Όχι και από τη Μέρκελ σε σύνοδο Κορυφής - Aναχωρούν από την Αθήνα οι Θεσμοί

Όχι και από τη Μέρκελ σε σύνοδο Κορυφής - Aναχωρούν από την Αθήνα οι Θεσμοί Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
6

Αρνητική εμφανίζεται και η Άνκελα Μέρκελ σττο ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος Κορυφής, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Σε συνέντευξη Τ'υπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ υπογράμμισε  ότι υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία που δίνει συγκεκριμένο ρόλο στους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup. «Σε αυτή παραμένουμε σταθεροί», είπε χαρακτηριστικά. 


Εν τω μεταξύ, αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών μετά την παύση των διαπραγματεύσεων και εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Χθες συναντήθηκε ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τεχνικό κλιμάκιο και δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης που ολοκληρώθηκε στις 19.30. Στο τραπέζι της συνάντησης μπήκαν τα προληπτικά μέτρα που εμποδίζουν το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Την  ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την επικοινωνία με ευρωπάιους αξιωματούχους.  Εντός της ημέρας αναμένεται να μιλήσει και πάλι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Χθες ο Τούσκ αρνήθηκε τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής και διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλησης του Eurogroup.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Μαξίμου ζήτησε Eurogroup και αν δεν γίνει αυτό, Σύνοδο Κορυφής.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Οικονομία / Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Όσα επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κατά την κεντρική ομιλία του στη διάρκεια του συνεδρίου «Geopolitics, Connectivity and Energy Security: An Athens Conversation» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 31 Μαρτίου από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund of the United States
LIFO NEWSROOM
H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

Οικονομία / H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

«Είναι πιθανό να είναι από τις πιο ανατρεπτικές γενιές για τις οικονομίες, τις αγορές και τα κοινωνικά συστήματα», προβλέπουν οι ερευνητές, αν και επισημάνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι zoomers σήμερα
LIFO NEWSROOM