Παίξτε τώρα σκάκι στο Facebook, μέσω του Messenger

Παίξτε τώρα σκάκι στο Facebook, μέσω του Messenger Facebook Twitter
0

Ένα παλιομοδίτικο αλλά ενδιαφέρον σκάκι, ιδίως για τους fans του παιχνιδιού, κατάφεραν να 'κρύψουν' στην εφαρμογή του Μessenger αλλά και στο πεδίο ανταλλαγής μηνυμάτων, όταν σερφάρουμε στο Facebook μέσω browser, οι προγραμματιστές του, το οποίο ξετρύπωσε μόλις το σάιτ Lifehacker.

  

Για να το ενεργοποιήσετε, απλά ανοίξτε ένα παράθυρο διαλόγου στο Messenger, με έναν από τους φίλους σας και πληκτρολογήστε "@fbchess play" (χωρίς τα εισαγωγικά) για να ξεκινήσετε μια ψηφιακή παρτίδα σκακιού μεταξύ σας.

Παίξτε τώρα σκάκι στο Facebook, μέσω του Messenger Facebook Twitter

Το δύσκολο κομμάτι αφορά στο να θυμάστε ποιες εντολές και γράμματα αντιστοιχούν σε κάθε πιόνι και προκαλούν την κίνησή του επάνω στην σκακιέρα.

Για να καταλάβει η εφαρμογή ότι το μήνυμα που στέλνετε αφορά στην παρτίδα, ξεκινάτε πάντα την φράση σας με το @fbchess και στη συνέχεια το γράμμα του πιονιού που θέλετε να μετακινήσετε (K = Βασιλιάς, Q = Βασίλισσα, Β = Αξιωματικός, N = Ίππος, R = Πύργος, και P = πιόνι) και την τοποθεσία που θέλετε να μετακινηθεί. 

Παράδειγμα η εντολή  @fbchess Nbd2 θα μετακινήσει τον Ίππο (Ν) που βρίσκεται στην στήλη "Β" στο τετράγωνο D2.

Εάν τα βρείτε σκούρα,  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή "@fbchess help" (χωρίς εισαγωγικά) και για να τερματίσετε μια παρτίδα, την εντολή "@fbchess resign".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM