Δάνεισε τα μάτια σου σε άτομα με προβλήματα όρασης με το 'Be my Eyes'

Δάνεισε τα μάτια σου σε άτομα με προβλήματα όρασης με το 'Be my Eyes' Facebook Twitter
Γίνε τα μάτια μου
3

Ιδού μια εφαρμογή που θέτει την τεχνολογία των smartphones στην υπηρεσία όσων την έχουν πραγματική ανάγκη, κι εν προκειμένω των ατόμων με απώλεια όρασης, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Μιλάμε για το 'Be My Eyes'. Το δωρεάν application που επιτρέπει στους εθελοντές χρήστες να δανείσουν με απλό τρόπο την όρασή τους σε ένα τυφλό άτομο, τη στιγμή που χρειάζεται για να διαβάσει μια επιγραφή ή να ανγνωρίσει ένα εντικείμενο, αλλά επιτρέπει και στα άτομα με πρόβλήματα όρασης να αναζητήσουν βοήθεια σε πραγματικό χρόνο, ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζονται.

Αυτό είναι το πολύ απλό interface του Be My Eyes, που επιβραβεύει τους χρήστες με πόντους κάθε φορά που προσφέρουν βοήθεια σε ένα τυφλό άτομο

Πως λειτουργεί; Από τη στιγμή που θα κατεβάσετε την εφαρμογή επιλέγετε εάν είστε εθελοντής βοηθός ή άτομο με απώλεια όρασης και στη συνέχεια η εφαρμογή φέρνει σε επαφή αυτόν που αναζητά και αυτόν που προσφέρει βοήθεια μέσω βιντεοκλήσης. Μόλις η εφαρμογή εντοπίσει διαθέσιμο εθελοντή, το άτομο που ζητά βοήθεια μέσω του Be My Eyes, συνδέεται μαζί του, και του δείχνει με το smartphone του το αντικείμενο ή την επιγραφή ή ότιδήποτε άλλο επιθυμεί να αναγνωρίσει.

Μέχρι στιγμής, στην εφαρμογή έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 11.000 εθελοντές και 1.100 τυφλοί χρήστες ενώ έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία πάνω από 1900 περιπτώσεις αναζήτησης βοήθειας, παρόλο που το Be My Eyes, μετρά μόνο λίγες ώρες ζωής.

H ιδέα του Be My Eyes, του application που συνδυάζει δημιουργικά μια σειρά από τεχνολογίες και είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές της Apple, ανήκει στον Δανό Hans Jørgen Wiberg, που πάσχει από απώλεια όρασης, και για την υλοποίησή της βοήθησε η εταιρεία προγραμματιστών από τη Δανία, Robocat.

Παρακολουθήστε πως λειτουργεί το καταπληκτικό application Be My Eyes, στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βακτήρια βοηθούν στην εξαγωγή σπάνιων μετάλλων από παλιές μπαταρίες, δίνοντας ώθηση στην πράσινη τεχνολογία

Τech & Science / Βακτήρια βοηθούν στην εξαγωγή σπάνιων μετάλλων από παλιές μπαταρίες, δίνοντας ώθηση στην πράσινη τεχνολογία

Στο επόμενο στάδιο, θα εξεταστεί αν αυτά τα μέταλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων μπαταριών ή συσκευών, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας
LIFO NEWSROOM
Είμαστε αστρόσκονη: Από τι αποτελούνται το σύμπαν κι ο άνθρωπος;

Άκου την επιστήμη / Είμαστε αστρόσκονη: Από τι αποτελούνται το σύμπαν κι ο άνθρωπος;

Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Η Γη πότε θα πάψει να υπάρχει; Μπορεί ο Τιτάνας να είναι ένας δυνάμει βιώσιμος κόσμος στο ηλιακό μας σύστημα; Ο αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Καρκίνος του πνεύμονα: Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές εμβολίου σε επτά χώρες

Τech & Science / Καρκίνος του πνεύμονα: Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές εμβολίου σε επτά χώρες

Το νέο εμβόλιο, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA, όπως τα εμβόλια για τον Covid-19, σχεδιάστηκε για να δίνει εντολές στο σώμα να εντοπίζει και να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ αποτρέπει την επανεμφάνισή τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια