Σάπια φρούτα δόθηκαν σε μαθητές

Σάπια φρούτα δόθηκαν σε μαθητές Facebook Twitter
1

Σάπια πορτοκάλια σε ποσοστό 50% περίπου μεταφέρθηκαν για να δοθούν σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Χαλκίδας στο πλαίσιο του προγράμματος «φρούτα στα σχολεία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι επόπτες δημόσιας υγείας που έκαναν ελέγχους  δεν βρήκαν πρόβλημα στα αχλάδια και μήλα μέσα στις ίδιες συσκευασίες.

Οι έλεγχοι έγιναν κατόπιν εντολής εισαγγελέα μετά από καταγγελίες που έγιναν. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών γεωπόνων οι οποίοι και συντάσσουν την έκθεση τους «το σάπισμα των φρούτων είναι πολύ παλιότερο» και μάλιστα προσδιορίζουν ότι «είχαν τα ίδια προβλήματα και την ημέρα της φόρτωσης τους».  

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπήρξε συνολική αναστάτωση στην περιοχή, δεσμεύτηκαν όλα τα φρούτα που βρίσκονταν στα σχολεία και δεν μοιράστηκε τίποτα. Ήδη συντάσσεται έκθεση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων για να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας που διέταξε την έρευνα ενώ οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο τμήμα των φρούτων ως «ακατάλληλα για κατανάλωση».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Η κ. Δούρου κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της Πυροσβεστική» λέει ο δικηγόρος της

Ελλάδα / Μάτι: «Η Δούρου κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της Πυροσβεστικής» λέει ο δικηγόρος της

Η δήλωση του δικηγόρου της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, μετά την ενοχή 12 κατηγορουμένων που ζήτησε η Εισαγγελέας για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
LIFO NEWSROOM
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 12 κατηγορούμενους ζήτησε η Εισαγγελέας

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 12 κατηγορούμενους ζήτησε η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή στελεχών της Πυροσβεστικής, της Ρένας Δούρου, του τότε Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του τότε Δημάρχου Ραφήνας -Πικερμίου - Για ποιους ζήτησε απαλλαγή
LIFO NEWSROOM
Δίκη για το Μάτι: Σήμερα στο Εφετείο η ετυμηγορία της εισαγγελέως

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι στο Εφετείο: Αναμένεται η ετυμηγορία της εισαγγελέως

Κατά την σημερινή συνεδρίαση η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να ολοκληρώσει το σκεπτικό της για το γενικό πλαίσιο και να εξειδικεύσει την θέση της για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά
LIFO NEWSROOM