Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του διάσημου Cirque de Soleil, Γκι Λαλιμπερτέ, πλήρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια στην Space Adventures για το εισιτήριό του, έκλεισε θέση στο Ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz και εκτοξέυθηκε σήμερα το πρωί από το Καζακστάν, προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Πρόκειται για τον έβδομο κατά σειρά "διαστημικό τουρίστα" που επιλέγει αυτή τη μέθοδο για να 'τριπάρει' γύρω από τον πλανήτη. Όμως ενώ οι προηγούμενοι δήλωναν ως κίνητρο την επιστήμη, ο Λαλιμπερτέ έχει άλλα, πιο δημιουργικά σχέδια.
Όπως δήλωσε, στις 9 Οκτωβρίου πρόκειται να δώσει από το διαστημικό σταθμό μια ποιητική περφόρμανς, σε ένα κείμενο του βραβευμένου με Booker Γιαν Μαρτέλ. Η περφόρμανς με τίτλο "One Drop", που θα μεταδωθεί μέσω ίντερνετ, και στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Al Gore και οι (σωστά μαντέψατε!) U2, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να έχει ο κόσμος πρόσβαση στο καθαρό, πόσιμο νερό.
Στο ταξίδι του προς το διάστημα, ο Λαλιμπερτέ συνοδεύεται από έναν Αμερικανό και ένα Ρώσο κοσμοναύτη.
Can you hear me major Tom?
Διεθνή /
Ένας κλόουν στο διάστημα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τους 30°C τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Καββαθάς

Καθηγητής ΑΕΙ δίδασκε επί 18 έτη χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο

«Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Εύβοια: Πώς έγινε η δολοφονία του 50χρονου - Οι δύο άνδρες δεν είχαν συναντηθεί στο παρελθόν

σχόλια