Μπαταρίες για gadgets από αφρολέξ

Μπαταρίες για gadgets από αφρολέξ Facebook Twitter
0
Μπαταρίες για gadgets από αφρολέξ Facebook Twitter

Έναν πολύ δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο ανακύκλωσης ενός φαινομενικά άχρηστου υλικού, όπως το αφρολέξ που χρησιμοποιείται σε συσκευασίες, παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, ο καθηγητής Dr Pol και η επιστημονική ομάδα του, εμπνεόμενοι από τα υλικά συσκευασίας μηχανημάτων για το εργαστήριό τους, υπέβαλλαν το αφρολέξ σε θερμοκρασίες 600 βαθμών Κελσίου το οποίο λιώνοντας μετετράπη σε πλακέτες άνθρακα. 

Στη συνέχεια ίσιωσαν τον άνθρακα δημιουργώντας λεπτές στρώσεις και μικροσωματίδια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως ηλεκτρόδια σε μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι έρευνες που έκανε η επιστημονική ομάδα, έδειξε ότι οι υβριδικές μπαταρίες που δημιούρηγσε, με τα φύλλα άνθρακα είχαν 15% μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ενέργεια από τις κοινές μπαταρίες.

Μετά από αυτή την επιστημονική ανακάλυψη, οι ερευνητές ευελπιστούν οτι η μέθοδός τους θα χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία μικρότερων σε όγκο, αλλά μεγαλύτερων σε χωρητικότητα, μπαταριών για smartphones και άλλα gadgets, σε διάστημα δύο χρόνων.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρουσίασης της νέας "πράσινης" τεχνολογίας:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM