράνε. Και αυτό είναι τόσο απόλυτο και ξεκάθαρο αυτό που ο σύντροφος το βλέπει και δεν έχει ούτε κι αυτός αμφιβολίες. Όταν ξέρεις που θέλεις να είσαι, οι άλλοι δεν υπάρχουν. Έτσι είναι όλοι ευτυχισμένοιΝομίζω πως η Λένα διαβλέπει πως η φίλη της ερώτησης δεν τα έχει ξεκάθαρα στο μυαλό της αυτά τα πράγματα, και σε αυτό απαντά
Τσάρλυ, δεν είπα αυτό στην τελευταία μου παράγραφο. Κάτι άλλα λέω.. Δεν είναι υποχρεωμένη η κάθε αποστολέας να δίνει ό, τι πληροφορία μπορεί εμείς να χρειαζόμαστε απεγνωσμένα (όχι εγώ εδώ) επειδή διαφορετικά δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι της προκοπής επί του θέματος που να δίνει και μία απάντηση στο ερώτημά της.
#7Επειδη εχω βρεθεί ακριβως στην ιδια θεση και αναγκάστηκα κι εγω να επιστρέψω στην πόλη μου μετα τις σπουδές, εχω να πω οτι εάν θελεις πραγματικα να φύγεις, θα φύγεις.Οταν λεω αναγκάστηκα, να εξηγήσω οτι, την τελευταια μερα της πρακτικής μου, οι γονεις μου είχαν ερθει και είχαν αρχίσει να φορτώνουν τα επιπλα για μετακόμιση. Ηταν η τελευταια μερα του μηνα και έληγε το συμβόλαιο ενοικίου, το οποιο πλήρωναν αυτοι και μάλιστα, επειδη η πρακτική διαρκούσε ενα 6μηνο σε πραγματικό χρονο(και οχι ακαδημαικό), ειχε αποσυρθεί ηδη προ 4 μηνών η συγκάτοικος μου η οποια ειχε ορκιστεί και τα έξοδα ενοικίου-λογαριασμών ηταν ολόδικα μου, δηλ. των γονιών μου. Να πω επισης, οτι την δουλεια που ειχα ως φοιτήτρια τη σταμάτησα οταν ξεκίνησε η πρακτική μου επειδη ηθελα να αφοσιωθώ εκει, επομένως, δεν ειχα κατι για να κρατηθώ εκει. Τα χρηματα της πρακτικής (170€ /μηνα) πήγαιναν στους λογαριασμούς για να διευκολύνω τα διπλα έξοδα, οποτε δεν ειχα αποταμιεύσει κατι.Επομένως, οι γονεις είχαν ενα δικιο να φορτώνουν τα επιπλα.Το θεμα ειναι, τι κανεις απο κει κι έπειτα. Επέστρεψα μεν στην πόλη μου, έστελνα βιογραφικά, αλλα επισκεπτόμουν και εργοδότες ανα διαστήματα προκειμένου να βρω δουλεια στην πόλη που σπούδασα και ηθελα να μείνω. Υπήρχαν και τα γραφειοκρατικά στην μεση(καθυστέρηση χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος κλπ) τα οποια με πήγαιναν πισω, εν τελει ομως, πανω στο 4μηνο βρηκα δουλεια στο αντικείμενο μου και επέστρεψα. Δεν ηταν και η καλυτερη επιλογη, αλλα εμένα με ενδιέφερε να επιστρέψω και να δουλέψω πανω σε αυτο που σπούδασα. Με τα χρηματα μου ως εργαζόμενη στην πορεία, το έψαξα καλυτερα, επιμορφοθηκα πανω σε συγκεκριμένο τομέα και ετσι βρηκα κατι πολυ καλυτερο ως περιβάλλον εργασίας και ως προοπτική.Ολα αυτα τα λεω για να δείξω οτι, αν ψάξεις, κατι θα βρεις. Ακομη και αν δεν σε ικανοποιεί, ειναι μια ευκαιρία για να φύγεις, και με τα δικα σου χρηματα, ανεξάρτητη πια, στην πορεία να βρεις κατι που να σου αρεσει κιολας. Αυτα συνέβησαν προ 10ετιας παντως, που ηταν πολυ ευκολότερο να βρεις δουλεια.
Συμφωνώ κι εγώ ότι κάποιοι άνθρωποι παλεύουν με όποιο τρόπο μπορούν και άλλοι πάνε απλά...στη εύκολη λύση. Όταν μου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους μαζί μου στην 1η μου δουλειά σαν επιστημονικός συνεργάτης στο πανεπιστήμιο που σπούδασα, αρχικά πανικοβλήθηκα πώς θα συνέχιζα να μένω στην πόλη αυτή και να πληρώνω νοίκι κλπ. 23 χρονών ήμουνα δηλ πολύ μικρή, και είχα ήδη πτυχία και προϋπηρεσία.Δεν διαννοήθηκα ότι θα φορτωθώ στους γονείς μου, παρά σκέφτηκα γρήγορα και έξυπνα, ή μου ήρθε θεία φώτιση δεν ξέρω: απευθύνθηκα σε μια σχολή υπολογιστών και ρώτησα αν χρειάζονται καθηγητές. Ε αυτό ήταν! Τρελάθηκα στα μαθήματα, ομαδικά και ιδιαίτερα, παιδιά, ενήλικες, πιστοποιήσεις, ότι θες. Εννοείται πως παράλληλα έψαχνα για δουλειά στο αντικείμενό μου, και βρήκα, και θέση στο καλύτερο μεταπτυχιακό της χώρας για την απόμενη χρονιά. Κατάφερα όμως να διαχειριστώ τη μετάβαση βγάζοντας δικά μου λεφτά και μάλιστα αρκετά, και μαθαίνοντας κάτι καινούργιο.Όντως αυτά έγιναν πριν 10 χρόνια αλλά το "προ κρίσης" εδώ δεν είναι επιχείρημα, γιατί σημαίνει πως λόγω σχετικής ευημερίας της χώρας και οι γονείς μου είχαν κάποιο περιθώριο να "με ζήσουν" μέχρι να ξαναβρώ δουλειά στην πόλη που ζούσα, ή να με στείλουν για μάστερ έξω, και φυσικά εξυπακούεται να με δεχτούν πίσω στο σπίτι στην Αθήνα.
#1αν κατάφερες να φανείς αντιπαθητική σε 5 αγνώστους στο ίντερνετ με τη μίρλα σου σκέψου τους φίλους σου. Μα το Δία έχω ακούσει αυτό το πράγμα πόσες φορές. Θα έλεγα να το ψάξεις λίγο πιο πολύ. Πέρα από το ναρκισισμό υπάρχουν κι άλλες ασθένειες. Τελευταία φορά που το άκουσα αυτό ήταν από άτομο που έπασχε από διαταραχή οριακής προσωπικότητας. #2 αυτό δε θα σταματήσει ποτέ φοβάμαι. Γιατί κι εμείς ως γυναίκες το χαιρόμαστε και το βλέπουμε σαν φιλοφρόνηση. Νομίζω πως παραβιάζω αρχή λενφού αλλά αλήθεια θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις μοναδικές στιγμές που έζησα. Σε κουβέντα τέτοιου τύπου με μία αρχιτεκτόνισσα και μία γιατρό, μεταξύ άλλων, νεότατες κοπέλες αμφότερες ανέφερα ακριβώς αυτό. Πως έχουμε μάθει διαφορετικά, αλλά στην ουσία τα σχόλια στο δρόμο είναι παραβίαση ορίων. Και λέει η γιατρίνα. Α, δεν νομίζω. Νομίζω πως αυτές που το θεωρούν πρόβλημα είναι αυτές που δεν τις "σφύριξαν" αρκετά. Κι επειδή οι άντρες δεν κοιτάνε φάτσα όταν είναι να σφυρίξουν αλλά σώμα, αυτές είναι κυρίως οι χοντρές. Ε, ας αδυνατίσουν για να τις "σφυρίξουν" κι αυτές! Τη συνέχεια της κουβέντας δε θα την αναφέρω. Δεν με τιμά δυστυχώς να πω ότι τη συνέχισα με χρώμα προσώπου μπλαβί έντονης απόχρωσης από τα νεύρα μου κι όχι με την ηρεμία που αρμόζει σε μία κυρία.
να κάτι τέτοια διαβάζω/ακούω και απελπίζομαι. Επειδή διαπιστώνω πόσος εσωτερικευμένος μισογυνισμός υπάρχει. Γιατί αγαπητές/οι μου για ποιο λόγο υπάρχει η γυναίκα αν όχι για να ευαρεστεί τα μάτια των ανδρών; Έχουν λόγο ύπαρξης οι χοντρές; Αν μια γυναίκα ειναι unfuckable, δεν έχει νόημα να πιάνει χώρο στον "κόσμο" τους.Έχω τόσο εκνευριστεί που έχω κάνει εκατό ορθογραφικά λάθη μέχρι να τα γράψω αυτά.
Σου το ορκίζομαι πως εκείνη την ώρα νομίζω πως είδα αστράκια. Θα βάλουμε την αξία σου στη ζυγαριά. Αυτή θα αυξάνεται ή θα μειώνεται αναλόγως με τα σφυρίγματα και τα σχόλια των αγνώστων στο δρόμο.
#7 Σήκω και φύγε χρυσό μου που περιμένεις τους γονείς σου να σου δώσουν και την ευχή τους. Εφόσον η μοναδική σου σκέψη είναι να επιστρέψεις στην πόλη όπου σπούδαζες, τι ακριβώς περιμένεις? Να είχες και δουλειά, πάει στο καλό. Οι παρέες και οι καφέδες είναι το λιγότερο. Και στην τελική για να μπορέσεις να πιείς και αυτόν τον καφέ, πρέπει να χαρτζιλικώσουν οι δικοί σου.
#7 Φοβάμαι ότι είσαι μία απ' τους πάμπολλους σημερινούς άνεργους νέους κάτω των 25, χωρίς πραγματικά ενήλικη ζωή στην Ελλάδα, αλλά αυτό ΔΕΝ αρκεί. Ψάξε δουλειά σ' άσχετο αντικείμενο. Σπούδασε ξανά. Φύγε έξω. Ή και τα 3 σε συνδυασμό. ΜΗ χάνεις χρόνο. ΜΗ βασίζεσαι στη γνώμη των γονιών σου, είναι προιόντα άλλων εποχών. Πραγματικά σοβαρή σχέση θα κάνεις μόνον ΑΦΟΥ γίνεις ανεξάρτητη και κυρία του εαυτού σου.
#5 Παίζει πολύ αυτό που λέει η Λένα, αλλά δεν είναι και η μόνη πιθανή εξήγηση. Στο κάτω κάτω 25 είσαι, δεν είσαι και 17 να έχεις μόλις ανακαλύψει τι ωραίο που είναι το σεξ.Άλλοι στα 25 πέφτουν σε μια σχέση με τα μούτρα & συζητάνε πώς θα βγάλουν το πρώτο τους παιδί, και δεν το κάνουν επειδή είναι άσχημοι, το κάνουν επειδή *αυτή* είναι η δική τους φαντασίωση. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην σε καλύπτει (δεν αναφέρεις πουθενά πώς τα πάτε σεξουαλικά, μόνο ότι περνάτε ωραία γενικώς) ή απλώς να μην τον έχεις ερωτευτεί πραγματικά κι απλώς να σε βολεύει.Αλλά υπάρχει περίπτωση να είναι κι έτσι το φτιάξιμό σου, όπως η κοπέλα εδώ: http://www.lifo.gr/articles/greece_articles/90373Δεν το αποκλείω, καθώς λες ότι δεν έχεις παράπονα αλλά η επιθυμία σου δείχνει πολλή επίμονη. Αν ισχύει το τελευταίο, ακολούθησε το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων και ζήσε το ανοιχτά, με άτομα που θα συμμερίζονται/μοιράζονται τις επιθυμίες σου. Δεν θα πάθεις τίποτα αν το προσπαθήσεις και δεις αν είναι όντως για σένα. Θα είναι πάντως άσχημο αν ξεκινήσεις δρώντας πίσω από την πλάτη κάποιου.
Ένα βραβείο επιχειρηματολογίας στο 7 παρακαλώ. Το να επιστρέψεις σε μια μικρή πόλη (και δουλέψεις ως σερβιτόρα φαντάζομαι αυθαίρετα) επειδή στη γενέτειρα σου δεν έχεις παρέες και σχέση, δεν είναι ελκυστική εξέλιξη για κανέναν γονέα νομίζω. Εκτός των άλλων, αυτό το ενδεχόμενο δημιουργεί υποψίες ότι θα συνεχίζουν να πληρώνουν για να ζεις αλλού. Ψάχνεις δουλειά σε μια μεγάλη πόλη αν καταλαβαίνω καλά, γιατί στις μικρότερες δεν στέλνουμε και τόσο βιογραφικά, είναι πιο γνωστός-γνωστού οι προσλήψεις-δεν έχει σημασία όμως. Αυτό το διάστημα, δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου, αλλά είναι από τα τρις χειρότερα της ύφεσης. Και χειροτερεύει.Στην μικρή πόλη θα βρεις δουλειά; Αν ναι, κι εφόσον έχεις παρέες και σχέση, μπορείς να ζητήσεις να σε φιλοξενήσουν για όσο χρειαστεί, μέχρι να βρεις αυτή τη δουλειά και να ζητήσεις από τον μπαμπά σου να σου παρέχει το ποσό που τώρα δίνει για την ξένη γλώσσα, μέχρι να βρεις δουλειά. Που και πάλι δεν το βρίσκω και τόσο δίκαιο.
#2 Επίσης, βοηθάει και το χιούμορ. Εγώ απαντάω έτσι καμιά φορά, πχ κάποιος που μου φώναξε σε πολυσύχναστη οδό, από το μηχανάκι του, ''Μια βδομάδα σε θέλω, μια βδομάδα'', του απάντησα εξίσου μεγαλόφωνα: ''Γιατί, μετά θα με βαρεθείς;'' :) :)Πάντως, μ' ενοχλεί εξίσου όταν ακούω από πολλές γνωστές/φίλες ότι κολακεύονται και επιβεβαιώνονται από τα τυχαία πειράγματα.
Καλα ολα αυτα, αλλά γιατι νευριαζεις με τις γνωστές σου; Έχεις δικαιωμα να ενοχληθείς, αλλά κι αν δεν ενοχληθείς και κολακευτεις δεν ειναι κακό. Εμενα μια φορα μου χαμογελασε αγνωστος στο φανάρι και μου ειπε ενα "καλή σου μέρα, εισαι κουκλα" και προσπερασε. Δεν ενοχληθηκα καθολου, αντιθετως μου έφτιαξε τη μέρα, ενα χαμογελο και μια φιλοφρονηση απο εναν αγνωστο μπορούν να ειναι πολυ ομορφα. Όχι πως πρεπει υποχρεωτικα να δεχομαστε τετοιου ειδους κοπλιμεντα, αλλα ουτε πως πρεπει υποχρεωτικά να μας πειράζουν, αυτο εννοώ.
Με εξαίρεση τα απειλητικά πειράγματα που περιλαμβάνουν υπέρβαση ορίων, τύπου απλώνουν χέρι, κολακεύομαι και απολαμβάνω όλα τα πειράγματα στο δρόμο από γνωστούς και άγνωστους, ακόμα και τα σεξιστικά. Και δε με νοιάζει τί λέτε εσείς και τους ιδεολογικούς σας σκοπούς.Υπογραφή : Η προβοκάτορας.Υ.Γ. Για όποιον δεν κατάλαβε, το να λες σε κάποιον πώς πρέπει να νιώσει για κάτι - για οτιδήποτε - είναι το λιγότερο ΒΛΑΚΩΔΕΣ ως εκεί που δεν πάει άλλο.
#1Δυστυχώς έχω αρκετές γνωστές και συγγενείς που είναι έτσι. Ειδικά αυτή τη φράση 'εγώ δεν κρίνω κανέναν για τις επιλογές του' την έχουν καραμέλα. Τότε αφού έχεις κοπελιά την ύψιστη αρετή γιατί δεν σε αντέχει άνθρωπος;Θα σου πω γιατί: πέρα από την αρχική γοητεία που ασκείς γιατί πουλάς σωστά τον εαυτό σου μετά οι άλλοι αντιλαμβάνονται ότι στην πραγματικότητα σε νοιάζει μονο ο εαυτούλης σου, νιώθεις τρομακτικά ανώτερη από τους κοινούς θνητούς και τραγικά παρεξηγημένη από την ανθρωπότητα που δεν αναγνωρίζει το μεγαλείο σου. Μα γιατί λες, αφού νοιάζομαι για τους άλλους. Η υποκρισία φαίνεται από χιλιόμετρα. Κανένας νάρκισσος δεν έχει καταφέρει να υποδυθεί με ειλικρίνεια τον φίλο για πολύ καιρό και αργά ή γρήγορα προδίδεσαι και τοτε σε κάνουν πέρα.Ξυπνα λοιπόν, ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από σένα και δεν θα σε προσκυνήσει κανείς επειδή καταδέχτηκες να του δείξεις λίγο ενδιαφέρον.