Έλληνες πήραν την 1η θέση σε διαγωνισμό της NASA με «διαστημικό θερμοκήπιο»

Έλληνες πήραν την 1η θέση σε διαγωνισμό της NASA με «διαστημικό θερμοκήπιο» Facebook Twitter
4

 

Έλληνες πήραν την 1η θέση σε διαγωνισμό της NASA με «διαστημικό θερμοκήπιο» Facebook Twitter

Ομάδα 8 Ελλήνων νεαρών επιστημόνων κέρδισε 770 διαστημικές εφαρμογές από όλο τον κόσμο σε διαγωνισμό της NASA Πρόκειται για την πρόταση ανάπτυξης ενός αεροπονικού θερμοκηπίου το οποίο θα λειτουργεί στις αντίξοες συνθήκες της επιφάνειας του Άρη διαθέτοντας ενεργειακή αυτονομία. Η ελληνική συμμετοχή κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Βest Mission Project” του διεθνούς διαγωνισμού «Ιnternational Space Apps Chlaenge 2013”, της NASA. Στόχος του διαγωνισμού, η ανάπτυξη δομών που θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις προμήθειες τροφίμων υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο παρατεταμένες επανδρωμένες αποστολές στον πλανήτη.

Η ελληνική πρόταση με τον ευφάνταστο τίτλο «Popey on Mars” προτείνει, όπως σημειώνει το Βήμα, ένα εξοπλισμένο αεροπονικό σύστημα καλλιέργειας το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα, αισθητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα για να εξασφαλίζει σταθερές συνθήκες στο εσωτερικό του θερμοκηπίου. Η λύση στηρίζεται στο σπανάκι, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες καλλιέργειες. Στη διάρκεια της νύχτας, το θερμοκήπιο που έχει διάρκεια ζωής 45-65 ημερών, μοιάζει με κάψουλα  με διάμετρο ενός μέτρου. Την ημέρα ο θόλος ανοίγει και αποκαλύπτονται τα φωτοβολταικά πάνελ που εξασφαλίζουν ενέργεια για την αυτόνομη λειτουργία του.

 

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 9 χιλιάδες άτομα από 83 χώρες και στην Αθήνα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και το hackerspace.

Η νικήτρια ελληνική ομάδα αποτελείται από τους: Παναγιώτη Μπαιράμη, Μάνθο Παπαματθαίου, Θεμιστοκλή Καραφασούλη, Λυδία Πολύζου, Χάρις-Κλειώ Κόρακα, Σωτήρη Παναγιώτου, Αγησίλαο Ζησιμάτο και Αλφρέδο-Παναγιώτη Δαμκαλή.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντώνης Λυμπέρης: Το αντίο της Έλενας Μακρή στον σύζυγό της - «Το Α και το Ω της ύπαρξης μου»

Ελλάδα / Αντώνης Λυμπέρης: Το αντίο της Έλενας Μακρή στον σύζυγό της - «Το Α και το Ω της ύπαρξης μου»

«Ζήσαμε δυο κινηματογραφικές ζωές σε μια πολλές φορές με τεράστιες επιτυχίες , προσφορά δημιουργία ύψιστες χαρές , βαθιές λύπες αποτυχίες , ξεριζωμούς κυριολεκτικούς και μεταφορικούς»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν υπάρχει καμία πατέντα να "αξιοποιηθεί". Τα παιδιά στο hackerspace.gr λειτουργούν μέσα στα πλαίσια και τη λογική του ελεύθερου λογισμικού/λογισμικού ανοιχτού κώδικα (ΕΛΛΑΚ), συμπεριλαμβανομενου και του συγκεκριμένου project τα σχέδια του οποίου είναι ανοιχτά στον καθένα να τα κατεβάσει και να τα επαναχρησιμοποιήσει/επεκτείνει όπως εκείνος θέλει, πάντοτε χρησιμοποιώντας την σχετική άδεια (υποθέτω πως είναι η GNU General Public Licence ή κάποια άδεια Creative Commons).