Γιατί τα κινητά θα είναι ο κυρίαρχος των media μέχρι το 2020

Γιατί τα κινητά θα είναι ο κυρίαρχος των media μέχρι το 2020 Facebook Twitter
0

«Μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια θα ζήσουμε μια απερίγραπτη έκρηξη σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα που θα έχει πυροδοτηθεί από τον μαζικό αντίκτυπο smartphone στην καθημερινότητά μας». Αυτή ήταν η πρόβλεψη του Glen Mulcahy, επικεφαλής του τομέα καινοτομίας της RTÉ Tech, κατά τη διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου για την online δημοσιογραφία που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 16 Αυγούστου. 

Ο ίδιος φρόντισε να προειδοποιήσει τους ειδησεογραφικούς ομίλους και τα ενημερωτικά δίκτυα να μην αντιμετωπίζουν την τεχνολογία ως βοήθημα, αλλά ως ένα ταχέως εξελισσόμενο μέσο που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγονται και διαχέονται οι ειδήσεις, και μάλιστα με το κινητό να μετατρέπεται σε κυρίαρχο των ΜΜΕ μέσα στα επόμενα χρόνια. Για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, ο Mulcahy παρουσίασε μερικούς παράγοντες που θα οδηγήσουν μοιραία προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ αυτών, η ισχύς επεξεργασίας των κινητών και η αύξηση της ταχύτητας της. Όπως είπε, ένα smartphone στην τσέπη του καθενός, πλέον είναι πιο σημαντικό απ' ολόκληρο τον υπολογιστή του. 

Και φυσικά, το γεγονός ότι οι εταιρείες αυξάνουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης των κινητών μας. «Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η online δημοσιογραφία μέχρι σήμερα είναι ότι δεν είχε ποτέ αρκετό χώρο», εξηγεί ο Mulcahy, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα το HD και το 4K δεν θα είναι πρόβλημα για καμία συσκευή. Και φυσικά, η μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας των κινητών, θα είναι ακόμη ένας παράγοντας που θα επιτρέπει στον χρήστη να εμπιστεύεται αυτή τη συσκευή για την ενημέρωση του, τις περισσότερες ώρες της ημέρας. 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η απαίτηση για καλύτερο, ποιοτικότερο, ταχύτερο και πληρέστερο περιεχόμενο ειδήσεων, ενδεχομένως να πιάσει στον ύπνο όσα ενημερωτικά δίκτυα και πολυεθνικούς ομίλους ειδήσεων κινούνται ακόμη με τις ταχύτητες της συμβατικής δημοσιογραφίας. 

Με στοιχεία από το Journalism.co.uk

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά, ακόμα και μέσα στη μήτρα

Τech & Science / Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά των εμβρύων - Οι διαφορές μεταξύ των δύο κλασικών συνθέσεων

Oι ερευνητές μπόρεσαν να μετρήσουν την απόκριση του καρδιακού ρυθμού των εμβρύων και να εντοπίσουν τις αλλαγές στη μεταβλητότητα των καρδιακών παλμών κατά τη διάρκεια και μετά την αναπαραγωγή της μουσικής
LIFO NEWSROOM
«Συναρπαστικό» εμβόλιο κατά του καρκίνου δίνει ελπίδα στους ασθενείς

Τech & Science / «Επαναστατικό» εμβόλιο κατά του καρκίνου δίνει ελπίδα στους ασθενείς

Το εμβόλιο δρα σαν «αφίσα καταζητούμενου», αποκαλύπτοντας κρυμμένα καρκινικά κύτταρα, ώστε το ανοσοποιητικό να τα αναγνωρίζει και να τα καταστρέφει πριν εμφανιστεί ξανά η ασθένεια
LIFO NEWSROOM