Η Standard & Poor’s υποβάθμισε σε Β- το αξιόχρεο της Ελλάδας

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε σε Β- το αξιόχρεο της Ελλάδας Facebook Twitter
12

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την ελληνική οικονομία μετά την ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's  ο οποίος υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας κατά μια βαθμίδα.

Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας πού ήταν "Β" υποβαθμίζεται σε "B-" με αρνητική προοπτική.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι αιτία της υποβάθμισης είναι το ζήτημα περιορισμένης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, η προσφυγή τους στον ΕLA καθώς και η αδυναμία σύναψης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών για ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Πηγές αναφέρουν πως αντίστοιχη υποβάθμιση ετοιμάζεται και από τον οίκο Moody's.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Για οσους τυχον πιστευουν ακομη οτι οι "αξιολογησεις"των μεγαλων οικων ειναι,οντως,αξιολογησεις,και οχι "εργαλεια εφαρμογης πολιτικης",υπενθυμιζω οτι :Οι δυο μεγαλυτερες προσφατες "καταρρευσεις" εταιρειων/κολοσσων στις ΗΠΑ ηταν αυτες της ENRON και της Lehman Brothers.Και στις δυο περιπτωσεις το πραγμα "εδειχνε"οτι κατι δεν παει καλα μηνες πριν τις πτωχευσεις.Υπηρχαν δημοσιευματα,αναφορες,κλπ.Παρα ταυτα οι "αξιολογησεις" ΟΛΩΝ των μεγαλων "Οικων" για τις εν λογω δυο εταιρειες ηταν περιπου διθυραμβικες,ενω το rating το οποιο τους εδιδετο ηταν ΑΑΑ.Το ανωτατο ,δηλαδη,επιπεδο.Το οποιο και παρεμεινε ,ουσιαστικα μεχρι τελους !I rest my case.
Κόφτε επιτέλους την πρέζα στον εθισμένο, αφήστε τον να πάθει ένα στερητικό, να πονέσει, να χτυπηθεί μπάς και ξυπνήσει καμμιά μέρα. Δέν βλέπετε οτι σας κοροϊδεύει - νά, τώρα θα γίνω άνθρωπος, θα πιάσω δουλειά, θα στρωθώ, δόσε άλλη μιά δόση και απο αυριο θα είμαι σωστός ! Δέν θα γίνει ποτέ του, έτσι γεννήθηκε, έτσι έμαθε, έτσι πάντα πορεύεται.Μιά ιστορία πρέζας, δανείων επι δανείων που χάνονται στα σκοτεινά σοκάκια της φαυλοκρατίας των κομμάτων εδώ και 200 χρόνια. Δώσε μιά παράταση, μιά "γέφυρα", τύπωσε λίγο χρήμα για μάς, δώσε "ρευστότητα" στις τράπεζές μας (τρομάρα τους !), άντε και μιά δόση ακόμα, κι ένα ομόλογο στο γάμο του Καραγκιόζη, κανένα ΕΣΠΑκι - άντε και βγήκε ο χρόνος ! Μετά...έχει ο Θεός.Περνάνε οι αιώνες και τίποτε δέν αλλάζει, γεράσαμε με τα ίδια και τα ίδια, σού'πχεται να γελάσεις και να κλάψεις μαζί για την κατάντια, την ανικανότητα, το θράσος, την ανευθυνότητα. Την τύφλα.
Πριν αρχισουμε να κατηγορουμε την στανταρντ( καποιος τους βαζει, μας εκβιαζουν και αλλες χαριτωμενιες) για πεστε μου τι αξιολογηση θα δινατε σε μια χωρα που ο ιδιος ο υπουργος οικονομικων της δηλωνει χρεωκοπημενη( ορθα γιατι ειμαστε). Το Β- μηπως ειναι χαριστικο λογω του οτι ανηκουμε στη ευρωζωνη;Λιγες μερες μας χωριζουν απο δυσκολες διαπραγματευσεις και παμε χωρις καν να κανουμε καποιες κινησεις που να δειχνουν μια προθεση σοβαροτητας. Ανοιγουμε παλι την ΕΡΤ(με ολο το σεβασμο στους εργαζομενους) γιατι δεν ειχαμε αλλο καναλι να βλεπυμε ως Ελληνες... Δεν αποδεχομαστε κανενα προγραμμα αλλα θελουμε να μας διαγραψουν το χρεος. Το μονο που ισως να πετυχουμε με τα δεν πληρωνω και θα σας παρουμε μαζι μας ειναι μια παραταση μερικων μηνων. Μετα τι; Μηπως θα φτιαξει το κρατος και δεν θα εχουμε που να βαλουμε τα ευρω; Ειλικρινα υπαρχει καποιος που να μην θελει να πετυχει η κυβερνηση; Πρωτοι απο ολους οι ιδιοι οι Γερμανοι ωστε να μην εχουν τον πονοκεφαλο μας καθε τρεις και λιγο με τα δανεικα. Βλεποντας ομως οτι ειμαστε στον κοσμο μας πολυ πιθανο να κρατησουν το χρημα και εμεις την αξιοπρεπεια μας.
