Πόσο πάει μια πτυχιακή;

Πόσο πάει μια πτυχιακή; Facebook Twitter
7

Εταιρίες που αναλαμβάνουν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες έναντι αμοιβής αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα των Νέων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάλογες υπηρεσίες προσφέρονται και σε καθηγητές πανεπιστημίων.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας παρουσιάστηκε ως φοιτητής σε μία από αυτές τις εταιρείες, και συναντήθηκε με γυναίκα η οποία συνέλεξε τα απαραίτητα στοιχεία του πελάτη: θέμα εργασίας, άξονα, βιβλιογραφία (αν υπάρχει) και αριθμό σελίδων.

Το κόστος για την εργασία που ζήτησε ο δημοσιογράφος "φοιτητής" ανέρχεται για 30 σελίδες στα 258 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, ενώ η εταιρία κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι μόνο αυτή η εταιρία που αναλαμβάνει την εκπόνηση εργασιών. Η συγκεκριμένη είναι καταχωρημένη στον τηλεφωνικό κατάλογο ως κέντρο οικονομικών μελετών, ενώ άλλη παρέχει υπηρεσίες και σε καθηγητές πανεπιστημίου, αναλαμβάνοντας τη βαθμολόγηση φοιτητικών εργασιών.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
απ'ό,τι μου έχουν πει (γιατί δεν έχω σχέση με τη νομική) για τις επιχειρήσεις δεν υπάρχει νομικό κώλυμα. υπάρχει για τους ίδιους τους φοιτητές, που, στην καλύτερη περίπτωση, διαπράττουν λογοκλοπή. [θα έπρεπε να υπάρχει και για τις εταιρείες που τους βοηθούν να τη διαπράξουν, αλλά μου έχουν πει πως ο νόμος δεν προβλέπει κάτι γι'αυτή την περίπτωση]
Η ελληνικη τραγωδια ειναι τετοια που οι φοιτητες/ριες, που ειναι και αυτοι που πρωτοι θα υποφερουν απο αυτο το φαινομενο, θα ειναι και οι τελευταιοι που θα κουνηθουν να κανουν κατι. Διαβασα μια μελετη (εδω, http://www.nottingham.ac.uk/~lezsg1/papers/Herrmann-etal.pdf ) που δειχνει ποσο χαμηλα εχουμε πεσει (φοιτητες της Αθηνας, κυριως) και ποσο αντικοινωνικη συμπεριφορα δειχνουμε. Ειναι απιστευτο οτι οχι μονο δεν τιμωρουμε τους κλεφτες αλλα τιμωρουμε τους τιμωρους τους. Αλλη μελετη ( δες http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3290516/ ) δειχνει οτι τετοια αντικοινωνικη συμπεριφορα, αν στεριωσει, δυσκολα αλλαζει. Χρειαζομαστε επανιδρυση, τιποτα λιγοτερο.
μισό, να πέσω από το σύννεφο. όποιος έχει περάσει έστω κι έξω απο ελληνικό πανεπιστήμιο ξέρει πως υπάρχουν κι αυτά - όπως υπάρχουν φοιτητές και απόφοιτοι που κάνουν την ίδια δουλειά με λιγότερα χρήματα. κάποιος είδε ότι υπήρχε ζήτηση κι άρπαξε την ευκαιρία - και καλά έκανε, έτσι λειτουργεί η αγορά. το θέμα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι που θεωρούν σωστό να παίρνουν πτυχία χωρίς να κοπιάσουν καθόλου. αυτούς να εντοπίσει ο δημοσιογράφος και έπειτα να φροντίσουν οι σχολές στις οποίες φοιτούν να διαγραφούν μια για πάντα, χωρίς τη δυνατότητα να γραφτούν ξανά στην ίδια ή και άλλη σχολή ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Σοκάρει το ρεπορτάζ. Μα καλά δεν ειχαν τα Νέα θέματα και το εχωσαν αυτό για να γεμίσουν μια σελίδα. Τόσα χρόνια συμβαίνει. Τα στοιχεία μας δεν ξέρω από που τα μαθαίνουν και μας βομβαρδίζουν με μέΐλς. Μήπως θα έπρεπε να μας απασχολήσει αυτό περισσότερο.