Καζάνι που βράζει οι καταυλισμοί-Ένταση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο

Καζάνι που βράζει οι καταυλισμοί-Ένταση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Facebook Twitter
0

 Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα του δήμου Ωραιοκάστρου. Περίπου 40 Σύροι πρόσφυγες ενεπλάκησαν σε μικρής διάρκειας επεισόδιο, το οποίο προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 18χρονου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο συνέβη λόγω ενός κινητού.

 Ο νεαρός μεταφέρθηκε με θλαστικό τραύμα στο χέρι, πιθανότατα από σανίδα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

 

Πάντως η  κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς θυμίζει καζάνι που βράζει, καθώς εκτός από τη Λέσβο όπου έγιναν σοβαρά επεισόδιο στο hotspot της Μόριας, επεισόδια ξέσπασαν χθες και στο κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα. 

Όπως αναφέρεται, τα επεισόδια ξεκίνησαν για άγνωστη αιτία. Η σύγκρουση ήταν ιδιαιτέρως βίαιη, ενώ μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκαν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στα σημεία αυτά.

Από την αστυνομία έχουν προσαχθεί περίπου 20 μετανάστες και κάποιοι από αυτούς θα βρεθούν κατηγορούμενοι.

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ

Ελλάδα / Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Η γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει πως φαίνεται στο ΑΜΚΑ της να έχει παραλάβει 2.132 ευρώ για ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία και 3.500 για αναπηρικό αμαξίδιο
LIFO NEWSROOM