αρχικά, αν κατηγορεί κάποιος την συγκεκριμένη εταιρεία, και το ρόλο της διεθνώς, δεν είναι χαριτωμενία. Ένα απλο ψάξημο θα σου δείξει τι είναι η εταιρία αυτή (http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000146304#.)Το γεγονός πως έιμαστε μια χώρε σε χρεοκοπία δεν σημένει πως πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια και όχι μόνο στο καθετί που μας ζητάνε. Η σοβαρότητα είναι κάτι πολύ γενικό. Πως την εννοείς; Υποταγή μήπως; Τι κακό έχει να ανοίξει η ΕΡΤ. Ναι δεν έχω άλλο κανάλι εκτός από τα συστημικά να παρακολουθώ και θέλω να βλέπω και άλλο περιεχόμενο, πολιτκό αλλά και ψυχαγωγικό που δεν μου παρέχει το ΜΕΓΑλο κανάλι ούτε το CSI. Έτσι και αλλιώς πληρώνω το ΝΕΡΙΤομόρφμα. Θέλω να μου εμπνέει σεβασμό. Δεν αποδεχόμαστε κανένα πρόγραμμα από αυτά που έχουμε μάθει να μας σερβύρουν ως πανάκεια. Υπάρχει και άλλη δυνατότητα. Αλλιώς ας πάμε όλοι μαζί (ανά τον κόσμο) να πνιγούμε. Υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να πετύχει η κυβέρνηση. Βλέπε τους κρατικοδίαιτους κατασκευαστές μας που έχουν και τα κανάλια. ΟΙ δε Γερμανοί απλά θέλουν καθετί σε τιμή ευκαιρίας. Αν δεν θέλουν να μας έχουν στο κεφάλι τους, να μας αφήσουν ήσυχους. Απλά δεν το θέλουν. Μα ολόκληρη BMW αγοράσαμε για 700 χιλιάρικα για το παιδί τους. Τα δισεκατομύρια των υποβρυχίων που είναι; Η Siemens που είναι; Και πολλά πολλά άλλα.
Το πεντοζάλι στην λύρα του Alexis συνεχίζεται και σήμερα: -ESM μάλλον κλείνει τέλη του μήνα την κάνουλα με λεφτά-S&P μας υποβίβασε χωρίς πολλά 1 ολόκληρη μονάδα-Αμερικάνοι μας άδειασαν επίσης χωρίς πολλά...και χαχα οι κακομοίρηδες οι Συριζμμένοι πιστεύουν ότι διαπραγματευόμαστε.
αν ένα κράτος, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο να εφαρμόζει προγράμματα ευημερίας (έστω στοιχειώδης με ψίχουλα) για τον λαό του και εξαρτάται από πλασματικούς οίκους ''αξιολόγησης'' και παρ΄όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που το θεωρούν αυτό ως αναπόφευκτο στα πλαίσια της μοιρολατρείας, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Όλα αυτά ειναι μιά γεύση των πιέσεων που είχαν δεχτεί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας (Παπανδρέου, Σαμαρά)πριν απο κάθε διαπραγμάτευση..Θέλω να ελπίζω πως το είχαν προβλέψει.
η αμερική κυρίως αφού δικοί της είναι οι οίκοι αξιολόγησης και όλοι οι σύμμαχοί της (ευρώπη, καναδάς, αυστραλία κτλ). δυστυχώς όσο χαζή και αν φαίνεται η υποβάθμιση και με εντελώς χαζά κριτήρια (ο κάθε οίκος μπορεί όποτε θέλει να υποβαθμίζει ότι θέλει) έχει αντίκτυπο στην οικονομία αφού ολόκληρη η οικονομία της δύσης κινείται γύρω από οίκους αξιολόγησης. εξαίρεση αποτελούν ισχυρές χώρες όπως η κίνα που δε συμφωνούν (για ευνόητους λόγους) και έχουν δικούς τους οίκους αξιολόγησης (επομένως το να υποβαθμίσει π.χ. η s&p την κίνα δεν έχει αξία)