Μυτιλήνη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζητά η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Μυτιλήνη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό ζητά η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
0

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζητά να υπάρξει άμεση συνάντηση, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως προς το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

 

«Τον τελευταίο καιρό», σημειώνεται στην επιστολή της κ. Καλογήρου που δόθηκε στη δημοσιότητα, «ανησυχητικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην ήδη εδώ και καιρό δύσκολη κατάσταση. Βάσιμοι είναι οι φόβοι ότι μπορεί να κυοφορείται και μία συνθήκη που ίσως αγγίζει τα εκτός ελέγχου όρια». Και καταλήγει η περιφερειάρχης: «Για το λόγο αυτό σας ζητώ, κύριε Πρόεδρε, μία συνάντηση το ταχύτερο, όπως εσείς κρίνετε, προκειμένου να σας θέσω την κατάσταση που έχει συνολικά διαμορφωθεί».

 
Συνολικά 1.877 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν καταγραφεί οι αφίξεις 1.877 ατόμων (1.148 στη Λέσβο, 572 στη Χίο και 117 στη Σάμο), ενώ σήμερα το πρωί έχει διαπιστωθεί η άφιξη -χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί- 44 ατόμων στη Λέσβο και 157 ατόμων στη Χίο.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: «Πρέπει να πάω φυλακή για να μην ξαναπιώ», είπε στο δικαστήριο ο Σέρβος μετά τα δύο τροχαία

Ελλάδα / Ηράκλειο: «Πρέπει να πάω φυλακή για να μην ξαναπιώ», είπε στο δικαστήριο ο Σέρβος μετά τα δύο τροχαία

Ζήτησε να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τα τροχαία, όπου σκότωσε 85χρονο και τραυμάτισε δύο γυναίκες - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών και 3 μηνών, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη
LIFO NEWSROOM
ΟΣΕ: «Τα τρένα ήταν σε απόσταση 1000 μέτρων» λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ

Ελλάδα / Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων: «Το γεγονός είναι σοβαρό, ψάχνουμε την αιτία, οι δύο αμαξοστοιχίες απείχαν 1.000 μέτρα»

«Οι μηχανοδηγοί αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει αντικρουόμενη εντολή» είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης - Μετά το περιστατικό με το δέντρο που σφήνωσε στην καμπίνα του μηχανοδηγού δημιουργείται διεύθυνση πρασίνου στον ΟΣΕ για να... κόβει τα δέντρα που εμποδίζουν τις αμαξοστοιχίες
LIFO NEWSROOM