Σε μια μόνο μέρα 27 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

Σε μια μόνο μέρα 27 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, χρησιμοποιήθηκε σήμερα από τη γείτονα χώρα για τη συνέχιση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ATR-72 σπάνια έχει παρουσία στο Αιγαίο και χρησιμοποιήθηκε αντί του συνήθους CN-235. 

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό ATR-72 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.

Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους.

Οι 25 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